Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Γερμανόφωνη Ψηφιακή Εφημερίδα»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Γερμανόφωνη Ψηφιακή Εφημερίδα»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Γερμανόφωνη Ψηφιακή Εφημερίδα»
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών Νόνη Αβραμίδου (ΠΕ02) – Ιωάννα Χαρδαλούπα (ΠΕ07)

2 Το σχολικό έτος συνδυάσαμε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Scripta manent» με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning “Unsere Klassenzeitung” Αποτελέσματα: Δημιουργία ψηφιακής εφημερίδας (στα Γερμανικά και στα Ελληνικά) Στην γερμανόφωνη έκδοση συνεργαστήκαμε με Σχολείο της Σμύρνης/Τουρκία.

3 Περιεχόμενα Οι διάφορες δραστηριότητες όλης της σχολικής χρονιάς καταγράφηκαν από τους μαθητές-δημοσιογράφους της Εφημερίδας.  Υλοποιήσαμε κάποιες παρόμοιες εκδηλώσεις με το συνεργαζόμενο Σχολείο της Τουρκίας, για να καταγραφούν κι αυτές στην Εφημερίδα μας! [Δημιουργήθηκε μια γερμανόφωνη έκδοση στην Ελλάδα και μια στην Τουρκία]

4 Θεματολογία των άρθρων !
Έναρξη σχολικής χρονιάς – Αγιασμός Συνέντευξη Γερμανού μαθητή στην Πάτρα Εορτασμός του HALLOWEEN Χριστουγεννιάτικο BAZAAR του Σχολείου Τηλεδιάσκεψη με το Σχολείο της Τουρκίας Εκπαιδευτική Εκδρομή την Γερμανία Τελευταία σχολική μέρα!

5 Κ Α Ι … … λόγω της συνεργασίας με το Σχολείο της Τουρκίας, καταγράφηκαν στην σχολική Εφημερίδα όλα τα στάδια επικοινωνίας, συνεργασίας, μεθοδολογίας του έργου eTwinning “Unsere Klassenzeitung”! Τα μικρά Projekte, που υλοποιήσαμε στο μάθημα των Γερμανικών είναι: - Παρουσίαση μαθητών της Β’ & Γ’ Τάξης, του Σχολείου μας, της Πάτρας, Συνταγές μαγειρικής και η χρήση των QR-Codes στο μάθημα. - Δημιουργήθηκαν και ασκήσεις – επιβεβαίωσης, ότι δηλ. οι παρουσιάσεις μας διαβάστηκαν! 

6 Εφαρμογές - Προγράμματα
Για να υλοποιηθούν οι διάφορες «εργασίες» στο μάθημα των Γερμανικών, χρησιμοποιήθηκαν :

7 Σημαντικότερες στιγμές του προγράμματος
Η τηλεδιάσκεψη μέσω skype με το Σχολείο της Τουρκίας ( => πολύ «σημαδιακή» μέρα  ) Η εκπαιδευτική εκδρομή και παραμονή στη Γερμανία (München – Dachau – Nürnberg) Βράβευση στον Θεσμό «Αριστεία και Καινοτομία στην Α/θμια & Δ/θμια Εκπ/ση 2013»

8 Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "«Γερμανόφωνη Ψηφιακή Εφημερίδα»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google