Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

.. Είναι η εργασία που ασκεί κάποιος προκειμένου να ανταπεξέλθει στις βιοτικές ανάγκες να εξασφαλίσει δηλαδή τα απαραίτητα προς το ζην. Αν όμως το κίνητρο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: ".. Είναι η εργασία που ασκεί κάποιος προκειμένου να ανταπεξέλθει στις βιοτικές ανάγκες να εξασφαλίσει δηλαδή τα απαραίτητα προς το ζην. Αν όμως το κίνητρο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 .

2 Είναι η εργασία που ασκεί κάποιος προκειμένου να ανταπεξέλθει στις βιοτικές ανάγκες να εξασφαλίσει δηλαδή τα απαραίτητα προς το ζην. Αν όμως το κίνητρο για την εργασία δεν είναι αυτό που αναφέραμε, αλλά είναι απλώς η εκπλήρωση του ελεύθερου χρόνου, η ψυχαγωγία, ή μια ευχάριστη απασχόληση, τότε δε μιλάμε για επάγγελμα αλλά για μια ασχολία, ένα χόμπι. Το επάγγελμα αποτελεί τη βασική αποσχόληση για τον προορισμό των αναγκαίων για τη ζωή.

3 Στις μέρες μας έχουν ‘’καταργηθεί ‘’ πολλά επαγγέλματα στη χώρα μας.Ορισμένα από αυτά είναι ο τσαγκάρης,ο νερουλάς, ο παγωτατζής κ.α. Τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα που θα αναζητούν οι ερχόμενοι νέοι, στο μέλλον θα έχουν σχέση με τη τεχνολογία.

4  Μηχανικός Βιοϊατρικής: Ένας γιατρός βιοϊατρικής τεχνολογίας είναι υπεύθυνος για την άσκηση προηγμένων ιατρικών διαδικασιών σε συνεργασία με ειδικευμένους γιατρούς. Χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για την οικοδόμηση βιοϊατρικών μηχανισμών και την ανάπτυξη νέων μεθόδων χορήγησης φαρμάκων.

5 Αναλυτής Συστημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών :  Ένας αναλυτής συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι απαραίτητος σε μια μεγάλη γκάμα διεργασιών υψηλής τεχνολογίας. Με την ταχεία πρόοδο της τεχνολογίας και την συνεχή διείσδυση του διαδικτύου σε νέες πληθυσμιακές ομάδες, η ζήτηση για το επάγγελμα θα ανεβαίνει αστρονομικά.

6  Οφθαλμίατρος Ένας οφθαλμίατρος καλείται να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών και διαταραχών που σχετίζονται με την ανθρώπινη όραση. Οι αναμενόμενες προοπτικές του επαγγέλματος είναι μεγάλες εξαιτίας τόσο της γήρανσης του πληθυσμού όσο και εξαιτίας των νέων εξελίξεων στις χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν την βελτίωση της ανθρώπινης όρασης.

7  Διερμηνέας / Μεταφραστής Καθώς η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να ενοποιείται η ζήτηση για επαγγελματίες μεταφραστές θα βαίνει αυξανόμενη. Οι γλώσσες με μεγάλη ζήτηση για το μέλλον αναμένεται να είναι: τα Κινεζικά, τα Αραβικά, τα Ινδικά, τα Ρωσικά, τα Κορεατικά καθώς επίσης και τα Ισπανικά, τα Πορτογαλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά. Και ενώ οι μεταφραστές θα ασχολούνται με τον γραπτό λόγο οι διερμηνείς θα εμπλέκονται με τον προφορικό λόγο.

