Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενθύμιο των μαθητών του Στ 1 για τη σχολική χρονιά

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενθύμιο των μαθητών του Στ 1 για τη σχολική χρονιά"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενθύμιο των μαθητών του Στ 1 για τη σχολική χρονιά 2012 - 2013
Ενθύμιο των μαθητών του Στ 1 για τη σχολική χρονιά

2 Το σχολείο μας

3 Το σχολείο μας

4 Η τάξη μας

5 Το Τμήμα μας

6 Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Σε αυτό το σχολείο, έχω ζήσει όλη σχεδόν τη ζωή μου. Έχω αναμνήσεις απ΄ τον παιδικό σταθμό έως την τελευταία χρονιά του δημοτικού. Ο πιο ξεχωριστός δάσκαλος που είχα στο σχολείο ήταν ο κύριος Πάνος Κωνσταντινόπουλος που είμαστε μαζί στην έκτη τάξη, γιατί το μάθημα το έκανε για να γίνουμε σωστοί άνθρωποι με ελληνική συνείδηση και με πατριωτισμό, όχι μόνο για να λέμε ότι ξέρουμε να γράφουμε. Είναι σπουδαίος γιατί προσπαθεί να δημιουργήσει ωραίο περιβάλλον στην τάξη λέγοντας αστεία. Κατά τη γνώμη μου είναι ο πιο αυστηρός αλλά και ο πιο δίκαιος εκπαιδευτικός, γιατί μας βλέπει όλους το ίδιο, όχι όπως κάποιοι άλλοι που επειδή είμαι ο πιο άτακτος στο τμήμα μου, παίρνω εγώ την ποινή ακόμα και όταν ευθύνονται άλλοι.

7 Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Η αγαπημένη μου σχολική ανάμνηση είναι η εκδρομή στη Sport Camp. Aυτή η εκδρομή θα μου μείνει αξέχαστη γιατί κατά τη διαδρομή όλοι σηκωνόμαστε και κάνουμε πλάκες στο πούλμαν. Η μόνη και αγαπημένη μου δραστηριότητα στο χώρο αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάτι άλλο που θα μείνει στη μνήμη μου είναι το αποκριάτικο πάρτι που γίνεται στο ξενοδοχείο Novotel! Οι αγαπημένες μου ασχολίες είναι το μπιλιάρδο, η μουσική, το σκάκι, ο μοντελισμός, ο πόλεμος με όπλα Nerf και το σκυλάκι μου. Από τα μαθήματα συμπαθώ την ιστορία, τη φυσική και τη γυμναστική. Μου αρέσουν πολλά αθλήματα, όπως το μπάσκετ, το χάντμπολ, το τένις, το πινγκ – πονγκ, το σκι, η ποδηλασία, μα πιο πολύ απ΄ όλα το ποδόσφαιρο. Η παρέα μου είναι σαν μια επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο. Το παρατσούκλι μου είναι μαϊμού, του Μάνθου μπαμπουΐνος, του Νίκου πιθήκι. Άλλοι φίλοι είναι ο Νεκτάριος, ο Ευθύμης και ο Κούλης. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα που φεύγω απ΄ τη Λακωνική Σχολή. Χαίρομαι γιατί έμαθα πολλά πράγματα, γνώρισα πολλούς ανθρώπους και λυπάμαι γιατί χάνω τα προνόμια των εκδηλώσεων και των εκδρομών. Όταν μεγαλώσω ονειρεύομαι να γίνω σπουδαίος χειρουργός και να κάνω διεθνή καριέρα ως τερματοφύλακας!

8 Έλενα Αφτενέ Γεια σας, με λένε Έλενα και πάω σ΄ αυτό το σχολείο εδώ και 6 χρόνια, αλλά φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά και για να πω την αλήθεια δε θέλω να φύγω επειδή τόσο εγώ όσο και οι συμμαθητές μου, είμαστε πολύ δεμένοι και δε θέλουμε να αποχωριστούμε, διότι του χρόνου θα έχουμε πολλά μαθήματα και δε θα συναντιόμαστε, αλλά τουλάχιστον θα πηγαίνουμε να συναντάμε τον ``περσινό`` μας κύριο. Μιας που μιλάμε και για κύριο, ο φετινός πιστεύω πως είναι ένας από τους καλύτερους δασκάλους που μπορεί να γνωρίσει κανείς, αν και μας φωνάζει μερικές φορές, πιστεύω πως το κάνει από αγάπη και όχι από κακία. Επίσης μου αρέσει περισσότερο επειδή μας λέει αστεία με την ανιψιά του, για να είναι πιο ενδιαφέρον το μάθημα!

9 Έλενα Αφτενέ Μάλλον θα αναρωτιέστε πώς βρέθηκα σ΄ αυτό το σχολείο αφού πήγαινα σε άλλο παιδικό σταθμό. Λοιπόν όπως κάθε καλοκαίρι, τελειώνουμε κάθε τάξη για να πάμε στην επόμενη, έτσι γίνεται και στον παιδικό σταθμό, για να πάμε στην πρώτη δημοτικού λοιπόν, η μαμά μου ρώτησε τη δασκάλα μου που είχα σ΄ όλες τις τάξεις. Εκείνη είπε ότι υπάρχει ένα καλό σχολείο που λέγεται Λακωνική Σχολή – Εκπαιδευτήρια Φραγκή. Έτσι η μαμά και ο μπαμπάς μου αποφάσισαν να με γράψουν σ΄ αυτό το σχολείο. Όταν το άκουσα ήμουν πολύ χαρούμενη γιατί θα γνώριζα καινούριους φίλους. Έτσι όταν άρχισε η νέα σχολική χρονιά πήγα για πρώτη μέρα στο σχολείο όπου είχα για δασκάλα την κα Βάσω, η οποία ήταν καλή τόσο μαζί μου όσο και με όλα τα παιδάκια της τάξης. Όμως το μόνο που με στενοχωρούσε ήταν ότι κανένα παιδί δεν με έπαιζε στα διαλείμματα και εγώ έμενα μόνη μου κατά τη διάρκεια όλων των διαλειμμάτων. Αυτό κράτησε για αρκετό καιρό μέχρι που έγινα κολλητή αργότερα με την Αιμιλία και μέχρι σήμερα είμαστε αυτοκόλλητες.

10 Έλενα Αφτενέ Επιπλέον μετά τις διακοπές της τετάρτης δημοτικού ο διευθυντής μας έφτιαξε δύο χώρους στον έναν κάναμε πειράματα ενώ στον άλλον κάναμε κατασκευές, ζωγραφιές κ.λπ. Βασικά το σχολείο μου έχει πάρα πολλούς χώρους. Έχει το προαύλιο όπου εκεί παίζουμε, κάνουμε πρόβες για την Eurovision ΣΤ΄ φυσικά, έχει δώδεκα τάξεις όπου εκεί διδάσκουν διαφορετικοί δάσκαλοι με διαφορετικά μαθήματα και πολλά παιδιά. Επίσης υπάρχει μια παιδική χαρά όπου εκεί παίζουν τα μικρά παιδιά, ένας παιδικός σταθμός ο οποίος αποτελείται από διαφορετικές τάξεις, ένα δωμάτιο ύπνου που κοιμούνται τα παιδάκια και μια κουζίνα όπου τρώνε πριν κοιμηθούν. Επιπλέον ο παιδικός σταθμός συνδέεται με το θέατρο του σχολείου στο οποίο κάνουμε εκδηλώσεις όπως της 25ης Μαρτίου, της 17ης Νοεμβρίου και της 28ης Οκτωβρίου. Ακόμη βρίσκεται ένας χώρος που γυμναζόμαστε και η πισίνα όπου κάνουμε αγώνες το καλοκαίρι, αλλά πριν τους αγώνες προπονούμαστε φυσικά! Συνάμα στο κτίριο του δημοτικού έχουμε και τάξεις στις οποίες ή κάνουμε γερμανικά και γαλλικά ή κάνουμε μάθημα υπολογιστών με μία περίφημη δασκάλα την κα Ιώ. Αυτό το σχολείο είναι υπέροχο και πιστεύω πως άξιζε τον κόπο που φτιάχτηκε καθώς εκεί μέσα διδάσκουν υπέροχοι δάσκαλοι όπως ο κος Παναγιώτης και σου λέει πράγματα που σου μένουν στην καρδιά δηλαδή, σου δίνει παραδείγματα από τα παιδικά του χρόνια για να μην τα κάνεις και εσύ. Μου αρέσει τόσο πολύ αυτό το σχολείο που δεν θέλω να το αποχωριστώ ποτέ!

11 Δημήτρης-Αντώνης Βορβής
Μία ακόμη σχολική χρονιά τελειώνει. Δυστυχώς είναι η τελευταία μας στο δημοτικό. Θα μου λείψουν οι συμμαθητές μου, οι δάσκαλοί μου. Αν είχα τη δυνατότητα να ξαναπάω στο Νηπιαγωγείο να είστε σίγουροι ότι θα το έκανα. Το δημοτικό σχολείο ήταν τα καλύτερά μου χρόνια. Δυστυχώς όμως τα χρόνια περνούν και σε λίγο καιρό το γυμνάσιο έρχεται. Όπως όλα τα παιδιά έχω και εγώ λίγο άγχος. Φοβάμαι για το αν θα τα πηγαίνω καλά στα μαθήματα ή για το αν θα με συμπαθήσουν οι δάσκαλοί μου, διότι όπως έχω ακούσει το γυμνάσιο είναι πολύ πιο δύσκολο από το δημοτικό. Επίσης, είμαι αγχωμένος για το αν θα έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο για να παίζω. Αλλά γι΄ αυτό που είμαι περισσότερο αγχωμένος είναι για το αν θα γίνω αποδεκτός από τους νέους συμμαθητές μου.

12 Δημήτρης-Αντώνης Βορβής
Το ξέρω ότι δεν πρέπει να αλλάξω χαρακτήρα για να γίνω αποδεκτός σε μία παρέα, έτσι και εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην πέσω θύμα αυτής της «παγίδας». Αν κοιτάξω όμως από την άλλη μεριά του νομίσματος, θα συνειδητοποιήσω ότι χαίρομαι που θα μεγαλώσω και θα γίνω πιο ώριμος. Θα αποκτήσω περισσότερες ευθύνες. Επιπλέον, χαίρομαι που θα γνωρίσω καινούργια παιδιά, που θα κάνω καινούριους φίλους και που θα αλλάξω περιβάλλον. Πιστεύω πως θα «περάσω καλά» στο καινούριο μου σχολείο. Θεωρώ πως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις αναμνήσεις του από το Δημοτικό, γιατί εκεί ένα παιδί κάνει το πρώτο βήμα για τον κόσμο της γνώσης και επειδή τα χρόνια αυτά η ψυχή του ανθρώπου είναι αγνή, καθαρή. Τα λόγια είναι περιττά! Δεν μπορεί κανείς να εκφράσει τα συναισθήματά του για το Δημοτικό. Τέλος, εύχομαι να πάνε όλα καλά στο καινούργιο μου σχολείο.

