Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Α Ρ Χ Α Ι Α Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α μ ι ν ω ι κ η κ ρ η τ η γ ρ α μ μ ι κ η α

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Α Ρ Χ Α Ι Α Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α μ ι ν ω ι κ η κ ρ η τ η γ ρ α μ μ ι κ η α"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Α Ρ Χ Α Ι Α Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α μ ι ν ω ι κ η κ ρ η τ η γ ρ α μ μ ι κ η α
Α Ρ Χ Α Ι Α Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α μ ι ν ω ι κ η κ ρ η τ η γ ρ α μ μ ι κ η α Ε Μ Μ Α Ν Ο Υ Ε Λ Α Γ Ε Ρ Α Κ Α Κ Η Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Α Ν Α Μ Ε Λ Ι Σ Τ Α Μ Α Ρ Ι Ν Α Π Ρ Ι Φ Τ Η Μ Α Ρ Γ Α Ρ Ι Τ Α Μ Α Ρ Κ Ο Γ Ι Α Ν Ν Α Κ Η Β Α Σ Ι Λ Ι Κ Η Β Ι Λ Τ Α Ν Ι Ω Τ Η

2 Γ Ρ Α Μ Μ Ι Κ Η Α Γραμμική Α είναι μια μινωική γραφή που ανακαλύφθηκε στην Κρήτη από τον Άρθουρ Έβανς το Η γραφή αυτή θεωρείται πρόγονος της Γραμμικη Β, η οποία είναι μυκηναϊκή. Όπως και η Γραμμική Β, έτσι και η Γραμμική Α είναι αποτυπωμένη κυρίως σε πήλινες πινακίδες. Τέτοιες πινακίδες έχουν βρεθεί στην Κνωσό, στη Φαιστό, στην Αγία Τριάδα, στα Μάλια, στα Χανιά, στις Αρχάνες κ.α.

3

4

5

6 Γ Λ Ω Σ Σ Α Η Γραμμική Α δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης αρχαιολογιας . Η αποκρυπτογράφησή της θα αποκαλύψει τη γλώσσα και ενδεχομένως και την καταγωγή των Μινωιτών.

7 Μ Ο Ρ Φ Η Η Γραμμική Α αποτελείται (όπως και η Γραμμική Β) από συλλαβογράμματα (χαρακτήρες με συγκεκριμένη συλλαβική φωνητική αξία) και ιδεογράμματα (ή λογογράμματα, χαρακτήρες που αντιπροσωπεύουν αντικείμενα). Έχουν βρεθεί περί τα συλλαβογράμματα και 60 ιδεογράμματα. Περίπου τα μισά από αυτά είναι κοινά με τους χαρακτήρες της Γραμμικής Β, κάτι που οδήγησε στην υποψια ότι η γρμμικη α είναι πρόγονός της.

8 ΜΑΛΙΑ

9 ΑΡΧΑ΄ΝΕΣ


Κατέβασμα ppt "Α Ρ Χ Α Ι Α Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α μ ι ν ω ι κ η κ ρ η τ η γ ρ α μ μ ι κ η α"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google