Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
ΔημοσίευσεKarena Vassallo Τροποποιήθηκε πριν 10 χρόνια
1
Το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας: Πρεσβευτής ποιότητας στις αγορές της Ε.Ε. Γ. Στεφανής Διευθύνων Σύμβουλος ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε. Πρόεδρος Σ.Ε.Θ. & F.E.A.P. Ιούνιος, 2007
2
200γρ. ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα
3
*Πηγή: FEAP: Production and Price Reports of Member Associations. May 2007. - 5,2%17,9%9,1%
5
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣΕΝΕΡΓΕΣ 125 εταιρείες ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (άμεση) 9.500 εργαζόμενοι ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ € 460.000.000 ΕΞΑΓΩΓΕΣ € 340.000.000 Πρωταθλητής εξαγωγών μεταξύ των σημαντικότερων αγροτικών προϊόντων (ελαιόλαδο, καπνός, βαμβάκι) ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ Χ.Α.Α. 8 με ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ € 575.000.000 και ΜΕΤΟΧΟΥΣ 38.000 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΣ (σε λειτουργία) 315 άδειες Σε απομονωμένες κυρίως περιοχές ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 7,8 χλμ 2 Το αεροδρόμιο Αθηνών καταλαμβάνει 16,5 χλμ 2 ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΤΟΙΧΕΙΑΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ 100.000 τόνοι 48% της συνολικής Μεσογειακής παραγωγής ΓΟΝΟΣ 400.000.000 ιχθύδια 50% της συνολικής Μεσογειακής παραγωγής
7
ΧΩΡΑΤΟΝΟΙ%ΙΤΑΛΙΑ33.00033% ΕΛΛΑΔΑ24.00024% ΙΣΠΑΝΙΑ13.00013% ΓΑΛΛΙΑ10.00010% ΑΓΓΛΙΑ8.0008% ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ5.0005% ΛΟΙΠΕΣ7.0007% ΣΥΝΟΛΟ100.000100% (σε.000 τόνους)
9
Ιταλία: 33.000 τόνοι 40% μερίδιο αγοράς Ισπανία: 13.000 τόνοι 29% μερίδιο αγοράς Πορτογαλία: 5.000 τόνοι 50% μερίδιο αγοράς Γαλλία: 10.000 τόνοι 53% μερίδιο αγοράς Αγγλία: 8.000 τόνοι 80% μερίδιο αγοράς
10
ΧΩΡA Συνολική κατανάλωση ιχθυηρών (kg/κεφ) Κατανάλωση τσιπούρας & λαβρακιού (kg/κεφ) % κατανάλωσης τσιπούρας & λαβρακιού ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ760,951,2% ΙΣΠΑΝΙΑ451,052,3% ΓΑΛΛΙΑ310,311,0% ΙΤΑΛΙΑ251,405,6% ΕΛΛΑΔΑ252,168,6% ΑΓΓΛΙΑ220,170,7% Μ.Ο.311,223,9%
11
(σε τόνους) *Πηγή: ΕΣΥΕ
12
(σε.000 €)
13
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας. Γιάννης Στεφανής Γιάννης Στεφανής
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.