13 Κυριάκος Γεωργούντζος
Λες και ήταν χθες που πήγα στον παιδικό σταθμό της Λακωνικής. Κι όμως, από τότε έχουν περάσει οκτώ χρόνια! Όλα αυτά τα χρόνια είναι γεμάτα με ευχάριστες αναμνήσεις, αρκετό διάβασμα, τους καλύτερους φίλους της ζωής μου, αλλά και τους πιο ευχάριστους, αλλά ταυτόχρονα γεμάτους γνώση δασκάλους μου. Οι αγαπημένοι μου δάσκαλοι είναι ο κύριος Πάνος Κωνσταντινόπουλος και ο κύριος Γιάννης Φλέγκας. Όλα αυτά που μου έμαθαν θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μου και θα με συντροφεύουν στη ζωή μου. Επίσης, η εκδρομή στον Παρνασσό ήταν η αγαπημένη μου γιατί διασκέδασα πολύ με τους φίλους μου.

14 Κυριάκος Γεωργούντζος
Μου φαίνεται απίστευτο ότι η σχολική μου ζωή στο δημοτικό τελειώνει και νιώθω ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία χαρά γιατί θα προχωρήσω στο γυμνάσιο, από την άλλη λύπη γιατί θα αποχωριστώ τους δασκάλους μου, τους ανθρώπους που με φρόντιζαν τόσα χρόνια αλλά και πολλούς αγαπημένους φίλους. Μέσα στα σχολικά μου χρόνια διαμόρφωσα το χαρακτήρα μου και τα ενδιαφέροντά μου. Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι η ιστορία και η φυσική και τα αγαπημένα μου αθλήματα, η ξιφασκία και το ποδόσφαιρο. Σε όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα τους καλύτερούς μου φίλους, μοιράστηκα μαζί τους όμορφες στιγμές με παιχνίδια και γέλια αλλά και τις πιο δύσκολες στιγμές μου. Νιώθω πραγματικά πολύ τυχερός!!!

15 Νεκτάριος Δαμιανής Σαν χθες μου φαινόταν που πάτησα το πόδι μου σε αυτό το μέρος. Αυτό που θυμάμαι από τότε καθαρότατα ήταν με πόση ζεστασιά και θέληση αγωνίστηκαν όλοι να μου μάθουν το καθετί. Επίσης όταν προσπαθώ να θυμηθώ τον τότε μικρό εαυτό μου, έρχονται εικόνες από το σχολειό, από τις στιγμές που ήμουν στα διαλείμματα, στην τάξη, στις δραστηριότητες, παντού! Επιπλέον νιώθω ανάμεικτα συναισθήματα αλλά σε αυτά κυριαρχούν της λύπης, διότι πρέπει να αποκοπώ από κάτι που αγαπώ. Δεν μπορώ να αφήσω πίσω μου και να πετάξω, τους ανθρώπους που με έκαναν καλό μαθητή και κυριότερα άνθρωπο. Για τη συνέχεια της φοίτησής μου σε άλλο σχολείο, δε θα έχω πρόβλημα γιατί πιστεύω ότι έχω πάρει τα εφόδια που μου χρειάζονται για πολλά χρόνια.

16 Νεκτάριος Δαμιανής Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Λακωνική Σχολή υπάρχουν πάρα πολύ καλά παιδιά, συνεπώς πιάνεις και πολύ εύκολα φιλίες που θα φανεί στο μέλλον ποιες θα κρατήσουν. Ένα σχολείο δεν είναι μόνο να είσαι εγκλωβισμένος στους τέσσερις τοίχους αλλά να απολαμβάνεις τις όμορφες εκδρομές. Μια από αυτές που έχει μείνει χαραγμένη στην κίνησή μου είναι αυτή της Sport Camp διότι κάθε χρονιά περνάμε φανταστικά. Κάποιοι άνθρωποι της Λακωνικής Σχολής που θα μείνουν στην καρδιά μου είναι ένας δάσκαλος που με εντυπωσίασε και θα συνεχίσει να το κάνει για τον υπόλοιπο χρόνο που θα είμαστε μαζί. Αυτός είναι ο κύριος Πάνος Κωνσταντινόπουλος ο οποίος είναι και ο τελευταίος μου. Τα ενδιαφέροντά μου είναι το tae-kwon-do, η ζωγραφική και το bowling. Επίσης το αγαπημένο μου μάθημα με διαφορά είναι η Ιστορία. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω μια λέξη που μπορεί να ταυτιστεί με το σχολείο μας και αυτή δεν είναι άλλη από ένα ``παράδεισος διαρκείας``.

17 Μαρίλια Δούκα Γεια σας! Ονομάζομαι Μαρίλια Δούκα και φοιτώ στην ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού. Σε αυτό το σχολείο είμαι έξι χρόνια και ούτε που κατάλαβα πότε πέρασαν. Σε λίγο αυτό το σχολείο για μένα θα αποτελεί παρελθόν. Στεναχωριέμαι που θα αποχωριστώ τους φίλους και γενικά όλες τις εγκαταστάσεις, αλλά από την άλλη χαίρομαι που θα κάνω μια καινούργια αρχή στη ζωή μου. Από την αρχή έκανα παρέες, άλλες πιο δυνατές, άλλες λίγο πιο αδύναμες. Όλοι οι συμμαθητές μου με στήριξαν κι ακόμα με στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές μου και τους ευχαριστώ πολύ γι΄ αυτή τους τη χειρονομία. Οι καλύτερές μου φίλες είναι η Ισμήνη, η Ελένη, η Κλαίρη και η Αιμιλία, αλλά τις αγαπώ όλες το ίδιο, απλά με αυτές έχω δεθεί πιο πολύ.

18 Μαρίλια Δούκα Τα ενδιαφέροντά μου είναι ποικίλα. Ασχολούμαι εδώ και πέντε χρόνια με το τένις, επτά χρόνια με το μπαλέτο και τρία χρόνια με το πιάνο. Όλα αυτά που κάνω μου αρέσουν πολύ και γι΄ αυτό δεν θα ήθελα να σταματήσω τίποτα από αυτά. Η Λακωνική Σχολή έχει αφήσει στην καρδιά μου ένα στίγμα και γι΄ αυτό δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ. Οι εκδρομές, οι δάσκαλοι και τα αξέχαστα γεγονότα, αποτελούν τις μοναδικές μου εμπειρίες, καθώς είμαι πολύ μικρή ακόμα. Όλες οι εκδρομές θα μου μείνουν αξέχαστες, αλλά πιο πολύ η τριήμερη στην Αρχαία Ολυμπία. Όχι μόνο οι εκδρομές αλλά και οι δάσκαλοι, όπως ο αγαπημένος μου κύριος Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος. Η Λακωνική Σχολή μου έμαθε την αξία της γλώσσας, αλλά κυριότερα τη βοήθεια, τη συμπόνια και τη συμπαράσταση. Ποτέ δε θα ξεχάσω αυτό το σχολείο, γιατί ήταν το πρώτο βαγόνι του τρένου της ζωής μου και αποτέλεσε για εμένα το στήριγμά μου!

19 Ισμήνη Κατσιούλα Γεια σας! Ονομάζομαι Ισμήνη Κατσιούλα και φοιτώ στη ΣΤ ΄ τάξη του δημοτικού. Η Λακωνική Σχολή είναι ένα αξέχαστο σχολείο που μου δίδαξε πάρα πολλά. Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου, που μου έδωσαν την ευκαιρία να φοιτήσω σ΄ αυτό το σχολείο. Επίσης, πολλά ευχαριστώ θέλω να δώσω και στον κύριο Ιωάννη Φραγκή, ο οποίος μας στήριξε και μας βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια. Ο ένας και μοναδικός δάσκαλος που ξεχώρισε στην καρδιά μου είναι ο κύριος Παναγιώτης, που έχω φέτος. Μας πέρασε αυτούς τους 9 μήνες πολλά μηνύματα, μας προετοίμασε να αποδεχτούμε την πραγματικότητα του γυμνασίου, καθώς και μας μετέφερε τις σπουδαιότερες αρχές της ζωής. Γι΄ αυτό λοιπόν θα ήθελα και σε εκείνον να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ. Σ΄ αυτό το σχολείο τα εφτά αυτά χρόνια, έχω ζήσει αξέχαστες στιγμές. Η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η τριήμερη στην Αρχαία Ολυμπία. Είχε πολλή πλάκα! Κάναμε διάφορες δραστηριότητες όπως φύτεμα, παίξαμε τη γουρουνίτσα, χορέψαμε, γλεντήσαμε και γενικότερα περάσαμε τέλεια!

20 Ισμήνη Κατσιούλα Βέβαια μαζί έχουμε περάσει και αξέχαστες στιγμές! Πολλά παιδιά έχουν χτυπήσει και όλοι μαζί τα βοηθήσαμε να θεραπευτούν δείχνοντάς τους τη στοργή μας! Εγώ είμαι ένα πολυάσχολο κορίτσι. Στον ελεύθερο χρόνο μου παίζω συνήθως πιάνο, βόλεϊ, βλέπω τηλεόραση και ακόμα συχνότερα χορεύω! Τα αγαπημένα μου μαθήματα τη φετινή χρονιά είναι τα μαθηματικά και η ιστορία! Με τα μαθηματικά έχω μάθει να ακονίζω το μυαλό μου, ενώ μέσα από την ιστορία μαθαίνω το παρελθόν μου, το οποίο όπως συμπεραίνω συνεχώς επαναλαμβάνεται! Φέτος λοιπόν αγάπησα και έμαθα περισσότερα για τους προγόνους μου και αυτό το χρωστάω στον κύριο Πάνο! Η τάξη μου φέτος είναι πιο αγαπημένη από κάθε άλλη χρονιά! Όλοι μεταξύ μας έχουμε δεθεί συναισθηματικά και πραγματικά δεν θέλουμε να χωριστούμε ποτέ! Όμως αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό! Η καλύτερή μου φίλη είναι η Μαρίλια. Μαζί είμαστε από το νηπιαγωγείο. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως οι χαρακτήρες μας συμπίπτουν και μαζί δημιουργούμε πάντοτε μια χαλαρωτική και χιουμοριστική ατμόσφαιρα. Μια ακόμα καλή μου φίλη είναι η Ελένη. Η Ελένη είναι και αυτή ένα πολύ καλό κορίτσι με πολύ χιούμορ και γέλιο! Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως με τα υπόλοιπα παιδιά δεν κάνω παρέα. Όλοι τους είναι ισάξιοι, απλά λίγο πιο πάνω τοποθετώ αυτά τα δύο κορίτσια!

21 Ισμήνη Κατσιούλα Τα συναισθήματά μου τώρα που φεύγω από το Δημοτικό είναι ανάμεικτα! Αισθάνομαι χαρά και ενθουσιασμό που επιτέλους μεγαλώνω, αλλά και λύπη και στενοχώρια, γιατί θα αποχωριστώ τα οικεία για εμένα πρόσωπα και θα κατευθυνθώ σε έναν άγνωστο για εμένα τόπο, στον οποίο μπορεί δύσκολα να προσαρμοστώ. Τις φιλοδοξίες μου μέχρι τώρα πάντως δεν τις λες μικρές. Θέλω να αριστεύσω στο γυμνάσιο και το Λύκειο, έπειτα να σπουδάσω παιδίατρος ή δασκάλα, στη συνέχεια να ασκήσω ένα επάγγελμα όπως όλοι οι πολίτες και τέλος να αποκτήσω κι εγώ μια όμορφη οικογένεια. Έτσι λοιπόν θα αποχαιρετήσω αυτό το υπέροχο σχολείο το οποίο πάντα θα μείνει χαραγμένο στην ψυχή μου!!!

