Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αθηνά Γκ..  Παρατηρώντας κανείς τον τρόπο που έχει κτιστεί η Γαλάζια Παναγιά και συγκρίνοντάς την με άλλα τυπικά ξωκλήσια της Μυκόνου, καταλαβαίνει ότι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αθηνά Γκ..  Παρατηρώντας κανείς τον τρόπο που έχει κτιστεί η Γαλάζια Παναγιά και συγκρίνοντάς την με άλλα τυπικά ξωκλήσια της Μυκόνου, καταλαβαίνει ότι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αθηνά Γκ.

2  Παρατηρώντας κανείς τον τρόπο που έχει κτιστεί η Γαλάζια Παναγιά και συγκρίνοντάς την με άλλα τυπικά ξωκλήσια της Μυκόνου, καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ύφος που παρουσιάζει τις δικές του καινοτομίες στην τελική μορφή της εκκλησίας, χωρίς όμως να ξεφεύγει ούτε σπιθαμή από την παραδοσιακή Μυκονιάτικη τεχνοτροπία!

3 Δεν γνωρίζω αν άλλη χριστιανική χώρα, όπως η Ελλάδα μας, έχει τόσα εξωκλήσια. Εξωκλήσια είναι τα εκκλησάκια που βρίσκονται έξω από πόλεις και χωριά. Αυτά τα εκκλησάκια ήταν σημεία ευλαβικής αναφοράς και παρηγοριάς για τον άνθρωπου της υπαίθρου. Είχαν αγιάσματα με ιαματικά ύδατα. Είχαν άγιες εικόνες, που δάκρυζαν, χτυπούσαν, μιλούσαν, θαύματα ενεργούσαν. Ήταν αποκούμπια του πονεμένου και κουρασμένου ανθρώπου

4

5


Κατέβασμα ppt "Αθηνά Γκ..  Παρατηρώντας κανείς τον τρόπο που έχει κτιστεί η Γαλάζια Παναγιά και συγκρίνοντάς την με άλλα τυπικά ξωκλήσια της Μυκόνου, καταλαβαίνει ότι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google