Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

8Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ - IPSIA TREBISACCE (CS) ITALY

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "8Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ - IPSIA TREBISACCE (CS) ITALY"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παίρνοντας ιδέες από τις Πανευρωπαϊκά Βραβευμένες Συνεργασίες eTwinning Ελληνικών Σχολείων!

2 8Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ - IPSIA TREBISACCE (CS) ITALY
ΕΛΙΑ - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 8Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ - IPSIA TREBISACCE (CS) ITALY

3 Το πρόγραμμα Ιστορικά στοιχεία της Ελιάς και του Λαδιού
Διάρκεια: 3 Μήνες Περιγραφή: Ένα από τα βασικά προϊόντα που παράγει η χώρα μας είναι το ελαιόλαδο. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα μελετήθηκε η Ελιά και το Λάδι από διαφορετικές οπτικές γωνίες: Ιστορικά στοιχεία της Ελιάς και του Λαδιού Ελιά, Λάδι, Αθλητισμός - Ολυμπιακοί Αγώνες Η ελιά και το λάδι στην αρχαιότητα, η σχέση τους με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελιά, Ελαιόλαδο και Μεσογειακή διατροφή Πόσο απαραίτητο και χρήσιμο είναι για την υγεία το ελαιόλαδο (σαλάτες, συνταγές με ελαιόλαδο και ελιές). Το δέντρο της ελιάς στη λογοτεχνία Οι μαθητές θα αναζητήσουν τόσο στην νεότερη όσο και στην αρχαία λογοτεχνία αποσπάσματα που αναφέρονται στο δέντρο της ελιάς και στο ελαιόλαδο.

4 Εργαλεία ΤΠΕ INTERNET, πχ. Chat, πχ. EMAIL, πχ.
Επεξεργασία κειμένου, πχ. Επεξεργασία δεδομένων, πχ. Παρουσιάσεις με Power Point, πχ. Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας, πχ. VIDEO, AUDIO CONFERENCE, πχ. Κατασκευή Πολυμεσικού CD, πχ. Δημιουργία, δημοσίευση ιστοσελίδας με τα αποτελέσματα του προγράμματος, πχ. Χρήση της πύλης eTWINNING!

5 Διαδικασία Εργασιών Δραστηριότητες
Εύρεση πληροφοριών για το δένδρο της ελιάς, ιστορία, μύθοι, παραδόσεις, παροιμίες Σύνταξη κειμένων από τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν Μετάφραση κειμένων στη γλώσσα επικοινωνίας από τους ίδιους τους μαθητές, με τη βοήθεια μεγαλύτερων μαθητών και των καθηγητών ξένων γλωσσών Αναζήτηση αδημοσίευτου υλικού από τους μαθητές για να στηρίξουν την έρευνά τους, όπως παλιές φωτογραφίες, μικρά άρθρα από παλιές εφημερίδες Πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης προκειμένου να συζητήσουν τα αποτελέσματα του προγράμματος. Τηλεδιασκέψεις και Chat πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Ζωγραφική με θέμα την ελιά και το λάδι Δημιουργία και δημοσίευση ιστοχώρου σχετικού με το θέμα της μελέτης.

6 Αποτελέσματα Σύνταξη κειμένων σχετικά με την ελιά και το λάδι
γενικές πληροφορίες σχέση με την οικονομική και κοινωνική ζωή, την ιστορία, την παράδοση, τον αθλητισμό Ολυμπιακοί αγώνες Μεσογειακή διατροφή Κείμενα στα Αγγλικά Ζωγραφιές με θέμα την Ελιά Φωτογραφικό άλμπουμ Δικτυακός τόπος! Πολυμεσικό CD!