22 Αιμιλία Κουρή Oνομάζομαι Αιμιλία Κουρή και είμαι 11,5 χρονων. Η πρώτη φορά που μπήκα σε μαθητική αίθουσα ήταν όταν ήμουν 3 χρονων σ’ αυτό το Σχολείο που με το χρόνο έγινε το δεύτερο σπίτι μου. Από τότε πέρασαν 9 αξέχαστα χρόνια, ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο χαρά, γέλιο, παιχνίδι, φιλίες και πολλή γνώση. Τι να πρωτοθυμηθώ από τότε. Τα πρώτα παιδικά τραγούδια, τις πρώτες και τις επόμενες κατασκευές μου, τις γιορτές κάθε Χριστούγεννα, τις παραστάσεις στο θεατράκι του Κολωνού, τις σχολικές επισκέψεις και εκδρομές, τα χορευτικά με τις φίλες μου, τις πλάκες και τα πειράγματα μεταξύ μας. Όλα αυτά και μαζί αμέτρητες εμπειρίες και πολύτιμη γνώση. Τα αγαπημένα μου μαθήματα, τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Έκθεση. Ο πιο αγαπημένος, απ’ τους καλούς δασκάλους μου, ο κ. Πάνος και από τους συμμαθητές μου οι πιο «κολλητές» η Μαρίλια, η Έλενα, η Ελένη , η Ισμήνη, η Κωνσταντίνα.

23 Αιμιλία Κουρή Εκτός Σχολείου σε ξεχωριστή θέση από μικρή είχα το τένις, το πιάνο και αργότερα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο. Φέτος, την τελευταία και καλύτερη χρονιά του δημοτικού, λόγω προβλήματος υγείας, είχα την ατυχία να στερηθώ για αρκετό χρονικό διάστημα όλα τα «καλά» της τάξης μου και μαζί τον αγαπημένο μου δάσκαλο τον κ. Πάνο. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά και πολύ σύντομα ελπίζω να «επιστρέψω» ακόμη πιο δυνατή και πιο έτοιμη για τις καινούργιες προκλήσεις της νέας Γυμνασιακής χρονιάς. Ο δ/ντής και όλοι στο Σχολείο μου, δεν μπορούν να φανταστούν πόση δύναμη μου έδιναν, με τις ευχές τους, το ενδιαφέρον τους, την αγάπη τους, στις μέρες της νοσηλείας μου. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αλήθεια, πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός. Και να που είμαστε πια στη δυσάρεστη θέση να αποχαιρετιστούμε. Ελπίζω προσωρινά δίνοντας αμέτρητες υποσχέσεις για νεα ραντεβού σε επόμενες ευκαιρίες. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Φιλιά, Αιμιλία

24 Άγγελος Κύρογλου Δεν ήμουν ούτε 5 χρονών όταν για πρώτη φορά πέρασα το κατώφλι της Λακωνικής Σχολής. Δεν άργησα να συνηθίσω και γρήγορα το σχολείο το αισθανόμουν σαν δεύτερο σπίτι μου. Οι συμμαθητές μου έγιναν οι καλύτεροι φίλοι μου και οι δάσκαλοί μου, πολύ σημαντικοί καθοδηγητές μου. Σε δύο μήνες θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσω το σχολείο μου. Όταν το σκέφτομαι αυτό γεμίζω με νοσταλγία και αναμνήσεις. Πόσα πράγματα έχω να θυμάμαι, πόσα ξεχωριστά γεγονότα, πόσες μοναδικές εμπειρίες, πόσες αξέχαστες εκδρομές, πόσες επισκέψεις σε σημαντικούς χώρους. Τίποτα όμως δε συγκρίνω με την τελευταία εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία και στο χωριό του δασκάλου μου κ.Πάνου και της κας Φραγκή. Κάθε χρόνο και ένας καινούργιος δάσκαλος! Όλοι σπουδαίοι άνθρωποι.

25 Άγγελος Κύρογλου Θα ξεχωρίσω ωστόσο, τον κ. Πάνο που την τελευταία χρονιά σαν μαθητής της ΣΤ΄ δημοτικού μου φέρθηκε σαν πατέρας και με αγάπησε σαν δικό του παιδί. Εάν ρωτήσετε τους δασκάλους μου δε θα πουν ότι ήμουν και το πιο καλό παιδί της τάξης! Με δυσκολία έμαθα να κάθομαι στην καρέκλα χωρίς να σηκώνομαι. Όσο για το διάλειμμα; Ο πρώτος στην τρεχάλα και στην φασαρία! Δεν είναι τυχαίο το ότι, δύο φορές με πήγαν για ράμματα! Αγαπημένο μου μάθημα φυσικά είναι η γυμναστική και η φασαρία! Ωχ, δεν υπάρχει τέτοιο μάθημα! Καλά, τότε η ιστορία και ειδικά η φετινή μου είναι γεμάτη από ηρωικά γεγονότα και μάχες των σπουδαιότερων Ελλήνων πολεμιστών. Οι φίλοι μου πολλοί! Και όλοι καρδιακοί. Τόσα χρόνια μαζί αχώριστοι! Μαζί σε εκδρομές, σε πάρτι εκτός σχολείου, σε τσακωμούς, σε κλάματα, αλλά και σε χαρές και σε παιχνίδια. Οι γονείς μου λένε ότι στη Λακωνική πήρα τα κατάλληλα εφόδια για το γυμνάσιο και το λύκειο. Εγώ αυτό δεν το ξέρω… Σίγουρα δουλέψαμε πολύ στη γλώσσα, στα μαθηματικά, στην έκθεση, στα αγγλικά, στα γαλλικά και στη μουσική. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι θα ξανάρθω … Όχι σαν μαθητής, γιατί αυτό δε γίνεται! Σαν παιδί της Λακωνικής, γιατί δεν μπορεί να διώξει το παιδί της από το σπίτι που έκανε τα πρώτα του βήματα, έγραψε τα πρώτα του γράμματα, έπαιξε τις πρώτες του νότες και που γέμισε το προαύλιο με τον ιδρώτα του…!

26 Παρασκευή-Νεφέλη Λαμπράκη
Ονομάζομαι Παρασκευή – Νεφέλη Λαμπράκη και πηγαίνω στην έκτη δημοτικού της Λακωνικής Σχολής του κύριου Γιάννη Φραγκή. Το παρατσούκλι μου είναι ``Μπουμπουλίνα`` και μου το έχει δώσει η κυρία Δήμητρα που εργάζεται στη γραμματεία του σχολείου όταν πήγαινα, στη β΄ δημοτικού. Είμαι 12 χρονών και στο σχολείο αυτό έχω έρθει από 5 ετών. Όταν πρωτοαντίκρισα όλο αυτό το χώρο, τα παιδιά, τους άγνωστους ανθρώπους, δίστασα. Όταν είδα όμως τα παιδιά της τάξης και τη χαμογελαστή δασκάλα μου, την κυρία Αλεξάνδρα ένιωσα ανακούφιση και έτοιμη να κάνω φίλους. Στο πέρασμα των ετών εκείνο που θυμάμαι χαρακτηριστικά από το σχολείο μου είναι η γνώση και η αγάπη που εισέπραξα από όλους τους δασκάλους μου, τους συνοδούς των σχολικών λεωφορείων και φυσικά από τον κύριο και την κυρία Φραγκή.

27 Παρασκευή-Νεφέλη Λαμπράκη
Καθημερινά δίναμε ατέλειωτες μάχες πάνω στα θρανία σαν τους αγωνιστές του 1821 για την απελευθέρωσή μας από την αμάθεια. Στα χρόνια που μεσολάβησαν, το σχολείο και οι δάσκαλοί μου μου έμαθαν πώς να γίνω ένας άνθρωπος χρήσιμος για την κοινωνία. Οι συμβουλές τους, οι προτροπές τους ακόμη και οι διακριτικές επιπλήξεις τους όταν έκανα κάποιο λάθος, αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Στα χρόνια που πέρασαν εξέχουσα θέση κατέχουν βέβαια οι συμμαθητές μου με τους οποίους πορεύτηκα καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας μου στο δημοτικό σχολείο. Κάποιοι απ΄ αυτούς όπως το Νίκος, ο Μάνθος, ο Κυριάκος, ο Άγγελος, ο Ευθύμης, ο Τάσος, ο Νεκτάριος, ο Δημήτρης, η Μαρίλια, η Ισμήνη, η Ελένη, η Τζένη, η Κλαίρη και η Έλενα έγιναν οι καλύτεροί μου φίλοι. Με τα παιδιά αυτά ανέπτυξα φιλικές σχέσεις που ελπίζω να διατηρηθούν και στο μέλλον. Βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι οι δρόμοι μας δεν θα διασταυρώνονται καθημερινά σ΄ αυτό το σχολείο, αλλά θα διαχωριστούν, αφού θα πηγαίνουμε σε διαφορετικά. Αυτό δε σημαίνει όμως πως θα χαθούμε! Οι ρίζες μας θα βρίσκονται πάντα εδώ σ΄ αυτό το σχολείο.

28 Παρασκευή-Νεφέλη Λαμπράκη
Δε θα μπορούσα ποτέ να ξεχάσω τις όμορφες στιγμές που περάσαμε στις σχολικές εκδρομές με αποκορύφωμα αυτή της Μαρτίου 2013 που διοργανώθηκε στο χωριό Κλαδέο, της Αρχαίας Ολυμπίας και συμμετείχαν οι συμμαθητές μου, ο αγαπημένος μου δάσκαλος κύριος Πάνος, οι γυμναστές μας και η οικογένεια Φραγκή. Η γνώση, η εκπαίδευση σε συνδυασμό με τη γυμναστική και τη διασκέδαση αποτελούσαν πάντα τον τέλειο συνδυασμό των επιλογών οποιασδήποτε εξωσχολικής δραστηριότητας του σχολείου μου. Στο μέλλον θα επιθυμούσα να καταφέρω να φοιτήσω σε κάποια στρατιωτική σχολή - όπως είναι το όνειρό μου και να επιστρέψω κάποια μέρα φορώντας τη στολή μου για να συναντήσω ξανά όλους τους αγαπημένους μου δασκάλους. Επίσης θα επιθυμούσα να φτιάξω μια όμορφη οικογένεια και τα παιδιά μου να φοιτήσουν στη Λακωνική Σχολή, γιατί αισθάνομαι πολύ τυχερή που οι γονείς μου έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή και πέρασα ``καταπληκτικά`` χρόνια εκεί!