8  Μηχανικοί ιστών  Προγραμματιστές γονιδίων  Αγρότες  Ελεγκτές μεταλλαγμένων τροφίμων  ‘’Εκσκαφείς’’ δεδομένων  Ηθοποιοί εικονικής πραγματικότητας  Προσωπικοί δημοσιογράφοι  Δοκιμαστές "Turing"  Μηχανικοί γνώσης

9 Ωστόσο, όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει και οι θέσεις εργασίας μειώνονται τόσο το επαγγελματικό μέλλον, κυρίως για τους νέους ανθρώπους, γίνεται θολό και δύσκολο. Σημαντικό ρόλο παίζει η οικονομική κρίση, όπου βαθαίνει τις θέσεις εργασίας που μειώνονται τόσο στο επαγγελματικό μέλλον ! Για τους νέους ανθρώπους, γίνεται θολό και δύσκολο, όμως τα νέα παιδιά που σήμερα σχεδιάζουν το μέλλον τους θα πρέπει να ξέρουν ότι τόσο σε αυτή τη χώρα όσο και παγκοσμίως η οικονομική κρίση δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο. Στο παρελθόν υπήρξαν μεγάλα χρονικά διαστήματα δύσκολα για τις κοινωνίες αλλά η κατάσταση βελτιώθηκε.

10

11 Για τον λόγο αυτό οι νέοι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι τάσεις στη μελλοντική αγορά εργασίας και ανάλογα να κάνουν τις επιλογές τους αρχικά ως προς τις σπουδές τους και τον γενικότερο επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Σχετικά με τα επαγγέλματα με μέλλον έχουν γίνει πολλές έρευνες οι οποίες είναι άκρως κατατοπιστικές και καλό θα ήταν οι νέοι αλλά και οι οικογένειές τους να έχουν τη σχετική ενημέρωση ώστε όταν έρθει η στιγμή της επιλογής να κινηθούν σωστά.

12  Οικογενειακός Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ευθύνη του είναι η καθοδήγηση οικογενειών στις αποφάσεις που παίρνουν και αφορούν το εκπαιδευτικό μέλλον των παιδιών τους.Ένας Οικογενειακός Σύμβουλος Εκπαίδευσης μπορεί να εργάζεται αυτόνομα είτε να είναι έμμισθος υπάλληλος.Στις ευθύνες του περιλαμβάνεται η προετοιμασία τακτικών εκπαιδευτικών τεστ αλλά και οι τακτικές προσωπικές συνεντεύξεις με τα παιδιά.Χρήσιμο επάγγελμα που προσφέρει μεγάλο κοινωνικό όφελος και που σίγουρα θέλουμε να δούμε και στην Ελλάδα.

13  Ειδικός SEO Ένας SEO μπορεί να εργάζεται είτε αυτόνομα είτε είναι έμμισθος υπάλληλος.Ρόλος του είναι η προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης του ίντερνετ για λογαριασμό πελατών του. Απαιτείται ενδελεχής γνώση για τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης αλλά και των web robots.Οι αρμοδιότητες ενός SEO περιλαμβάνουν την ανάλυση μιας ιστοσελίδας και την πειραματική εφαρμογή διάφορων εργαλείων και τακτικών με τελικό σκοπό τη βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης και την κατά συνέπεια αύξηση της κίνησης.Ο σωστός SEO πρέπει να διαθέτει και γνώσεις σύγχρονου μάρκετινγκ καθώς επίσης να παρακολουθεί στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν τις προτιμήσεις των χρηστών διαδικτύου αλλά και να μπορεί να ερμηνεύσει τις αλλαγές στους αλγόριθμους των web robots που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης.

14  Υπεύθυνος Ενδοεταιρικών Τηλεπικοινωνιών Ένας telework manager έχει την ευθύνη να συντονίζει τα πραγράμματα επικοινωνιών και τηλεδιάσκεψης των υπαλλήλων μιας εταιρίας ή ενός οργανισμού.Στις αρμοδιότητες του είναι η συγγραφή προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.Οι οργανισμοί /εταιρίες των ΗΠΑ δίνουν μεγάλη σημασία στις τεχνολογίες video- conference προσβλέποντας στα οφέλη του χαμηλού κόστους επικοινωνίας και στην αμεσότητα του real-time-video. Υπηρεσίες Καθοδήγησης Ηλικιωμένων  Υπεύθυνος Κοινωνικής Δικτύωσης Ευθύνη ενός social media specialist είναι για λογαριασμό των πελατών του να ‘’χτίζει’’ ισχυρά διαδικτυακά σήματα με την χρήση των ιστοσελίδων και άλλων σχετικών εργαλείων.Απαιτούνται εξαιρετικά επικοινωνιακά προσόντα και ικανότητα γραπτού λόγου.

