Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εαρινή Προσέγγιση 100 χρόνια Σεφέρης Με τα χρώματα του Σεφέρη… Έργα του Γ. Ψυχοπαίδη εμπνευσμένα από τις συλλογές του ποιητή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εαρινή Προσέγγιση 100 χρόνια Σεφέρης Με τα χρώματα του Σεφέρη… Έργα του Γ. Ψυχοπαίδη εμπνευσμένα από τις συλλογές του ποιητή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Εαρινή Προσέγγιση 100 χρόνια Σεφέρης

3 Με τα χρώματα του Σεφέρη… Έργα του Γ. Ψυχοπαίδη εμπνευσμένα από τις συλλογές του ποιητή

4 Ο άρχοντας της γλώσσας Ο άρχοντας της γλώσσας Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ

5 Ο έγκλειστος ήρωας φτερουγίζει Ο έγκλειστος ήρωας φτερουγίζει ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

6 Η Ποιητική του Σεφέρη Η Ποιητική του Σεφέρη Δ. Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ

7 Η αναζήτηση του «εγώ» στο ημερολόγιο του ποιητή Η αναζήτηση του «εγώ» στο ημερολόγιο του ποιητή ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΜΟΥΗΛ

8 Σαλπάροντας ένα βράδυ από την Ακρόπολη Σαλπάροντας ένα βράδυ από την Ακρόπολη ΑΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

9 Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 1925: «Στις εφτά το πρωί, το "Pierre Loti" άραξε στον Πειραιά: Ελλάδα. Τον περασμένο Ιούλιο έκλεισαν έξι χρόνια ξενιτιά, χωρίς διακοπή. Η μάνα μου περίμενε στο μουράγιο· είπε, Νυν απολύοις. Ελλάδα· η αναπόφευκτη δοκιμασία. Ηταν σωστό να μην μπορεί να γίνει αλλιώς».

10 Ο ποιητής μου φορούσε κίτρινα πάνινα παπούτσια... Ο ποιητής μου φορούσε κίτρινα πάνινα παπούτσια... ΝΟΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

11 Η Δευτέρα του Σεφέρη Παρουσία Η Δευτέρα του Σεφέρη Παρουσία ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

12 ΑΦΙΕΡΩΜΑ του ΒΗΜΑΤΟΣ 27-2-2000 : Γ. Σεφέρης Η Ποιητική του Σεφέρη Η Ποιητική του Σεφέρη Δ. Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ Ο έγκλειστος ήρωας φτερουγίζει Ο έγκλειστος ήρωας φτερουγίζει ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ Η αναζήτηση του «εγώ» στο ημερολόγιο του ποιητή Η αναζήτηση του «εγώ» στο ημερολόγιο του ποιητή ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΜΟΥΗΛ Μπροστά στα ιδεολογικά αδιέξοδα του Μεσοπολέμου Μπροστά στα ιδεολογικά αδιέξοδα του Μεσοπολέμου ΧΡ. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Ποίηση και πολιτική: ο επώδυνος διχασμός Ποίηση και πολιτική: ο επώδυνος διχασμός Α. ΑΡΓΥΡΙΟΥ Η παρουσία του στο έργο των ποιητών της μεταπολεμικής γενιάς Η παρουσία του στο έργο των ποιητών της μεταπολεμικής γενιάς Γ. ΑΡΑΓΗΣ Ο Σεφέρης και η πρώτη μεταπολεμική γενιά Ο Σεφέρης και η πρώτη μεταπολεμική γενιά ΔΩΡΑ ΜΕΝΤΗ Οι δεσμοί με τους οργισμένους ποιητές του '70 Οι δεσμοί με τους οργισμένους ποιητές του '70 ΕΥ. ΓΑΡΑΝΤΟΥΔΗΣ Ο άρχοντας τής γλώσσας Ο άρχοντας τής γλώσσας Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ Σαλπάροντας ένα βράδυ από την Ακρόπολη Σαλπάροντας ένα βράδυ από την Ακρόπολη ΑΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ Εφερε την ελληνική γραφή σε τόπους ξένους... Εφερε την ελληνική γραφή σε τόπους ξένους... Ι. ΣΤΑΘΑΤΟΣ Η αναζήτηση μιας ποιητικής θεωρίας Η αναζήτηση μιας ποιητικής θεωρίας Ν. ΒΑΓΕΝΑΣ Ο ποιητής μου φορούσε κίτρινα πάνινα παπούτσια... Ο ποιητής μου φορούσε κίτρινα πάνινα παπούτσια... ΝΟΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Η τεχνική της παρωδίας στο έργο του Η τεχνική της παρωδίας στο έργο του ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΣΤΙΟΥ «Ζωγράφιζε» την ποίηση σε όλες τις γλώσσες «Ζωγράφιζε» την ποίηση σε όλες τις γλώσσες ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ Η Δευτέρα του Σεφέρη Παρουσία ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣΗ Δευτέρα του Σεφέρη Παρουσία


Κατέβασμα ppt "Εαρινή Προσέγγιση 100 χρόνια Σεφέρης Με τα χρώματα του Σεφέρη… Έργα του Γ. Ψυχοπαίδη εμπνευσμένα από τις συλλογές του ποιητή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google