29 Μάνθος Μαραγκός Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά για εμένα γιατί θα ζήσω το δεύτερο μεγάλο αποχωρισμό μου: Θα φύγω από το δημοτικό και θα πάω γυμνάσιο. Αυτό το δημοτικό το αγάπησα όσο τίποτα άλλο. Ήρθα στη Λακωνική Σχολή στα τρία μου χρόνια και πιο πριν δε θυμάμαι κάτι άλλο. Εννιά χρόνια που είμαι εδώ, έχω κάνει παρέες και έχω γνωρίσει ανθρώπους που θα τους έχω για όλη μου τη ζωή. Τόσα χρόνια πέρασα από τα χέρια πολλών δεκάδων δασκάλων και όλους τους συμπάθησα. Όμως ήταν δύο δάσκαλοι που τους ξεχώρισα όχι μόνο για το πάθος τους γι΄ αυτό που έκαναν, αλλά και για το χιούμορ τους καθώς και τις γνώσεις τους. Οι ένας από τους δύο είναι ο κύριος Πάνος. Ο κύριος Πάνος είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας τύχει. Έχει χιούμορ και είναι ο άνθρωπος που με έκανε να αγαπήσω την ιστορία και μας έμαθε όλους πως πρώτα απ΄ όλα πρέπει να είμαστε καλοί μαθητές και μετά καλοί δάσκαλοι.

30 Μάνθος Μαραγκός Ο άλλος είναι ο κύριος Σάκης, ο γυμναστής μας. Ήταν αυτός που με έστρεψε στον αθλητισμό και που με έκανε να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Ο κύριος Σάκης είναι και αυτός ένας δάσκαλος με χιούμορ και ξέρει τι να κάνει. Δεν είναι σαν όλους τους γυμναστές που δίνουν μια μπάλα και τα παιδιά παίζουν. Κάθε φορά μας βάζει ασκήσεις που ξέρει ότι θα μας βελτιώσουν και πάντα μας βοηθάει όταν δεν έχουμε κάνει κάτι καλά. Μαζί με το σχολείο όμως έχω πάει και αξέχαστες εκδρομές. Αυτό όμως που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό μου είναι η τριήμερη εκδρομή που έγινε φέτος. Πήγαμε στο χωριό Κλαδέο της Αρχαίας Ολυμπίας μαζί με τέσσερις φίλους μου: τον Τάσο, τον Ευθύμη, τον Άγγελο και το Νίκο. Ξεναγηθήκαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, είδαμε που γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, πήγαμε στο δάσος της Φολόης και φυσικά μετρήσαμε το ph και την ταχύτητα του νερού στον ποταμό Κλαδέο. Ακόμα πήγαμε στο ελαιοτριβείο του χωριού, γλεντήσαμε στο σπίτι του δασκάλου μας και επισκεφθήκαμε το σχολείο του χωριού όπου εκεί παίξαμε μπάσκετ. Άλλο ένα ξεχωριστό γεγονός ήταν όταν πήγαμε φέτος στην Sport Camp. Κάθε χρόνο περνάμε τέλεια στην Sport Camp, αλλά φέτος περάσαμε απίστευτα καθώς παίζαμε αγώνα με το ΣΤ2΄, το Δ1΄ και το Δ2΄ που ήταν μια ωραία αλλά και εξουθενωτική εμπειρία.

31 Μάνθος Μαραγκός Το σχολείο μας όμως πιστεύω πως μου έχει προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια που πρέπει να έχω για να πετύχω στη ζωή μου και με το παραπάνω καθώς τόσα χρόνια με έκανε να αποκτήσω μεθοδική σκέψη και να πράττω με τακτική. Πιστεύω πως μια μέρα μέσα απ΄ αυτές τις συμβουλές θα πετύχω. Τόσα χρόνια τρία είναι τα μαθήματα που εμφωλεύουν μέσα στην καρδιά μου και αυτά δεν άλλα από την ιστορία, τα μαθηματικά και τη γυμναστική. Την ιστορία με έκανε να την αγαπήσω ο κύριος Πάνος μιλώντας μας για το 1821, το 1922, το 1908 και το 1940 αλλά και άλλες σημαντικές χρονολογίες για το έθνος μας. Ακόμη την ιστορία την αγάπησα μαθαίνοντας για όλους αυτούς τους ήρωες που πολέμησαν για την εθνική μας ανεξαρτησία. Τα μαθηματικά τα αγάπησα απλά επειδή ήμουν καλός και σιγά σιγά τα λάτρεψα και τη γυμναστική την αγάπησα μέσα από το μπάσκετ και τον κύριο Σάκη. Αυτό που δεν έλειψε φυσικά από το σχολείο ήταν οι φίλοι. Στο σχολείο γνώρισα πολλούς φίλους όμως κάποιους τους ξεχώρισα. Ένας από αυτούς που ξεχώρισα περισσότερο ήταν ο Νίκος ο οποίος είναι πάρα πολύ καλό παιδί και έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και απόψεις.

32 Μάνθος Μαραγκός Άλλος ένας είναι ο Ευθύμης ο οποίος είναι πολύ πλακατζής και πολλές φορές μιλάμε μαζί για το ποδόσφαιρο. Άλλος ένας είναι ο Άγγελος ο οποίος είναι πολύ γελαστούλης και πολύ καλό παιδί. Αυτός όμως που ξεχώρισα ιδιαίτερα, στα τόσα χρόνια είναι ο Κυριάκος. Αυτό το παιδί έχει καρδιά μάλαμα και μέσα στα μάτια του βλέπω εμπιστοσύνη που του δίνω και μου δίνει. Ακόμα βλέπω μέσα του την αγνότητα αλλά και την καθαρότητα της ψυχής του. Με τον Κυριάκο γνωριζόμαστε από 5 χρονών και από τότε ταιριάξαμε. Ακόμα θυμάμαι την πρώτη μας συνάντηση, ήταν προνήπιο και όταν μπήκε μέσα στην τάξη κανείς δεν του μίλαγε, τότε ήταν που τον ρώτησα αν ήθελε να γίνουμε φίλοι και αυτός μου απάντησε ``ναι``. Από τότε είμαστε κολλητοί. Τελειώνοντας το δημοτικό αισθάνομαι χάλια καθώς εδώ ήμουν για εννιά χρόνια μαζί με άλλα παιδιά. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσω όταν δεν θα τα βλέπω καθόλου. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Θα αποχωριστώ φίλους (δεν θα τους βλέπω συχνά) και φυσικά θα αφήσω τη λέξη ``παιδί`` και θα πάω στη λέξη ``έφηβος``. Φυσικά όμως είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω την πρόκληση του γυμνασίου και έχω πάρει τις κατάλληλες βάσεις γι΄ αυτό. Πιστεύω πως το μέλλον μου μετά τη Λακωνική Σχολή θα είναι γεμάτο επιτυχίες καθώς η Λακωνική μου έχει δώσει τα κατάλληλα εφόδια.

33 Νίκος Μενάγιας Σε λίγους μήνες η Λακωνική Σχολή για μένα θα είναι παρελθόν. Αλλά είμαι σίγουρος ότι δε θα ξεχάσω ποτέ τους αγαπημένους μου δασκάλους. Τον πρώτο τον γνωρίζω χρόνια από το νηπιαγωγείο και είναι ο κύριος Σάκης ο γυμναστής μας. Το δεύτερο τον γνώρισα φέτος και είναι ο κύριος Πάνος. Ο καλύτερος άνθρωπος και δάσκαλος που έχω γνωρίσει! Για μένα υπάρχουν κάποιες εκδρομές που έχουν χαραχθεί στην ψυχή και στο νου μου. Είναι η Sport Camp όπου με βοήθησε να βελτιωθώ στο ποδόσφαιρο, το σκι όπου είναι ένα άθλημα που χρειάζεται προσπάθεια και το βασικότερο, ισορροπία. Ακόμη, μία φετινή εκδρομή που ήταν αξέχαστη είναι η τριήμερη στην Αρχαία Ολυμπία και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Κλαδέο. Εκεί μάθαμε να μετράμε το ph του νερού, να φυτεύουμε δέντρα, να υπολογίζουμε τα έτη και το ύψος ενός δέντρου, καθώς και πώς γίνονται οι ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα.

34 Νίκος Μενάγιας Όλα αυτά τα χρόνια το σχολείο μου πρόσφερε τη γνώση και τη μόρφωση, ενώ μου δίδαξε την αξία της φιλίας και φυσικά με διαπαιδαγώγησε. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού προς τη γνώση, γνώρισα όλα τα μαθήματα και ξεχώρισα κάποια. Η ιστορία, η γυμναστική και τα μαθηματικά μου κίνησαν το ενδιαφέρον και με γοήτευσαν. Η εκπαιδευτική διαδικασία όμως περιελάμβανε και πολλά αθλήματα όπως την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το σκι, το χάντμπολ, το τρέξιμο καθώς και το βόλεϊ. Αναμφισβήτητα όμως με το ποδόσφαιρο και το σκι ανέπτυξα ιδιαίτερη σχέση. Καθώς περνούσαν τα χρόνια δημιούργησα φίλους, που ελπίζω να με συντροφεύουν και τα υπόλοιπα χρόνια. Ευτυχώς θα πάω στο ίδιο γυμνάσιο με δύο καλούς μου φίλους τον Κούλη και το Θεόφιλο. Τα παιδιά με τα οποία είμαι πολύ δεμένος είναι ο Μάνθος, ο Κούλης και ο Ευθύμης. Είμαι συγκινημένος που φεύγω από τη Λακωνική Σχολή, το δεύτερο σπίτι μου για εννιά ολόκληρα χρόνια. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Φραγκή για την αγάπη και τη φροντίδα που μου έδειξαν.

35 Ευγενία Μουγκαράκη Ονομάζομαι Τζένη Μουγκαράκη και φοίτησα στο σχολείο Λακωνική Σχολή Εκπαιδευτήρια Φραγκή. Τα θυμάμαι όλα, τους δασκάλους και τις δασκάλες μου, τις συνοδούς μου, αλλά και τον διευθυντή και τους φίλους μου. Όμως, από τους δασκάλους που πέρασαν, ένας κατέλαβε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και αυτός είναι ο κύριος Πάνος, δάσκαλος της Στ΄ τάξης. Ο κύριος Πάνος μας ωρίμασε όλους και μας έμαθε να είμαστε ο εαυτός μας. Εκτός, από αξέχαστους δασκάλους και συνοδούς υπάρχουν και εκδρομές που έχω να θυμάμαι. Δεν έχω καμία να ξεχωρίσω, γιατί σε όλες έχω περάσει φανταστικά. Με όλα αυτά τα πράγματα το σχολείο αυτό, μου πρόσφερε ωριμότητα και κριτική σκέψη.

36 Ευγενία Μουγκαράκη Ας μη λησμονούμε ότι μέσα από τη Λακωνική Σχολή απέκτησα ενδιαφέροντα. Η αγαπημένη μου ασχολία είναι ο χορός, όπου την απέκτησα όταν πρωτοκάναμε στο σχολείο χορό για την καλοκαιρινή γιορτή που γίνεται στο τέλος της χρονιάς! Παράλληλα, μέσα από το σχολείο μου έκανα και αγαπημένα μαθήματα. Βέβαια μέσα σε αυτά είναι η πολυλατρεμένη ιστορία της έκτης τάξης, όπου μιλάει για τα κατορθώματα των ηρώων του ΄21. Ακόμη απέκτησα και ένα πάθος για τα αθλήματα όπως είναι για παράδειγμα η κολύμβηση. Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως κανείς από εμάς δε θα είχε καταφέρει τίποτα, εάν δεν τον στήριζαν οι φίλοι του. Μάλιστα, επειδή, είναι αληθινοί φίλοι θα κρατήσει ο γερός δεσμός που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει θλίψη, που θα φύγω από το σχολείο, όσο και να σκέφτομαι ότι μεγαλώνω! Για το μέλλον μου ονειρεύομαι να πετύχω τους στόχους μου και να ακολουθήσω αυτό που θα με ελκύει περισσότερο.

