Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Mobile health market / applications

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Mobile health market / applications"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Mobile health market / applications
CASE STUDY: Εφαρμογή για τη νόσο Alzheimer AlzNav (Alzheimer Navigation) Ασηκάκη Μαρία Ναούνη Άννα

2 Mobile health Ο όρος mobile Health (m-Health) χρησιμοποιείται για την άσκηση της ιατρικής και της δημόσιας υγείας, που υποστηρίζονται από φορητές συσκευές επικοινωνίας όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές tablet και PDA, κτλ. Ο τομέας m-Health αποτελεί υπό-τμήμα της ηλεκτρονικής υγείας (e-Health). Οι m-Health εφαρμογές περιλαμβάνουν την χρήση κινητών συσκευών για τη συλλογή δεδομένων για την υγεία, την παροχή πληροφοριών για την υγειονομική περίθαλψη στους επαγγελματίες, στους ερευνητές και στους ασθενείς, την παρακολούθηση της κατάστασης του ασθενή σε πραγματικό χρόνο, και την άμεση παροχή φροντίδας (μέσω κινητής τηλεϊατρικής).

3 Mobile health market / applications
Για την υγειονομική περίθαλψη, η έκρηξη της αγοράς των smartphones είναι μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία: 70% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται να έχουν πρόσβαση σε τουλάχιστον ένα m-Health application και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν γι’ αυτό. (Merrill M., 2010) Σύμφωνα με την έκθεση για την Παγκόσμια Αγορά Κινητής Υγείας , οι εφαρμογές των Smartphones θα ενεργοποιήσουν τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης με σκοπό να φτάσει τους εκατ. χρήστες το (Mikalajunaite E., 2010)

4 CASE STUDY: Εφαρμογh AlzNav (Alzheimer Navigation)
Ο χρονικός και χωρικός προσανατολισμός διαταράσσεται συχνά σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, ειδικότερα, εάν πάσχουν από οποιοδήποτε τύπο άνοιας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα: τη σημαντική μείωση των δεξιοτήτων πλοήγησης (εύρεσης συγκεκριμένης τοποθεσίας) τη μείωση της προσωπικής ανεξαρτησίας & κατ’ επέκταση περιορισμένη πρόσβαση και συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες.

5 Alzheimer Navigation (Alz Nav)
Κόστος: Δωρεάν Γλώσσες: Αγγλικά, Πορτογαλικά Αναπτύχθηκε από: Fraunhofer Portugal AICOS (Ερευνητικό κέντρο με βάση την Πορτογαλία που ειδικεύεται στην υποστηρικτική πληροφορία της τεχνολογίας) Είναι διαθέσιμη για λογισμικό Android 2.2 & μεγαλύτερης έκδοσης. Απαιτεί μια συσκευή εξοπλισμένη με GPS, σύνδεση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και σύνδεση στο διαδίκτυο (Wi-Fi) (και σε εξωτερικούς χώρους) για τη λειτουργικότητα της πλοήγησης.

6 Alzheimer Navigation (Alz Nav)
αυξήσει την αυτονομία & κινητικότητα αυτών των ατόμων, αυξάνοντας το αίσθημα της ασφάλειας όταν βγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους καθησυχάσει τις ανησυχίες αυτών που τους φροντίζουν, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα ειδοποιηθούν σε περίπτωση που ο πάσχων χαθεί ή χρήζει βοήθειας.

7 χρηματοδοτηΣη Η Fraunhofer Portugal είναι μια μη-κερδοσκοπική ένωση ερευνών, που ιδρύθηκε από την Fraunhofer-Gesellschaft, τη μεγαλύτερη οργάνωση για την εφαρμοσμένη έρευνα στην Ευρώπη. Η Fraunhofer-Gesellschaft έχει συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 1.8 δισ € για την έρευνα. Από αυτό το ποσό, τα 1.5 δισ. € παράγονται μέσω της έρευνας επί συμβάσει. Πάνω από το 70% των εσόδων προέρχεται από συμβάσεις με τη βιομηχανία & από ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από το δημόσιο. Σχεδόν το 30% το συνεισφέρει η Γερμανία.