15  Υπεύθυνος Ανακύκλωσης Κάποτε η ανακύκλωση στις ΗΠΑ ήταν εργασία δευτερευούσης σημασίας και αρμοδιότητα ίσως κάποιου εξωτερικού συνεργάτη.Αντίθετα,σήμερα όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις διαθέτουν οργανωμένα τμήματα ανακύκλωσης με αρμοδιότητες που περιλαμβάνουν ακόμα αξιολόγηση της ανακυκλωσιμότητας των προμηθειών και κατά’ επέκταση την επιλογή των βέλτιστων προμηθευτών.  Καταγραφέας προσωπικών ιατρικών δεδομένων Ένα άτομο που εργάζεται ως Medical Biller έχει την ευθύνη να συλλέγει και να καταγράφει πληροφορίες που αφορούν το ιατρικό ιστορικό διάφορων ατόμων. Σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο και προστατεύοντας τις πληροφορίες αυτές από τρίτους. Εργάζεται συνήθως ως υπάλληλος σε κάποιο ιατρείο, είτε σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο, είτε σε κάποιο νοσοκομείο.

16  Διαφημιστής στο Διαδίκτυο (Online Advertising Manager) Ένας διαφημιστής του διαδικτύου μπορεί είτε να εργάζεται αυτόνομα (freelancer) είτε να είναι έμμισθος υπάλληλος ενός web site και για λογαριασμό του να πουλά προγράμματα διαφημίσεων. Απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για τις τεχνολογίες διαδικτύου καθώς και γνώσεις μάρκετινγκ. Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ σήμερα μια νέα μέθοδος μάρκετινγκ κάνει θραύση, τοaffiliate marketing. Σύμφωνα με αυτή την μέθοδο ένας διαφημιζόμενος και ένα σημείο πώλησης συνδέουν τα συμφέροντα τους με τρόπο που βασίζεται στο αποτέλεσμα και των δύο.

17  Υπεύθυνος Ανεύρεσης Ταλέντων Ένα είδος Υπεύθυνου Προσωπικού (Human ResourceManager) που προσλαμβάνεται από έναν οργανισμό ειδικά για να βρίσκει και να προσλαμβάνει εργαζομένους ταλέντα. Ο ρόλος του δεν είναι να εντοπίσει μόνο σημαντικά ταλέντα αλλά και να τα κρατά ικανοποιημένα έστω να μένουν στην εταιρεία. Η όλη διαδικασία ονομάζεται Talent Management.  User Experience Manager Οι user experience managers συναντώνται εδώ και πολλά χρόνια σε εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων, όπου έχουν την ευθύνη να δοκιμάζουν και να θέτουν ενδελεχή τεστ σε νέες ιστοσελίδες από την σκοπιά ενός χρήστη (user scope). Σκοπό αποτελεί ο εντοπισμός λαθών (bugs) και δυσλειτουργιών, και η διόρθωση αυτών πριν αυτή η ιστοσελίδα βγει στον ‘αέρα’. Το επάγγελμα όμως έχει διευρύνει την εφαρμογή του και στην ‘πραγματική οικονομία’ και συναντάται πλέον και σε άλλους τομείς όπως οι τραπεζικές εργασίες, οι ασφαλιστικές υπηρεσίες αλλά και οι υπηρεσίες εστίασης. Το παράδειγμα ενός επαγγέλματος που ξεκίνησε από την Νέα Οικονομία και αργότερα εισήλθε επιτυχημένα και στην Πραγματική Οικονομία.

18 o ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΚΕΛΙΔΗΣ o ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ o ΜΑΛΙΚΑ ΓΙΑΚΟΥΜΠΟΒ o ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Κατέβασμα ppt ".. Είναι η εργασία που ασκεί κάποιος προκειμένου να ανταπεξέλθει στις βιοτικές ανάγκες να εξασφαλίσει δηλαδή τα απαραίτητα προς το ζην. Αν όμως το κίνητρο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google