37 Ελένη Νικολοπούλου Φέτος τελειώνω το δημοτικό. Θα πρέπει να αφήσω το πρώτο μου σχολείο μετά από 8 χρόνια. Μέσα σ΄ αυτό έκανα τους πρώτους μου φίλους και έμαθα τα πρώτα μου γράμματα! Πάντα οι δάσκαλοι ήταν κοντά μου σε κάθε δυσκολία! Όλοι μαζί περάσαμε στιγμές αξέχαστης μάθησης, χαράς και διασκέδασης! Όλα τα μαθήματα μου άρεσαν, αλλά αυτά που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον ήταν η ιστορία και τα θρησκευτικά. Μέσα από αυτό το σχολείο έμαθα να αγαπάω τη γυμναστική (αθλητισμό), την κολύμβηση όπως και το χορό όπου κάθε χρόνο περιμένω σαν ξεχωριστό γεγονός τη γιορτή στο λόφο του Κολωνού!

38 Ελένη Νικολοπούλου Αξέχαστη από όλες τις εκδρομές ήταν η τριήμερη που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία. Πέρασα υπέροχα και ήρθα πιο κοντά με το δάσκαλό μου τον κύριο Πάνο, που θα τολμήσω να πω πως τον ξεχωρίζω, αλλά και με τους φίλους μου που δυστυχώς φέτος θα χωριστούμε. Πιστεύω, όμως, πως θα κρατήσουμε μεταξύ μας επαφή! Νιώθω αγωνία για το καινούργιο μου σχολείο και λύπη, στεναχώρια που θα αφήσω ένα τόσο φιλικό και ζεστό περιβάλλον όπου με παρότρυνε να κάνω όνειρα για το μέλλον και να αγαπήσω περισσότερο τα γράμματα! Είναι το πρώτο μου σχολείο όπου δε θα το ξεχάσω ποτέ!

39 Ιάσονας Παπακωνσταντίνου
Η Λακωνική Σχολή για μένα δεν είναι απλά το κλασικό, τυπικό σχολείο που σου μαθαίνει γλώσσα, μαθηματικά, φυσική και ιστορία. Σε αυτό το πρωτοποριακό σχολείο διδάσκονται και μαθήματα ζωής τα οποία μίλησαν βαθιά μέσα μου και διαμόρφωσαν το χαρακτήρα μου! Μέσω αυτών των μαθημάτων ανακάλυψα τα ενδιαφέροντά μου. Με τον καιρό μέσα μου δημιουργήθηκε ένα πάθος για την κολύμβηση και για πρώτη φορά κράτησα με τα ίδια μου τα χέρια υποθαλάσσιο μηχανάκι, που αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία για μένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αξιότιμος διευθυντής του σχολείου μας αποφάσισε να δώσει στους μαθητές του την ευκαιρία να σημαδέψουν με αληθινό, ολυμπιακό τόξο και να ανεβούν στο τρίτροχο σκουτεράκι γνωστό και ως τράικ! Βέβαια το σχολείο δεν σταμάτησε μόνο στην εκγύμναση και ψυχαγωγία των παιδιών.

40 Ιάσωνας Παπακωνσταντίνου
Καθημερινά μεριμνά για τη γλωσσική καλλιέργεια των μαθητών και τη δημιουργία ενός σωστού χαρακτήρα. Από τα αμέτρητα μαθήματα που καθημερινώς συναντούσα, δύο απ΄ αυτά τράβηξαν κυρίως το ενδιαφέρον μου, τα μαθηματικά και η φυσική, όπως επίσης και η ιστορία των νεοελληνικών χρόνων κέρδισε την συγκίνησή μου. Για τον επόμενο χρόνο περιπαθώς προσδοκώ άλλο ένα σχολείο σαν κι αυτό που να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μου και να μπορέσει να με μετατρέψει σε κάτι ακόμα καλύτερο που να με προετοιμάσει να βγω στον έξω κόσμο. Ελπίζω το καινούργιο σχολείο να αναλύει σωστά τα μαθήματα και να αφιερώνει χρόνο και στο παραμικρό που δεν έχουν καταλάβει οι μαθητές, ώστε να μπορούμε να θεωρηθούμε προετοιμασμένοι για τις πανελλήνιες.

41 Ιάσωνας Παπακωνσταντίνου
Δυστυχώς όμως, ακόμα και τα καλύτερα πράγματα στη ζωή έχουν ένα τέλος. Έτσι κι εγώ με την αποχώρησή μου απ΄ τη Λακωνική Σχολή, αφήνω πίσω μου τους αγαπημένους μου δασκάλους, όπως τον κο Παναγιώτη που μου έμαθε να βλέπω τον κόσμο απ΄ όλες τις μεριές και το μυαλό μου να ΄ναι ανοιχτό στις πιθανότητες και τις κυρίες Γεωργία και Τόνια που μου έμαθαν αγγλικά και γαλλικά. Ακόμα, αξέχαστες ήταν οι εκδρομές και τα ξεχωριστά γεγονότα με τους συμμαθητές μου που φώλιασαν στην ψυχή μου. Πάντως, πάνω απ΄ όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί οι άνθρωποι και τα γεγονότα, παρόλο που θα βρίσκονται μακριά μας θα είναι πάντα δίπλα μας, μέσα στην καρδιά μας! Βέβαια σε αυτήν την ``μετακόμιση`` από το δημοτικό στο γυμνάσιο υπάρχει και η θετική πλευρά, θα μάθω νέα πράγματα, θα ζήσω νέες εμπειρίες και πάνω απ΄όλα θα γνωρίσω έναν ολοκαίνουριο τρόπο ζωής!

42 Κωνσταντίνα Ρωμανέα Γεια σας! Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Ρωμανέα και φοιτώ στο ΣΤ1΄ της Λακωνικής Σχολής Εκπαιδευτήρια Φραγκή. Τόσα χρόνια διαβάζω τα κείμενα των τελειόφοιτων απ΄ τις άλλες τάξεις και το τελευταίο που περίμενα ήταν να γράψω και εγώ ένα! Πέρασα την πόρτα της Λακωνικής Σχολής στα τρία μου χρόνια. Τώρα που τελειώνω το δημοτικό μου φαίνεται δύσκολο να προσαρμοστώ σ΄ ένα άλλο περιβάλλον. Όμως θα μου μείνουν πολλά πράγματα αξέχαστα. Οι καλύτερές μου φίλες είναι η Έλενα, η Έφη, η Μαρίλια, η Ισμήνη και η Αιμιλία καθώς και κολλητή μου είναι η μαθήτρια Ράνια Σαϊνίδου. Οι αγαπημένοι μου δάσκαλοι ήταν η κυρία Νατάσσα και ο κύριος Πάνος Κωνσταντινόπουλος, όπως επίσης και η καλή κυρία των γαλλικών, κυρία Τόνια Θωμάτου και τους ευχαριστώ που μου δίδαξαν όλα αυτά που θα μου γίνουν εφόδια στη ζωή μου.

43 Κωνσταντίνα Ρωμανέα Το σχολείο μου μου προσέφερε αγάπη, μέριμνα και μου δίδαξε βασικές αρχές που πρέπει να έχω στη ζωή μου. Όλες οι φάρσες, οι αξέχαστες εκδρομές όπως στη Sport Camp, η τριήμερη εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία αλλά και οι εκδηλώσεις του σχολείου, θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μου για πάντα. Τα ενδιαφέροντά μου είναι πολλά. Οι ασχολίες μου είναι κυρίως ο χορός, το πιάνο, η ζωγραφική και το διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων. Τα αγαπημένα μου αθλήματα είναι η κολύμβηση που διδάχθηκα από τους γυμναστές του σχολείου και ο στίβος. Επίσης μου αρέσει το βόλεϋ και λίγο το μπάσκετ. Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι τα φιλολογικά όπως η έκθεση, η γλώσσα, η ιστορία, αλλά συμπαθώ και τα μαθηματικά. Παράλληλα μου αρέσουν και τα αγγλικά, ο χορός και ιδιαίτερα τα γαλλικά. Η μεγαλύτερη φιλοδοξία που έχω είναι να σπουδάσω και να δημιουργήσω μια όμορφη οικογένεια. Θα ήθελα να γίνω παιδίατρος ή παιδοενδοκρινολόγος. Στενοχωριέμαι πολύ που θα φύγω απ΄αυτό το σχολείο, αλλά και χαίρομαι που θα βρεθώ σε ένα περιβάλλον με νέες γνώσεις. Ευχαριστώ πολύ Λακωνική Σχολή. Σ΄ αγαπώ πολύ!

44 Ουρανία Σαϊνίδου Γεια σας! Ονομάζομαι Ράνια Σαϊνίδου και φοιτώ στην ΣΤ1΄ τάξη. Η σχολική χρονιά, δυστυχώς φτάνει στο τέλος της, ευτυχώς έχω πολλές όμορφες στιγμές από δασκάλους και φίλους. Ο δάσκαλος που ξεχώρισα για τον παραστατικό τρόπο που μας δίδασκε το μάθημα της ιστορίας αλλά και τις αστείες στιγμές που μας χάρισε, ήταν ο κος Πάνος. Οι ώρες του σχολείου ήταν πάντα ευχάριστες για όλους, καθώς διδασκόμαστε διάφορα μαθήματα. Συγκεκριμένα, εγώ λατρεύω το μάθημα της ιστορίας και της έκθεσης. Αλλά ακόμα πιο διασκεδαστικά περνούσαμε στο σχολείο εξαιτίας των αθλημάτων. Πιο πολύ, εμένα μου άρεσε το βόλεϊ.