7 Webba World News! Ηλεκτρονικό Περιοδικό Σχολείων
Webba World News 1ο Γυμνάσιο Δάφνης Ebba Pettersson's private school

8 Το πρόγραμμα Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία και ανανέωση ενός ηλεκτρονικού περιοδικού με νέα κυρίως από τα δύο σχολεία Ελλάδας και Σουηδίας αλλά και από άλλα σχολεία σε όλο τον κόσμο. Κάθε μήνα οι μαθητές και των δύο σχολείων ετοίμαζαν ένα θέμα που είχαν από πριν αποφασίσει και το δημοσίευαν στο σουηδικό ηλεκτρονικό περιοδικό "Webba". Για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιοδικού χρησιμοποιήθηκε ένα «εύχρηστο» πρόγραμμα ηλεκτρονικής εφημερίδας, το «Textalk».

9 Θεματολογία Παρουσίαση των σχολείων Παρουσίαση των πόλεων
Φαγητά και ποτά Γιορτές Θρησκείες και θεότητες Πολιτισμός Σπορ κ.α.

10 Μία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην Εσθονία και την Ελλάδα!
My Week! Μία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην Εσθονία και την Ελλάδα! 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω Tyri Gymnasium, Εσθονία Επίσημο σχέδιο: E-magazine: Blog:  

11 Τα εργαλεία συνεργασίας
Twin Space Blog Magazine Factory (web magazine εργαλείο για μαθητές και καθηγητές)

12 Οργάνωση του TwinSpace
Φάκελοι Εργασιών των μαθητών Εργαλεία των Μαθητών Θέματα του Forum

13 Το Twinspace βοήθησε τους μαθητές:
Να ανταλλάξουν ιδέες μέσα από το φόρουμ Να στείλουν o ένας στον άλλον Να αναρτήσουν και να ανταλλάξουν φωτογραφίες, ήχους, ζωγραφικές κ.α Να οργανώσουν το υλικό που συλλέχθηκε σε φακέλους Να επικοινωνούν ο ένας με τον άλλον σε τακτική βάση Μέσα από το twin space οι μαθητές γίνονται φίλοι. Είναι το εργαλείο τους…

14 Οργάνωση του Web Magazine
Τα θέματα συζήτησης ως link στο Web Τα άρθρα που έχουν γράψει οι μαθητές

15 Οργάνωση του Blog My Week
Ανακοινώσεις των 2 σχολείων Εμφάνιση της πιο πρόσφατης Ανακοίνωσης

16 Crop circles (αγρογλυφικά)
Μαθηματικά με χρήση των Νέων Τεχνολογιών! Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Πυλαίας - Ελλάδα Sint-Donatusinstituut Merchtem - Belgium I.T.C.S. Cesare Vivante – Bari, Italy Οι μαθητές ήταν εξοικειωμένοι

17 Το πρόγραμμα Ανακατασκευή οποιουδήποτε μοντέλου "αγρογλυφικών" με ένα σύγχρονο λογισμικό γεωμετρίας και μέσα απ' αυτήν τη διαδικασία οι μαθητές να εξοικειώνονται παίζοντας, με βασικές γεωμετρικές έννοιες (μετασχηματισμοί, συμμετρία, κατασκευές κανονικών πολυγώνων κλπ.)

18 Το πρόγραμμα το Geonext http://geonext.uni-bayreuth.de/
Επιλογή Λογισμικού: Να είναι ελεύθερο και ανοικτό (open source software) Οι δραστηριότητες που γίνονται στο εργαστήριο να μπορούν να δημοσιεύονται εύκολα στο διαδίκτυο σε μορφή ιστοσελίδων και να είναι προσβάσιμες από όλους Χρησιμοποιήθηκαν ελεύθερα λογισμικά όπως το Geogebra και το Geonext για τις γεωμετρικές κατασκευές. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης εργαλεία για δημιουργία ιστοσελίδων, εργαλεία για videoconferencing όπως το Skype και το Festoon, s, λογισμικά για την κατασκευή γραφικών (Corel Draw, Paintshop pro) κλπ. Στόχος Προγράμματος: Ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός περιβάλλοντος μαθηματικών έτσι ώστε να υποκινηθεί η δημιουργικότητα των μαθητών και να τους δοθεί έτσι ένας πιο ενεργός ρόλος στην εκμάθηση των μαθηματικών.

19

20

21 Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!


Κατέβασμα ppt "8Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ - IPSIA TREBISACCE (CS) ITALY"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google