8 Alzheimer Navigation (Alz Nav)
Μετά την εγκατάσταση του AlzNav σε μια συσκευή Android 2.2 +, προτού χρησιμοποιηθεί από τον τελικό χρήστη, το άτομο που φροντίζει τον ασθενή θα πρέπει να ρυθμίσει: την ασφαλή ζώνη του χρήστη ποια θα είναι η επαφή έκτακτης ανάγκης το επίπεδο πολυπλοκότητας της εφαρμογής (χαμηλό, μεσαίο, υψηλό) & να εγκαταστήσει τη λειτουργία Text-to-Speech στην απαιτούμενη γλώσσα. Το AlzNav θα ξεκινήσει να λειτουργεί μόλις πραγματοποιηθεί η εκκίνηση της συσκευής, καταγράφοντας την τοποθεσία της και ενεργεί κατάλληλα όταν είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τις καθορισμένες ρυθμίσεις.

9

10 ρυθμιΣειΣ

11 Επiπεδο πολυπλοκoτηταΣ

12 ΣυντομευΣειΣ επαφων

13 Ζωνη αΣφαλειαΣ Η ζώνη αυτή είναι ένα ασφαλές μέρος (συνήθως το σπίτι του χρήστη) & η ακτίνα ασφαλείας γύρω από αυτό. Αρχικά, πρέπει να ρυθμιστεί η τοποθεσία του σπιτιού. Για να γίνει αυτό, το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη φροντίδα του χρήστη μπορεί να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα θέση του, να αναζητήσει μια συγκεκριμένη διεύθυνση ή να την καταχωρήσει ο ίδιος στον χάρτη. Έπειτα, θα πρέπει να πατήσει την επιλογή Set this location as Home.

14 Ακτινα αΣφαλειαΣ Μόλις ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, εμφανίζεται η ζώνη ασφαλείας με προεπιλεγμένη ακτίνα. Η ακτίνα ασφαλείας μπορεί να αλλάξει, αλλά δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 100m & οριοθετεί την περιοχή ασφαλείας του χρήστη (μόλις ο χρήστης διασχίσει τα όρια, η εφαρμογή υποθέτει ότι έχει χαθεί ή αποπροσανατολιστεί & ενεργεί ανάλογα). Πατώντας την επιλογή Confirm Changes, αποθηκεύονται οι επιλογές.

15 Αφού έχει οριστεί η Ζώνη Ασφαλείας, την επόμενη φορά που ο χρήστης θα επιλέξει αυτήν την επιλογή, θα είναι σε θέση να: δει μόνο τις τρέχουσες ρυθμίσεις αλλάξει την Ακτίνα Ασφαλείας τροποποιήσει την τρέχουσα τοποθεσία του σπιτιού. Επιπλέον, εάν υπάρχει διαθέσιμη εικόνα Street View για την τρέχουσα ζώνη ασφαλείας, θα εμφανιστεί στην κορυφή της οθόνης, έτσι ώστε να μπορεί να δει ο χρήστης εάν θέλει να τη χρησιμοποιήσει ή όχι.

16 ΔυνατοτητεΣ & λειτουργιεΣ
Call a friend or caregiver Call a Taxi

17 ΔυνατοτητεΣ & λειτουργιεΣ
Guide Me Home

18 ΔυνατοτητεΣ & λειτουργιεΣ
Request User Location Ο φροντιστής μπορεί να ζητήσει τη θέση του χρήστη στέλνοντας ένα SMS στη συσκευή με την λέξη κωδικό: Alznav. Εάν είναι ενεργοποιημένη η αντίστοιχη επιλογή στις ρυθμίσεις εφαρμογής, μια αυτόματη απάντηση θα σταλεί μέσα σε λίγα λεπτά με τη θέση του χρήστη.

