Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Μαδαγασκάρη είναι αφρικανικό νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού. Βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο της Γης, απέναντι από τις νοτιοανατολικές ακτές της.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Μαδαγασκάρη είναι αφρικανικό νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού. Βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο της Γης, απέναντι από τις νοτιοανατολικές ακτές της."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η Μαδαγασκάρη είναι αφρικανικό νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού. Βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο της Γης, απέναντι από τις νοτιοανατολικές ακτές της Αφρικής, στο δυτικό τμήμα του Ινδικού ωκεανού. Ο πορθμός της Μοζαμβίκης τη χωρίζει στα δυτικά από τις νοτιοανατολικές ακτές της Αφρικής και στα βορειοδυτικά από τα νησιά Κομόρες. Ανατολικά της Μαδαγασκάρης σε απόσταση περίπου 650 χλμ. βρίσκεται το νησί Ρεϋνιόν και ακόμη ανατολικότερα το νησιωτικό κράτος του Μαυρίκιου. Τέλος, βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης σε μια απόσταση 9.000 περίπου χλμ. βρίσκονται οι Σεϋχέλλες.

3 Χαρακτηριστικό της π ανίδας του νησιού είναι ότι α π ουσιάζουν τα μεγάλα θηλαστικά. Υ π άρχουν π ερισσότερα α π ό 202 είδη π ουλιών. Α π αντώνται ε π ίσης π ερισσότερα α π ό 800 είδη π εταλούδων, Η τάξη των ερ π ετών π εριλαμβάνει π ερί π ου 252 είδη. Στα π οτάμια και τις λίμνες της χώρας ζουν κροκόδειλοι, π έστροφες, νερόφιδα και π έρκες. Κόκκινο Fody Λεμούριοι Φούσα

4 Η χλωρίδα της π εριλαμβάνει είδη τα ο π οία θεωρούνται μοναδικά. Παλαιότερα τα δάση κάλυ π ταν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και α π οτελούνταν κυρίως α π ό αείφυλλα και φυλλοβόλα δέντρα.T α δάση καλύ π τουν σήμερα μόνο το 40% της συνολικής έκτασης. Το μεγαλύτερο μέρος του κεντρικού ορο π εδίου είναι ιδιαίτερα α π ογυμνωμένο και αντιμετω π ίζει σοβαρό κίνδυνο διάβρωσης. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας καλύ π τεται α π ό λιβάδια μ π αμ π ού ή λε π τόκορμων δέντρων ( κυρίως ραβενάλα ) και στις ακτές α π ό καλάμια και φοινικιές. Στις νότιες άνυδρες π εριοχές ευδοκιμούν γιγαντιαίοι κάκτοι, μικρά δέντρα μ π αομ π άμ π, π αχύφυλλα και άλλα ξηροφυτικά είδη π ου δεν α π αντούν π ουθενά αλλού στον κόσμο. Μυρτιά Μαδαγασκάρης Φοίνικας Μαδαγασκάρης Φοίνικες

5 Υπάρχουν ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι η Μαδαγασκάρη κατοικείται εδώ και 2.000 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του 14ου αι. μουσουλμάνοι, προερχόμενοι από την Αφρική, ίδρυσαν στο βόρειο τμήμα του νησιού εμπορικούς σταθμούς. Το 1810 ο Ραντάμα Α΄ συμμάχησε με το Βρετανό κυβερνήτη του Μαυρικίου, σερ Ρόμπερτ Φάλκαρ, και το 1817 κατέλαβε την Ταματάβε και το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού. Με βάση το Σύνταγμα του 1946, η Μαδαγασκάρη έγινε αυτοδιοικούμενο υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας. Στις 14 Οκτωβρίου 1958 ανακηρύχθηκε η ίδρυση της Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης και στις 26 Ιουνίου 1960 η Μαδαγασκάρη απέκτησε την πλήρη ανεξαρτησία της.

6 Οι κάτοικοι της χώρας από 16.473.477 που ήταν το 2002 αναμένεται να φτάσουν τα 20.096.000 κατ. το 2010 και να ξεπεράσουν τα 25.988.000 κατ. Ο μέσος όρος ζωής των κατοίκων είναι από τους χαμηλότερους του κόσμου. Ως προς την κατανομή του πληθυσμού, περισσότερο πυκνοκατοικημένες είναι οι περιοχές του κεντρικού οροπεδίου, όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Ανταναναρίβο και λιγότερο οι παράκτιες περιοχές. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού (75,6%) κατοικεί στην ύπαιθρο, ενώ ο αστικός πληθυσμός υπολογίζεται στο 24,4%.

7

8


Κατέβασμα ppt "Η Μαδαγασκάρη είναι αφρικανικό νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού. Βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο της Γης, απέναντι από τις νοτιοανατολικές ακτές της."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google