Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΜΗΤΡΟΚΤΟΝΟΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ. ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2004: 34χρονος σφάζει και αποκεφαλίζει τη μάνα του Μια οικογενειακή τραγωδία που παραλίγο να συνοδευτεί και από κανιβαλισμό,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΜΗΤΡΟΚΤΟΝΟΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ. ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2004: 34χρονος σφάζει και αποκεφαλίζει τη μάνα του Μια οικογενειακή τραγωδία που παραλίγο να συνοδευτεί και από κανιβαλισμό,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΜΗΤΡΟΚΤΟΝΟΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

2 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2004: 34χρονος σφάζει και αποκεφαλίζει τη μάνα του Μια οικογενειακή τραγωδία που παραλίγο να συνοδευτεί και από κανιβαλισμό, αφήνει άφωνη την κοινή γνώμη στα τέλη Απριλίου του 2004. Ένας 34χρονος από τα Χανιά σκότωσε με τον πιο φρικιαστικό τρόπο την ίδια του τη μάνα και στη συνέχεια την αποκεφάλισε. Αυτό που δε μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους είναι ότι επιχείρησε να μαγειρέψει το κεφάλι της! Το έγκλημα σόκαρε ακόμη και τον ιατροδικαστή κ. Αντώνη Παπαδομανωλάκη.

3 Τα όσα διαδραματίστηκαν στην παλιά μονοκατοικία της οδού Νεοζηλανδών Μαχητών και Δαγκλή στη Χαλέπα θυμίζουν ταινία θρίλερ. Ήταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Ο 34χρονος Γιάννης Καραλάκης, που σήμερα εκτίει την ποινή του στην ψυχιατρική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τη μητέρα του η οποία τον είχε επισκεφτεί για να τον φροντίσει καθώς ο ίδιος ζούσε μόνος. Ήταν ξαπλωμένος σε δωμάτιο του σπιτιού. Ξαφνικά και χωρίς να προηγηθεί το παραμικρό ο νεαρός άνδρας θόλωσε. Σηκώθηκε από το κρεβάτι και επιτέθηκε πισώπλατα στην άτυχη 65χρονη Μαρία Καραλάκη. Έπεσαν στο πάτωμα. Αρχικά τη χτύπησε στο στήθος. Έπειτα πήρε ένα κουζινομάχαιρο και της κατάφερε δύο χτυπήματα στο λαιμό. Η γυναίκα προσπάθησε να αντισταθεί, μάταια όμως. Τα χτυπήματα που δέχτηκε από το παιδί της ήταν θανατηφόρα.

4 Ο δράστης δεν αρκέστηκε σ αυτό. Με μια τσάπα αποκεφάλισε το θύμα του. Στη συνέχεια πήρε το κεφάλι και το έβαλε στην κατσαρόλα όπου νωρίτερα η μητέρα του μαγείρευε. Οι αστυνομικοί, το βρήκαν στο ψυγείο του σπιτιού. Το παζλ του φριχτού αυτού εγκλήματος συμπληρώνεται με τον 34χρονο να σκοτώνει τη γάτα του χρησιμοποιώντας την τσάπα που λίγο πριν είχε χρησιμοποιήσει για να αποκεφαλίσει τη μητέρα του.

5 Μετά την πράξη του ο Καραλάκης ειδοποίησε τον πατέρα του. Λίγη ώρα μετά συνελήφθη και χωρίς να προβάλει αντίσταση μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Ο μητροκτόνος ήταν άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα. Από μικρή ηλικία αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα. Μάλιστα είχε φιλοξενηθεί στο Πρεβαντόρειο Ίδρυμα. Τα τελευταία χρόνια τον παρακολουθούσε ψυχίατρος.

6 Στο σπίτι που διέπραξε το ανείπωτης φρίκης έγκλημα, οι αστυνομικοί βρήκαν το ημερολόγιο του στο οποίο αποκαλύπτονται πτυχές από το διαταραγμένο ψυχικό κόσμο του θύτη. «Όταν είσαι έτοιμος να αγωνιστείς, να βλέπεις τον αντίπαλο σου σαν ένα κομμάτι κρέας. Και να έχεις άδικο, μην κάνεις πίσω» … έγραφε ο μητροκτόνος στο τετράδιο των σκέψεων του. Ο ίδιος πάντως ισχυρίζονταν ότι η μητέρα του ήταν καταπιεστική. Μάλιστα είχε πει στους αστυνομικούς : «αυτή τη μάνα την αγαπούσα αλλά ταυτόχρονα τη μισούσα» …

7 34χρονος σκότωσε τη μητέρα του Φρικτό έγκλημα σημειώθηκε στα Χανιά, όπου 34χρονος σκότωσε τη μητέρα του. Ο 34χρονος οικοδόμος Γιάννης Καραλάκης σκότωσε τη μητέρα του με τραπεζομάχαιρο και στη συνέχεια πήρε μια τσάπα και την αποκεφάλισε. Κατόπιν, τοποθέτησε το κεφάλι της άτυχης γυναίκας σε μια κατσαρόλα και άρχισε να το βράζει. Μετά τύλιξε το κεφάλι με μια πετσέτα και το έβαλε στο ψυγείο. Ο 34χρονος ειδοποίησε τηλεφωνικά τον πατέρα του ότι σκότωσε τη μητέρα του. Ο πατέρας του ειδοποίησε την αστυνομία και ο Καραλάκης συνελήφθη χωρίς να προβάλλει αντίσταση, ενώ ομολόγησε την πράξη του. Τον 34χρονο τον παρακολουθούσε ιδιώτης ψυχίατρος. Το έγκλημα έγινε στο σπίτι όπου έμενε μόνος του ο Καραλάκης, στην συμβολή των οδών Νεοζηλανδών Μαχητών και Δαγκλή.

8 Στη φυλακή ο 34χρονος μητροκτόνος Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή Χανίων, ο 34χρονος οικοδόμος, Γιάννης Καραλάκης, ο οποίος σκότωσε, αποκεφάλισε και στη συνέχεια έβρασε τα μέλη της μητέρας του μέσα στο σπίτι του στη συνοικία Χαλέπα. Ο δράστης επρόκειτο να απολογηθεί χθες, όμως μέσω του συνηγόρου του, ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκιση του και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Ο 34χρονος οικοδόμος αναμένεται να μεταφερθεί, με το πλοίο της γραμμής, στο ψυχιατρικό κατάστημα των φυλακών του Κορυδαλλού.


Κατέβασμα ppt "Ο ΜΗΤΡΟΚΤΟΝΟΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ. ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2004: 34χρονος σφάζει και αποκεφαλίζει τη μάνα του Μια οικογενειακή τραγωδία που παραλίγο να συνοδευτεί και από κανιβαλισμό,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google