Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΕΡΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΕΡΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΕΡΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ

2 ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ Ο Πραξιτέλης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους γλύπτες της αρχαιότητας. Καταγόταν από την Αθήνα και ήταν ο γιος του Κηφισόδοτου Ήταν ο πιο διάσημος των αττικών γλυπτών του 4ου αιώνα π.Χ και έφτιαξε διάσημα έργα όπως το άγαλμα του Ερμή.

3

4 ΠΛΑΤΩΝ O Πλάτων γεννήθηκε στην Αθήνα το 427π.ΧΠατέρας του ήταν ο Αρίστωνας, ο οποίος καταγόταν από το γένος του βασιλιά Κόδρου, και μητέρα του ήταν η Περικτιόνη, η οποία ήταν αδερφή του Χαρμίδη, ενός από τους Τριάκοντα τυρράνους,

5 ΠΛΑΤΩΝ(2ο) Αδέρφια του ήταν οι Αδείμαντος και ΓλαύκωνΜετά τη θανάτωση του Σωκράτη για λίγο καιρό κατέφυγε στα Μέγαρα, κοντά στον συμμαθητή του Ευκλείδη. Ύστερα γύρισε στην Αθήνα, Επιστρέφοντας στην Αθήνα άνοιξε τη φιλοσοφική σχολή του, την Ακαδημία (387 π.Χ.).

6

7 ΞΕΝΟΦΩΝ Ο Ξενοφών (περ. 427 π.Χ.-355 π.Χ.) Αθηναίος ιστορικός και φιλόσοφος υπήρξε στρατιώτης, μισθοφόρος και μαθητής του Σωκράτους και περισσότερο γνωστός για τα έργα του σχετικά με την ιστορία του καιρού του, τα έργα του Σωκράτους, και τη ζωή του στην Ελλάδα. Ήταν γιός του Γρύλλου και της Διοδώρας.

8 ΞΕΝΟΦΩΝ(2ο) Η Οικογένειά του ανήκε στο δήμο των Ερχιέων, λίαν εύπορη αφού ανήκε στη τάξη των ιππέων. Οι περί του έτους γέννησής του πληροφορίες είναι ασαφείς τοποθετούμενες μεταξύ του 440 και του 425 π.Χ. Όμως στη "Ανάβαση" παρουσιάζεται να έχει υπερβεί το 30ο έτος, γεγονός που δικαιολογεί την εκδοχή να έχει γεννηθεί το 431 π.Χ..

9

10 ΤΕΛΟΣ | Δημήτρης,Λέντι


Κατέβασμα ppt "Ο ΕΡΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google