Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
Ανάτυξη και καλλιέργεια βακτηρίων
Ανάπτυξη και καλλιέργεια βακτηρίων
2
Κυτταρική διαίρεση 1 στο 2 στο 4 στο 8 στο ?
4
Καλλιέργεια
11
Aνάγνωση καλλιέργειας
Θολερότητα Ποιοτική Ποσοτική, με σπεκτροφωτόμετρο
13
Φυσικοί παράγοντες ανάπτυξης
pH Οξινο, ουδέτερο, αλκαλικό Θερμοκρασία Ψυχρόφιλα, θερμόφιλα, μεσόφιλα
14
Εύρος ανάπτυξης και η βέλτιστη θερμοκρασία
15
Προβλήματα Θερμόφιλα Ψυχρόφιλα 4-7 C ευνοικη θερμ 20C
Δημόσια θερμά λουτρά Θερμοανθεκτικά ένζυμα στη PCR Ψυχρόφιλα 4-7 C ευνοικη θερμ 20C Φαγητό στο ψυγείο Ψυχρότροπα Listeria αναπτύσσεται C Μεσοφιλα C τα περισσoτερα παθογόνα
16
Θρεπτικοί παράγοντες Πηγή ανθρακα Πηγή αζώτου θείο Φώσφορος
Αυτότροφα- εττερότροφα CO2 ή οργανικές ουσίες Πηγή αζώτου NO3- ==> NO2 ==> NH3 to Amino Acids ==> Proteins θείο Φώσφορος Ιχνοστοιχεία Π.χ.Fe, (σε ορισμένα)
17
Κατηγορίες θρεπτικών υλικών
Κοινά (γενικά) Σύνθετα Πεπτόνες ,Yeast Extract Συνθετικά διαφοροποιητικά
18
Ενζυμα Απελευθερώνονται στο περιβάλλον Καταβολίζουν τα τρόφιμα
Protease, DNAase, Amylase, Lipase Χρησιμοποιούνται στην ταυτοποίηση
19
Ταυτοποίηση Τοποθέτηση σε ένα συγκεκριμένο είδος Καθορισμός κάποιου ήδη υπάρχοντος οργανισμού φυσιολογικά, βιοχημικά, οικολογικά κ. λ. π. Τυποποίηση Ανάλυση φαινοτυπικών ή/και γονοτυπικών χαρακτηριστικών Ανάλυση σε επίπεδο είδους-υποείδους φαινοτυπικά και γενετικά χαρακτηριστικά
21
Μορφολογία Παράγοντες ανάπτυξης Βιοχημικές ιδιότητες ένζυμα αντιγόνα
22
Απαίτηση σε οξυγόνο Κατάταξη Θεματα Αερόβια Αναερόβια
Προαιρετικά αναερόβια μικροαερόφιλα Θεματα Θρεπτικά υποστρώματα καλλιέργεια Τοξικότητα του οξυγόνου
23
ΑΣΚΗΣΗ Ποιάς κατηγορίας υλικό θα χρησιμοποιήσω για την ανάγνωση της κινητικότητας Σε ποιάς κατηγορίας υλικό κανουμε απλή καταμέτρηση Τι σκεφτεσαι όταν μετά την επώαση έαν υλικό είναι θολό. Ποιάς κατηγορίας υλικό πιστέυεις ότι περιέχει αποικίες πολλών χρωμάτων Αν ενα δείγμα περιέχει Χ αριθμό αποικιών πόσα βακτήρια νομίζεις ότι περιέχει
24
ΑΣΚΗΣΗ Ποιάς κατηγορίας υλικό θα χρησιμοποιήσω γιατην μέτρηση του ολικού αριθμού μικροοργανισμών στον αέρα του εργαστηρίου. Ποιάς κατηγορίας υλικό θα χρησιμοποιήσω για να διαχωρίσω βακτήρια που ζυμώνουν την λακτόζη Ποιά καλλιέργεια νομίζεις ότι διαβάζεται ευκολώτερα η απλή ή η μεικτή Τι κατηγορίας υλικό θ αχρησιμοποιήσεις γαι να απομονώσεις ένα παθογόνο με πλούσια φυσική χλωρίδα.
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.