Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
Διατροφή στην αρχαία Ελλάδα
Οι διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων βασίζονταν στο λάδι και το κρασί.
2
Γεύματα Ιδιωτικά Είναι τα καθημερινά γεύματα και αποτελούνται απ’ το πρωινό (ακρατισμός), το μεσημεριανό (άριστον) και το βραδινό (δείπνον).
3
Συμπόσιον Είναι το δειπνούμενο γεύμα με φίλους ή γνωστούς και αποτελούσε έναν από τους πιο αγαπημένους τρόπους διασκέδασης των Ελλήνων.
4
Ήταν συνεισφορά τροφίμων και χαρακτηρίζονταν από λιτότητα.
Συσσίτια Ήταν συνεισφορά τροφίμων και χαρακτηρίζονταν από λιτότητα.
5
Κύρια προϊόντα ήταν το σκληρό σιτάρι, η όλυρα και το κριθάρι.
Τρόφιμα Δημητριακά και ψωμί Κύρια προϊόντα ήταν το σκληρό σιτάρι, η όλυρα και το κριθάρι.
6
Φρούτα και λαχανικά Τα φρέσκα οπωροκηπευτικά ήταν πολύ ακριβά κι έτσι καταναλώνονταν σπάνια. Τρώγονταν συνήθως ως επιδόρπιο.
7
Κρέας Η κατανάλωση κρεατικών σχετίζεται με την οικονομική κατάσταση του σπιτιού και η κατανάλωση του έχει σημαντικό ρόλο στα πλαίσια θρησκευτικών εθιμοτυπικών.
8
Ψάρι Τα θαλασσινά έπαιζαν σημαντικό ρόλο στη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων. (χταπόδια, αστακοί, σουπιές, καλαμάρια, τόνος, παλαμίδα, σκουμπρί, καβούρια κ.α. )
9
Αυγά και γαλακτοκομικά
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είχαν μεγάλη εκτίμηση. Επιπλέον τόσο ο κρόκος όσο και το ασπράδι του αυγού αποτελούσαν συστατικά διάφορων συνταγών.
10
Άλλα φαγητά Η διατροφή τους περιείχε και γλυκά, όπως γαλατόπιττες, τηγανίτες, τούρτα και μέλι.
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.