45 Ουρανία Σαϊνίδου Ωστόσο, αυτό που έκανε το σχολείο μας ήταν οι φίλοι μας. Η καλύτερή μου φίλη ονομάζεται Κωνσταντίνα. Φοιτά στην ίδια τάξη και ελπίζω να διατηρήσουμε δεσμούς ως το τέλος… Ακόμα, αξέχαστες στιγμές μας προσέφεραν οι εκδρομές. Ποτέ δε θα ξεχάσουμε τις εκδρομές στη Sport Camp, αλλά και άλλες πιο πρόσφατες όπως την 3ήμερη στην Αρχαία Ολυμπία. Η διαδρομή με το λεωφορείο, οι δραστηριότητες που κάναμε οι άνθρωποι που γνωρίσαμε, οι φίλοι που αποκτήσαμε έχουν γραφτεί με ανεξίτηλο μελάνι στην ψυχή μας. Γενικά λοιπόν όλο αυτό το ``ταξίδι`` που περάσαμε στη Λακωνική Σχολή μας προσέφερε αξίες και ιδανικά τα οποία θα μας χρησιμεύουν σε όλη μας τη ζωή. Αισθάνομαι ανάμεικτα λοιπόν συναισθήματα που φεύγω από αυτό το σχολείο. Αρχικά, αισθάνομαι λύπη, γιατί δε θέλω να αφήσω το σχολείο μου, που εκεί οι πιο πολλοί περάσαμε όλη την παιδική μας ηλικία. Επίσης, αισθάνομαι χαρά, διότι θέλω να γνωρίσω καινούργιους κόσμους, πράγματα. Ακόμα, ανυπομονώ αρκετά να φτάσω όλο και πιο κοντά στα όνειρά μου. Για το μέλλον μου λοιπόν ονειρεύομαι αρχικά να μπω σε μια καλή σχολή, να αφοσιωθώ στις σπουδές μου και έπειτα να κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω την οικογένειά μου ευτυχισμένη …

46 Φωτεινή Σακκά Τελειώνοντας το δημοτικό η συγκίνηση που πλημμυρίζει την ψυχή μου είναι ανείπωτη. Άπειρες αναμνήσεις και σκέψεις με κυριεύουν. Φεύγοντας απ΄ τη ζεστή αυτή σχολική – οικογενειακή στέγη δεν μπορώ να μη φέρω στο μυαλό μου τις αξέχαστες στιγμές που έζησα με τους αγαπημένους μου δασκάλους. Όλοι οι δάσκαλοι και οι δασκάλες που είχα στις έξι τάξεις του δημοτικού ήταν εξαιρετικοί. Δε θα ξεχάσω την κυρία Βάσω που μου έμαθε τα πρώτα μου γράμματα, την γλυκιά κυρία Κωνσταντίνα που ξεχώριζε για την ευγένεια και την καλοσύνη της, τον κύριο Γιάννη Φλέγκα με το ενδιαφέρον του να μας μάθει όσο περισσότερα πράγματα μπορούσε. Αυτοί όμως που ξεχωρίζω είναι η κυρία Γιάννα, η δασκάλα που είχα στη δευτέρα δημοτικού και ο κύριος Παναγιώτης, ο δάσκαλός μου της έκτης.

47 Φωτεινή Σακκά Ακόμη αντηχούν στ΄ αυτιά μου οι ενθαρρυντικές φράσεις της κυρίας Γιάννας, η οποία με αγάπησε νομίζω πολύ, πίστεψε στις δυνατότητες που είχα να γίνω καλύτερη και καθημερινά μου έλεγε ``μπράβο αστέρι μου``, ``τέλεια παιδί μου``, ``συνέχισε έτσι αστεράκι μου``. Μου ΄διναν τέτοια ενέργεια οι φράσεις της που ήθελα να γίνω ακόμη καλύτερη, για να μην την απογοητεύσω. Την αγαπώ πολύ και την ευχαριστώ για την προσφορά της σε εμένα. Και πώς μπορώ τάχα να ξεχάσω τον κύριο Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο που με τις γνώσεις του κατάφερε να γεμίσει την πνευματική μας φαρέτρα και να μας μεταδώσει αξίες και ιδανικά. Ο κύριος Παναγιώτης θα ΄ρχεται συχνά στη θύμησή μου με το πάθος του να μας μάθει, να μας δώσει μεσ΄ απ΄ την ψυχή του το καλύτερο. Τον ευχαριστώ και τον αγαπώ πολύ. Δε θα ξεχάσω όμως τις ευγενικές και καλές μας κυρίες Βασιλεία, Γεωργία, Τόνια που μου έμαθαν αγγλικά και γαλλικά, αλλά και την κα Ιώ της πληροφορικής. Επίσης ο κύριος Γιάννης, η κυρία Σοφία και ο κύριος Παναγιώτης Φραγκής δεν θα σβήσουν από τη μνήμη μου με το συνεχές ενδιαφέρον τους για τη μάθησή μας, την κατανόηση και την αγάπη που μας έδειξαν.

48 Φωτεινή Σακκά Στην καρδιά και στο μυαλό μου όμως θα βρίσκονται για πάντα οι αγαπημένοι μου συμμαθητές με τους οποίους περάσαμε τόσο ευχάριστες στιγμές. Δε θα ξεχάσω τις αγαπημένες μου συμμαθήτριες, τη Μαρίλια, την Ισμήνη, την Έλενα, τη Ράνια, την Ελένη, την Τζένη, τη Βιβή, την Κλαίρη. Ιδιαίτερα όμως δε θα ξεχάσω την Κωνσταντίνα με την οποία δέθηκα περισσότερο στην τελευταία τάξη, στην έκτη που ήταν μια καταπληκτική χρονιά. Θα μου λείψουν όμως και οι ζωηροί συμμαθητές μου, με τις σκανταλιές, το black χιούμορ, τις ``βλακειούλες``, τα πειράγματα. Ήμασταν μια δεμένη ομάδα. Πόσο τέλεια περνούσαμε στις εκδρομές μας. Θα θυμάμαι με νοσταλγία τη Sport Camp αλλά και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Novotel και τις γιορτές στο θέατρο του Κολωνού με την κυρία Τότα να μας εκπαιδεύει στο τραγούδι και την Κωνσταντίνα στο χορό. Βέβαια, στο σημείο αυτό έχω μια μικρή πικρία, θα ΄θελα το σχολείο μου να μου ΄δινε τη δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής στο τραγούδι και το χορό που τόσο λατρεύω … Αποχαιρετώντας το σχολείο μου, που μου έμαθε να αγαπώ το διάβασμα, να αγαπώ το κολύμπι - χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του κυρίου Σάκη και της κυρίας Νορίτας που με βοήθησαν πολύ, νιώθω θλίψη αλλά και χαρά. Λυπάμαι που θ΄ αφήσω τους αγαπημένους μου συμμαθητές και δασκάλους, το σχολείο μου, αλλά και χαίρομαι που θ΄ ανοίξω τα φτερά μου, θα πάω γυμνάσιο, λύκειο και θα έρθω πιο κοντά στο όνειρό μου να γίνω μια μέρα γιατρός. Μια γλυκιά συγκίνηση με πλημμυρίζει αναλογιζόμενη τ΄ ωραίο ταξίδι που μου έδωσε το σχολείο μου στο δημοτικό. Γι΄ αυτό και πάντα θα το αναπολώ και θα το νοσταλγώ!

49 Θεόφιλος Σπυρόπουλος Γεια σας. Ονομάζομαι Θεόφιλος Σπυρόπουλος. Φοιτώ στη Λακωνική Σχολή από τότε που ήμουν τριών χρονών και η γενική μου κριτική για το σχολείο είναι σίγουρα εξαίσια και άριστη σε κάθε τομέα της μάθησης. Από τότε που ήμουν στο νηπιαγωγείο, μέσα στην τάξη μου ένοιωθα ζεστασιά και καλοσύνη όταν βρισκόμουν κοντά στους δασκάλους μου και γνώριζα ότι κάθε λεπτό θα μάθαινα και κάτι καινούργιο γι΄ αυτό περίμενα με ανυπομονησία την κάθε κίνηση της δασκάλας μου. Η μετάβασή μου στο δημοτικό δε μου φάνηκε καθόλου δύσκολη καθώς όλοι οι δάσκαλοι έκαναν μια προσπάθεια για την ομαλή προσαρμογή μας. Ο χώρος του δημοτικού μου σχολείου με είχε εκπλήξει πολύ περισσότερο απ΄το νηπιαγωγείο για διάφορους λόγους. Πρώτα απ΄ όλα τα κτίρια ήταν βαμμένα με πολλά λαμπερά και αξιοθαύμαστα χρώματα, τα οποία είχαν μια καταπληκτική αρμονία μεταξύ τους. Δεύτερον οι διδακτικές αίθουσες με τα στολισμένα τους παράθυρα αποτελούσαν ένα ωραίο στολίδι στο σχολείο μας.

50 Θεόφιλος Σπυρόπουλος Στις αίθουσες ξεχώριζαν η τάξη του μαθήματος της πληροφορικής, το γυμναστήριο, τα εργαστήρια φυσικής και η αίθουσα της γραμματείας. Λίγο αργότερα δημιουργήθηκε και ένα εργαστήριο εικαστικών για την ωριαία απασχόληση των μικρών αλλά και των μεγάλων παιδιών. Βέβαια όλη αυτή η κατασκευή του σχολείου μας άρχισε το 1950 από ανθρώπους με αγάπη για την εκπαίδευση του παιδιού και τη δημιουργία σωστών ανθρώπων για το μέλλον. Κάθε φορά που στο αυτί μου ακούγεται η λέξη Λακωνική Σχολή στο μυαλό μου καταφθάνουν οι σκέψεις των τάξεων που έχω περάσει, τις λύπες και τις χαρές μου, τους υπέροχους διευθυντές μου, τους φίλους μου, αλλά ιδιαίτερα τους αξιοθαύμαστους και εκπληκτικούς καθηγητές μου. Του χρόνου σίγουρα θα αφήσω κάποιους φίλους μου και είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος για το γεγονός αυτό, διότι θα μου λείψει η παρέα τους, η συμπαράσταση αλλά ακόμα και οι τσακωμοί μας. Ιδιαίτερο στίγμα θα μου αφήσουν οι φίλοι μου Νεκτάριος, Μάνθος, Βορβής, Δημήτρης και Νίκος διότι αυτοί ήταν πραγματικοί μου φίλοι και στάθηκαν και στις δύσκολες αλλά και στις ευχάριστες στιγμές της ζωής μου.

51 Θεόφιλος Σπυρόπουλος Οι αγαπημένοι μου δάσκαλοι όλα τα χρόνια που βρίσκομαι σ΄ αυτό το σχολείο είναι η κυρία Κωνσταντίνα Γιουβανοπούλου, ο κύριος Γιάννης Φλέγκας, αλλά ο πιο αγαπημένος μου ήταν και θα είναι για όλη μου τη ζωή ο κύριος Πάνος Κωνσταντινόπουλος. Ο συγκεκριμένος δάσκαλος που τον είχα στην έκτη τάξη ήταν πολύ μορφωμένος, είχε εκπληκτικό χιούμορ και το πιο κύριο ήταν ότι η αγάπη που είχε για τα παιδιά ξεπερνούσε μέχρι και την αγάπη για τον ίδιο του τον εαυτό. Συνδύαζε όλα αυτά τα ευεργετήματα του εαυτού του και δημιουργούσε κάτι που δεν εκφράζεται με λέξεις, που μας μετέτρεπε σε σωστούς και μορφωμένους πολίτες. Τα αγαπημένα μου σχολικά μαθήματα ήταν τα μαθηματικά, η φυσική, η αγωγή του πολίτη και ιδιαίτερα μου κέντριζε το ενδιαφέρον η ιστορία της έκτης τάξης η οποία αναφερόταν στα νεότερα χρόνια. Στην αγάπη που κατέχω για την ιστορία, με βοήθησε να την πάρω ο κύριος Πάνος ο οποίος είναι παθιασμένος για το συγκεκριμένο μάθημα. Το σχολείο μου σε αντίθεση με άλλα σχολεία, μας πηγαίνει σε πολλές εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές εκδρομές είτε μονοήμερες, είτε για περισσότερες μέρες, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην ψυχαγωγία μας αλλά και στην εκπαίδευση για διάφορα καθημερινά θέματα. Η αγαπημένη μου εκδρομή πραγματοποιήθηκε στην εκπαιδευτική κατασκήνωση sport camp όπου εκεί πέρα παίξαμε ποδόσφαιρο, φάγαμε, μιλήσαμε και περάσαμε τέλεια σε κάθε λεπτό της εκδήλωσης.

