Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Οδυσσέας Ελύτης ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές. Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου και πέθανε στις 18 Μαρτίου 1996, στα 84 του χρόνια. Ορισμένα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Οδυσσέας Ελύτης ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές. Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου και πέθανε στις 18 Μαρτίου 1996, στα 84 του χρόνια. Ορισμένα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Οδυσσέας Ελύτης ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές. Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου και πέθανε στις 18 Μαρτίου 1996, στα 84 του χρόνια. Ορισμένα από τα γνωστότερα έργα του είναι το “ Άξιον Εστί ”, “O ήλιος ο πρώτος” καθώς και πολλά άλλα. Ας γνωρίσουμε λοιπόν και τη δική του Ελλάδα…

2 Για τον Ελύτη Ελλάδα θα πει ήλιος… “ Πίνοντας ήλιο κορινθιακό Διαβάζοντας το μάρμαρο Δρασκελίζοντας αμπέλια θάλασσες Σημαδεύοντας με το καμάκι Ένα τάμα ψάρι που γλιστρά…”

3 Για τον Ελύτη Ελλάδα είναι οι ελληνικές θάλασσες… “ Με τις αφρόσkονες και τα φύκια όλα τα πήρε και τα πήγε πέρα τους όρκους που έτρεμαν στον αέρα”

4 Για αυτόν Ελλάδα είναι ο ουρανός και η φύση… “Φωτιάς σουσάμια σiγοπέφτουνε Στάχυα ψηλά λυγίζουνε το μελαμψό ουρανό..”

5 Για κείνον Ελλάδα είναι ακόμη και ο έρωτας… “ Όλα τα πήρε το καλοκαίρι με τα μiσόλογα τα σβησμένα τα καραβόπανα τα σχισμένα…”

6 Κι όλα αυτά…  …για τον Ελύτη σημαίνουν Ελλάδα, την πολυαγαπημένη του πατρίδα. Αυτό το καταλάβαμε και εμείς μέσα από τα αποσπάσματα των σπουδαίων αυτών ποιημάτων του.

7 Από:  Ανθούλα Φωτιάδη  Άρτεμις Βαβλά  Κοκώνα Φράγκου  Ελευθερία Ναρλή  Σαββίνα Ψαρά  Ελένη Βαλσάμη Μπάλλα  Μαρία Φραζή


Κατέβασμα ppt "Ο Οδυσσέας Ελύτης ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές. Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου και πέθανε στις 18 Μαρτίου 1996, στα 84 του χρόνια. Ορισμένα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google