19 Alzheimer Navigation (Alz Nav)
Video:

20 Alzheimer Navigation (Alz Nav)
Βραβεία Vodafone Finalist Το AlzNav επιλέχθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ως 1 από τους 3 φιναλίστ μεταξύ 70 διαγωνιζόμενων για την κατηγορία Mobility των βραβείων Smart Accessibility 2011, από μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους της Vodafone Foundation, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία & της AGE Platform Europe.

21 Alzheimer Navigation (Alz Nav)
WSA-mobile Winners 2012 Η εφαρμογή AlzNav προτάθηκε να εκπροσωπήσει την Πορτογαλία στην Παγκόσμια Κινητή Διάσκεψη Κορυφής 2012 (WSA Mobile) στην κατηγορία «κινητή-Ένταξη & Ενδυνάμωση» (m-Inclusion & Empowerment). Ανακηρύχτηκε μια από τις 40 νικήτριες εφαρμογές απ’ όλες τις κατηγορίες, μεταξύ 435 άριστων προϊόντων που υποβλήθηκαν από 102 κράτη-μέλη του ΟΗΕ.

22 Alzheimer Navigation (Alz Nav)
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Επέκταση των λειτουργιών της εφαρμογής για την παρακολούθηση άλλων ανησυχητικών καταστάσεων ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μέσα στην ασφαλή ζώνη, όπως οι πτώσεις των ασθενών, με στόχο την ειδοποίηση των ατόμων που τους φροντίζουν. Μετάφραση των λειτουργιών της εφαρμογής σε όλες τις γλώσσες, ώστε να μπορεί ο χρήστης να επιλέγει αυτήν που κατανοεί. Επέκταση της διαθεσιμότητας της εφαρμογής και σε iPhones, Blackberry, Nokia & Windows Phone. ε

23 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (E-books/pdf)
Konschak C, Davaloor R. Mobile applications in healthcare, Reaching out to patients to improve care, [Τελευταία προσπέλαση: 18 Νοεμβρίου 2012] Germanakos P., Mourlas C., & Samaras G. "A Mobile Agent Approach for Ubiquitous and Personalized eHealth Information Systems" Proceedings of the Workshop on 'Personalization for e-Health' of the 10th International Conference on User Modeling (UM'05). Edinburgh, July 29, 2005, pp. 67–70. [Τελευταία προσπέλαση: 18 Νοεμβρίου 2012] mHealth for Development: The Opportunity of Mobile Technology for Healthcare in the Developing World , Vital Wave Consulting (February 2009)., Vodafone Foundation. p. 9 [Τελευταία προσπέλαση: 18 Νοεμβρίου 2012] Pietro C., Silvia S., Daniela V., Claudia R., Luigi S., Giovanni A., Alesssandro M., Andrea G., Giuseppe R. Is your phone so smart to affect your state? An exploratory study based on psychophysiological measures. Neurocomputing, From Neuron to Behaviour: Evidence from Behavioral Measurements, Volume 84, 1 May 2012, Pages 23–30 [ Τελευταία προσπέλαση: 18 Νοεμβρίου 2012]

24 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (Websites) 1/2
One in five U.S. consumers now using mobile commerce. PRNewswire, May 19, [Τελευταία προσπέλαση: 18 Νοεμβρίου 2012]. Merrill M. mHealth apps forecast to increase threefold by Healthcare ITNews, December 30, Mikalajunaite E. 500m people will be using healthcare mobile applications in Research2guidance, November 10, [Τελευταία προσπέλαση: 18 Νοεμβρίου 2012] AlzNav Monitoring And Navigating Older Adults and Persons in the Initial Stages of Dementia, Fraunhofer Portugal [Τελευταία προσπέλαση: 18 Νοεμβρίου 2012]

25 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (Websites) 2/2 About us, Fraunhofer Portugal [Τελευταία προσπέλαση: 18 Νοεμβρίου 2012] It’s a mobile world – WSA-mobile Winners 2012 announced, World Summit Award Mobile Content mHealth WIKIPEDIA The Free Encyclopedia

26 ΕυχαριΣτουμε!


Κατέβασμα ppt "Mobile health market / applications"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google