52 Θεόφιλος Σπυρόπουλος Τα εκπαιδευτήριά μας επίσης ενδιαφέρονταν και για διάφορες ασχολίες με τις οποίες οι νέοι είναι απαραίτητο να ασχολούνται όπως είναι η κολύμβηση, η οποία πραγματοποιείται σε κλειστό κολυμβητήριο, η γυμναστική, η πολεμική τέχνη tae-kwon-do και η ξιφομαχία. Εγώ προτιμώ την κολύμβηση και τη γυμναστική, διότι από πολύ μικρός αγαπούσα τον αθλητισμό. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας δίνουν ιδιαίτερη βάση στο χορό, όπου επιλέγουν κατάλληλους δασκάλους για να μας μαθαίνουν την έκφραση του ανθρώπου μέσω της κίνησης του σώματος. Κάθε χρόνο διοργανώνεται μια γιορτή με θέματα της αρχαιότητας ή της καθημερινότητας. Φέτος επιλέχθηκε η γιορτή με θέμα την καταστροφή της Σμύρνης. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς τα παιδιά διοργανώνουν εκδηλώσεις και διαγωνισμούς για να εκφράσουν την χαρά τους για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Επίσης, στις εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνεται και ο σχολικός διαγωνισμός της ``Εurovision`` στην οποία τα παιδιά προσποιούνται τους διαγωνιζόμενους και ψηφίζουν για το ποιος θα πάρει την πρωτιά. Φυσικά όλα αυτά δεν θα υπήρχαν άμα δεν είχαμε τους εκλεκτούς και άξιους διευθυντές, διότι ο κύριος Γιάννης και η κυρία Σοφία Φραγκή, είναι άνθρωποι που μας αγαπάνε με όλη τους την καρδιά και σ΄ αυτούς οφείλουμε τη θέση στην οποία βρισκόμαστε.

53 Κλαίρη Σχοινοχωρίτη Ονομάζομαι Κλαίρη Σχοινοχωρίτη, είμαι μόλις 12 ετών και ολοκληρώνω τη φοίτησή μου στην έκτη δημοτικού. Ακόμα αναρωτιέμαι πόσο γρήγορα πέρασαν τα χρόνια. Κάνοντας μια αναδρομή σε αυτά τα 8 χρόνια περνούν από μπροστά μου οι εικόνες των δασκάλων, των συνοδών και των υπόλοιπων ανθρώπων που γνώρισα στο σχολείο. Ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου έχει ο δάσκαλός μου, ο κύριος Παναγιώτης, ο οποίος με δίδαξε πολλά πράγματα και με προετοίμασε για το γυμνάσιο. Από αυτά που θα μου μείνουν αξέχαστα είναι τη τριήμερη εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία, όπου ήρθαμε σε επαφή με τη φύση, αλλά και τα αστεία που έκανε ο κύριος Παναγιώτης κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

54 Κλαίρη Σχοινοχωρίτη Μέσα από όλα αυτά συνειδητοποιώ πως το σχολείο, εκτός από τη γνώση, μου προσέφερε πολλές εμπειρίες, χρήσιμες στη ζωή μου καθώς και με προετοίμασε για την ένταξή μου στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκα με πολλές δραστηριότητες και μαθήματα. Μου κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον από τις δραστηριότητες τα εικαστικά, η κολύμβηση, η γυμναστική και το βόλεϊ με το οποίο ασχολούμαι εδώ και ένα έτος εξωσχολικά. Από τα μαθήματα μου αρέσουν τα μαθηματικά και η φυσική και φέτος λάτρεψα την ιστορία στην οποία έμαθα τους ήρωες και τους αγώνες που έκαναν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Τώρα που θα φύγω από το σχολείο αισθάνομαι μεγάλη στενοχώρια, επειδή θα αποχωριστώ τους συμμαθητές και τους ανθρώπους που μεγάλωσα. Νιώθω επίσης αγωνία, για το αν θα βρω το ίδιο φιλικό περιβάλλον στο γυμνάσιο και αν θα τα καταφέρω στα μαθήματα. Παρ΄όλα αυτά είμαι σίγουρη πως θα πετύχω καθώς όλα αυτά τα χρόνια, υπήρχαν ικανοί άνθρωποι εκτός απ΄ τους δασκάλους μου που με προετοίμαζαν ψυχικά και σωματικά. Τέτοιες ήταν οι φίλες μου, η Μαρίλια Δούκα, η Ελένη Νικολοπούλου, η Ισμήνη Κατσιούλα και η Τζένη Μουγκαράκη, οι οποίες ήταν δίπλα μου στις ευχάριστες και στις δυσάρεστες στιγμές στη ζωή μου. Μέχρι τώρα δεν έχω σκεφτεί το επάγγελμα που θα ακολουθήσω. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι με αυτό θα βοηθήσω τη χώρα μου να αποκτήσει ένα καλύτερο αύριο.

55 Τάσος Σχοινοχωρίτης Ονομάζομαι Τάσος Σχοινοχωρίτης, είμαι 12 ετών και σε λίγους μήνες αποφοιτώ απ΄ το δημοτικό. Το γεγονός αυτό με κάνει να φέρνω στη μνήμη όσα πέρασα σ΄ αυτό. Το σχολείο μου και οι γονείς μου μου πρόσφεραν τα απαραίτητα εφόδια που θα χρειαστώ για το γυμνάσιο. Ο δάσκαλος που με στήριξε περισσότερο πιστεύω πως ήταν ο κύριος Πάνος, διότι με αυτόν έμαθα να σκέφτομαι καθαρά και να μην μένω μόνο στη μία λύση. Αυτό δε σημαίνει πως τον ξεχωρίζω, απλώς με αυτόν έχω περάσει την τελευταία μου χρονιά στο δημοτικό. Πολλές αναμνήσεις με κατακλύζουν όπως από τις εκδρομές και τα διάφορα γεγονότα που συνέβησαν στους χώρους του σχολείου.

56 Τάσος Σχοινοχωρίτης Αυτή η εκδρομή που θυμάμαι και θα θυμάμαι για πάντα είναι η τριήμερη εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία, διότι γνωρίσαμε τη φύση μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Επομένως το σχολείο δεν μου προσφέρει μόνο γνώσεις, αλά και ψυχαγωγία κάνοντας με ολοκληρωμένο άνθρωπο. Μέσα από το σχολείο ξεκίνησα να ασχολούμαι με πολλές δραστηριότητες. Στην αρχή του έτους ξεκίνησα ξιφασκία όπου μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Δεν πρέπει να παραλείψω ότι μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής λάτρεψα το ποδόσφαιρο, την κολύμβηση και πολλά άλλα αθλήματα. Εκτός από τη Φυσική Αγωγή λάτρεψα και πολλά άλλα μαθήματα, όπως την Ιστορία διότι έμαθα τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΑΣ, αλλά το ένδοξο παρελθόν των Ελλήνων. Τώρα που τελειώνω το δημοτικό αισθάνομαι λύπη και στενοχώρια, διότι θα χάσω τις ανέσεις που μου πρόσφερε το δημοτικό, αλλά και χαρά διότι μεγαλώνω. Αξίζει να αναφέρω ότι δεν ξέρω τι επάγγελμα θα ακολουθήσω στο μέλλον, αλλά πιστεύω πως θα γίνω κάτι που θα βοηθήσει τη χώρα. Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ανέπτυξα ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους μου που θέλω να τους διατηρήσω και μετά το δημοτικό.

57 Ευθύμης Τζομπανάκης Τελειώνοντας το δημοτικό και αρχίζοντας την πορεία μου για το γυμνάσιο αυτό που θα μου μείνει στο μυαλό μου είναι η Λακωνική Σχολή, το σχολείο μου. Το σχολείο μου θα είναι πάντα στο μυαλό μου, γιατί εκεί έκανα τους πρώτους φίλους μου, εκεί πήρα τις βάσεις ώστε να μπορέσω να φανώ χρήσιμος στην κοινωνία. Γενικά, όλες οι εμπειρίες που έζησα μου άφηναν πάντα χαρά. Από αυτό το σχολείο το σίγουρο είναι ότι θα θυμάμαι τους δασκάλους από τους οποίους πέρασα και με βοηθούσανε ώστε να μπορώ να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα. Επίσης στο μυαλό μου θα βρίσκονται και οι συνοδοί που με πήγαιναν στις εκδρομές αλλά και με πηγαινοέφερναν στο σχολείο.

58 Ευθύμης Τζομπανάκης Παράλληλα στο μυαλό μου πάντα θα βρίσκεται ο κύριος Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος με το τρομερό του χιούμορ αλλά και ο κύριος Παναγιώτης Φραγκής. Θα ήταν παράλειψή μου αν δεν ανέφερα τις εκδρομές που έχω κάνει με αυτό το σχολείο. Ήταν απλά εκπληκτικά. Όπως εκείνη που μου έχει μείνει αξέχαστη και πρόκειται να την θυμάμαι όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι η περιβαλλοντική εκδρομή στο Κλαδέο. Ήταν τριήμερη και ήμασταν δεκαπέντε παιδιά! Τα δεκατρία ήταν από την τάξη μου ενώ τα άλλα δύο από το ΣΤ2΄! Μέσα στους δεκατρείς συμμαθητές μου ήταν και οι τέσσερις καλύτεροι φίλοι μου : ο Μάνθος, ο Νίκος, ο Τάσος και ο Άγγελος. Το μόνο που θα σας πω είναι πως ήταν η καλύτερη εκδρομή μέχρι τώρα που έχω πάει. Επιπρόσθετα στο σχολείο μου γίνεται διάφορα και ξεχωριστά γεγονότα. Άλλωστε αυτό είναι που με τραβάει και μου κινεί την περιέργεια σε αυτό το σχολείο! Δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω ότι αυτό το σχολείο μού έχει δώσει όλα τα εφόδια για να είμαι καλός μαθητής αλλά και καλός άνθρωπος. Μου έχει προλειάνει το έδαφος ώστε να ενταχθώ εύκολα στο γυμνάσιο και με γαλουχεί μέρα με την ημέρα ώστε να ενταχθώ ομαλά στην κοινωνία.

59 Ευθύμης Τζομπανάκης Από μικρός είχα έφεση στα αθλήματα. Μου αρέσει πολύ να αθλούμαι και να μαθαίνω συνεχώς διάφορα παιχνίδια. Οι αγαπημένες μου ασχολίες είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το πόλο! Μου αρέσουν πολύ όλα αυτά τα αθλήματα γιατί είναι ομαδικά και έξυπνα (όσον αφορά την τακτική του παιχνιδιού). Εκτός όμως τις αγαπημένες μου ασχολίες έχω κάποια αγαπημένα μαθήματα. Αυτά είναι : η ιστορία επειδή μαθαίνω τι συνέβη στα παλιά τα χρόνια στον τόπο μου. Επίσης μου αρέσει η γυμναστική λόγω των αθλημάτων, αλλά και λόγω του εξαίρετου και πλακατζή κυρίου Σάκη. Επίσης μου αρέσει και η έκθεση γιατί μέσα από αυτήν εκφράζομαι. Κατόπιν το αγαπημένο μου άθλημα είναι το ποδόσφαιρο γιατί είναι ομαδικό και πολύ δραστήριο άθλημα. Άλλος ένας λόγος που μου αρέσει αυτό το άθλημα είναι επειδή είμαι αρκετά καλός σε αυτό. Τα συναισθήματά μου τώρα που τελειώνω το δημοτικό και αρχίζω το γυμνάσιο είναι ανάμεικτα. Αρχικά νιώθω χαρά επειδή θα μεγαλώσω, αλλά αισθάνομαι και λύπη γιατί θα χάσω τους φίλους μου και δεν θα είμαι στο ίδιο περιβάλλον. Επίσης θα προσπαθήσω να μη χαθώ με τους φίλους μου, αντιθέτως θα επιδιώξω να έχουμε τακτική επικοινωνία. Τέλος για το μέλλον μου δε το έχω σκεφτεί ακόμη! Δεν ξέρω τι θα γίνω. Πάντως θα ήθελα να γίνω οδοντίατρος, δηλαδή να περάσω ιατρική. Μακάρι να περάσω! Εύχομαι το όνειρό μου να βγει αληθινό!

60 Γιάννης Φλέσσας Ονομάζομαι Γιάννης Φλέσσας και πηγαίνω στην έκτη τάξη. Τελειώνοντας το δημοτικό, στο σχολείο μου την Λακωνική, έχω στο μυαλό μου πολλές εικόνες. Στο σχολείο μου έγινα μαθητής, γνώρισα ανθρώπους που με φρόντισαν αλλά και μου έμαθαν πράγματα. Οφείλω ευγνωμοσύνη στο διευθυντή μου πρώτα και στους δασκάλους μου, σ΄ όλους αυτούς που μου έδωσαν αγάπη και στήριξαν τα πρώτα μαθητικά μου χρόνια. Θα θυμάμαι πάντα τους συμμαθητές μου, που μαζί τους έζησα τα πρώτα χρόνια στο σχολείο. Φεύγοντας από την Λακωνική Σχολή, παίρνω μαζί μου τα καλύτερα εφόδια για να συνεχίσω το ταξίδι μου στη γνώση, παίρνω τα καλύτερα εφόδια για την υπόλοιπη ζωή μου. Θα θυμάμαι πάντα με νοσταλγία το πρώτο μου σχολείο.

61 Ο δάσκαλός μας Πάνος Κωνσταντινόπουλος
 Αγαπητά μου παιδιά, Στο πέρας και αυτής της χρονιάς, ίδια με τη ρίζα των δέντρων που ασυγκράτητα βυθίζεται στο χώμα, για να ρουφήξει θρεπτικά συστατικά, μοιάζει και η δική μου σκέψη καθώς με συγκίνηση αναδεύει τις εικόνες σας οι οποίες άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στην ψυχή μου. Είναι λυτρωτικές για μένα αυτές οι αναμνήσεις αφού στο πρόσωπο του καθενός από σας αναγνώρισα την πραότητα του χαρακτήρα σας, την καθαρότητα της ψυχής σας και την αγνότητα των συναισθημάτων σας. Έβλεπα καθημερινά στο άδολο χαμόγελό σας, στην ανυπόκριτη συμπεριφορά σας, στον έμφυτο δυναμισμό σας και στη διεισδυτική σας σκέψη τους εν δυνάμει ενεργούς πολίτες που θα ανατρέψουν, σε βάθος χρόνου, το σκηνικό της αυτοκαταστροφικής ελληνικής παθογένειας και πλημμύριζα από ευτυχία!

62 Ο δάσκαλός μας Πάνος Κωνσταντινόπουλος
Σταδιακά, μέσα μου, διαμορφωνόταν η προσδοκία μιας ποθητής ιδανικής κατάστασης για τον καθένα σας και γι΄ αυτό εργάστηκα με τα μάτια μου στραμμένα στο μέλλον. Όλοι σας είστε εξαιρετικοί άνθρωποι με ξεχωριστά ψυχικά χαρίσματα και επαινετές δεξιότητες. Δουλέψατε μεθοδικά και ήσασταν άψογοι στις σχολικές σας υποχρεώσεις. Ο καθένας σας είχε την ικανότητα να ενσωματώνει και να μετασχηματίζει στο δικό του γνωστικό περιβάλλον τις γνώσεις που αποκτούσε στην τάξη. Διαμορφώσατε τη δική σας οπτική, στον τρόπο προσέγγισης της γνώσης και αυτό παγιώνει μέσα μου την πεποίθηση πως έχετε τις στέρεες βάσεις να αυτενεργήσετε και να ξεδιπλώσετε όλα τα ταλέντα σας. Πολλές φορές οι παρεμβάσεις σας στο μάθημα και τα βαθυστόχαστα σχόλιά σας έδιναν το έναυσμα και διαμόρφωναν τις προϋποθέσεις για γνωστικές προεκτάσεις ενώ ταυτόχρονα αναθεωρούσαν τους στόχους του μαθήματος! Όλη αυτή η εργώδης προσπάθεια είχε υπόβαθρο το οικογενειακό κλίμα και τη σχέση εμπιστοσύνης που όλοι μαζί χτίσαμε. Λειτουργήσαμε ως παράγοντες συνοχής και συσπείρωσης για την τάξη μας. Ταυτιστήκαμε πάρα πολύ γρήγορα και αποκτήσαμε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας. Τονίσαμε ιδιαίτερα την ανάγκη για ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ και ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ στους επιδιωκόμενους στόχους, δίνοντας ταυτόχρονα αξία στην ανάδειξη πρωτοβουλιών.

63 Ο δάσκαλός μας Πάνος Κωνσταντινόπουλος
Αγωνιστήκαμε με πάθος να οικοδομήσουμε νου και ψυχή. Προτάξαμε ως αξία ζωής ό,τι απελευθερώνει την ανάσα και τη δροσιά της καρδιάς μας. Αυτή είναι η αληθινή παιδεία όπου η ζέουσα καρδιά πυρακτώνει το νου και τον οδηγεί στα κράσπεδα της αυτογνωσίας και της αυτοκριτικής. Στοιχεία απαραίτητα, για να προοδεύσει ένας άνθρωπος, να προκόψει μια οικογένεια και να αναγεννηθεί ένα έθνος. Αγαπητά μου παιδιά, διατηρήστε αλώβητο, αναλλοίωτο αυτό τον εσωτερικό θησαυρό που έχετε! Αυτή η αύρα, η νοτιά της αγνής ψυχής σας, θα δώσει ώθηση και νόημα στα λόγια και τα έργα σας. Θα γίνετε παράδειγμα προς μίμηση για άλλους, οι οποίοι θα θελήσουν να δροσιστούν και να μάθουν για τη γεύση του δικού σας πνευματικού νερού. Εκεί που θα απαγκιάζει η δική σας ψυχή, θα αναζητήσουν καταφύγιο και στήριγμα κι άλλοι. Τότε ακριβώς και οι γονείς σας θα νιώθουν αναπαυμένοι και δικαιωμένοι, γιατί ο αγώνας τους δεν πήγε χαμένος (δε θα πουν: ``κρίμα στα Δευτεριάτικα``). Θα αισθανθούν πως οι άοκνες προσπάθειές τους και οι θυσίες τους για την πρόοδό σας καρποφόρησαν. Μην ξεχνάτε πως μετά το θεό είναι οι γονείς μας και η ευχή τους μας θωρακίζει και μας ενδυναμώνει να προχωρήσουμε με θάρρος στη ζωή. Να τους φροντίζετε και να τους αγαπάτε!

64 Ο δάσκαλός μας Πάνος Κωνσταντινόπουλος
Παιδιά μου, αυτές οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκτήσατε ως τώρα σφραγίζουν την ψυχή σας και στον καθένα σας δίνουν μια ταυτότητα, μια χαρά, μια αφετηρία για να πορευτείτε στη ζωή. Μα πριν απ΄ τη δική σας αφετηρία υπάρχει ``ο τερματισμός`` των προγόνων μας που άφησαν το στίγμα τους στον τόπο μας και μας δίδαξαν με τον παράδειγμά τους. Να αγαπάτε λοιπόν την πατρίδα μας και να συμβάλλετε με τις όποιες δυνάμεις σας στην εξύψωση και την προαγωγή της. Η πατρίδα μας δεν είναι μια απρόσωπη έννοια, αποκτά στο πρόσωπο όλων μας ανάγλυφη προσωπική υπόσταση. Έτσι, μαζί με τα παιδιά της ή υψώνεται ή ταπεινώνεται, ή θριαμβεύει ή ηττάται και συντρίβεται. Οι επιλήψιμες πράξεις μας δεν εκθέτουν μόνο εμάς, αλλά και την ίδια την πατρίδα που στο πρόσωπό της καθρεφτίζονται κατά τρόπο αυτόματο.

65 Ο δάσκαλός μας Πάνος Κωνσταντινόπουλος
Παιδιά μου, ζητώ συγγνώμη για τις αδυναμίες μου, τις παραλείψεις μου και τα όποια σφάλματά μου. Να ξέρετε, όμως, πως δεν υπήρχε κακή πρόθεση, αλλά πάθος για αγώνα και μάχη. Θέλω να πιστεύω πως αυτό το κείμενο δε σηματοδοτεί το τέλος της κοινής μας πορείας, καθώς στο διάβα των χρόνων, θα ανακαλύπτετε στις λέξεις του διαφορετικό νόημα. Σας αφήνω με τα λόγια του Γέρου του Μοριά: ``Η προκοπή σας και η μάθησή σας να μη γίνει σκεπάρνι μόνο για το άτομό σας, αλλά να κοιτάζει το κοινό καλό της κοινότητας και μέσα εις το καλό αυτό ευρίσκεται και το δικό σας […]. Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο.[…] Να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας, την ομόνοια, την θρησκεία και την φρόνιμον ελευθερίαν``. Σας αγαπώ Ο Δάσκαλός σας Κωνσταντινόπουλος Παναγιώτης

66 Η δασκάλα των Υπολογιστών
Αγαπημένοι μου μαθητές, έφτασε η γλυκόπικρη στιγμή του αποχαιρετισμού καθώς ολοκληρώνετε τη φοίτησή σας στο Δημοτικό. Με περηφάνια και πεποίθηση για τις δυνάμεις σας, σας βλέπουμε να προχωράτε στο επόμενο βήμα της ζωής σας, το Γυμνάσιο. Η διάθεσή σας για δημιουργία και μάθηση θα είναι μια ανάμνηση που θα με συντροφεύει πάντα. Ελπίζω να σας προσέφερα κι εγώ μαζί με τους υπόλοιπους δασκάλους σας εμπειρίες και γνώσεις χρήσιμες για το μέλλον σας. Καλή συνέχεια στο Γυμνάσιο και καλή δύναμη στη ζωή που σας περιμένει να την κατακτήσετε! Με αγάπη, Ιώ Παπαδημητρίου

67 Όχι αντίο! Εις το επανιδείν!


Κατέβασμα ppt "Ενθύμιο των μαθητών του Στ 1 για τη σχολική χρονιά"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google