Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
FACEBOOK

2

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είναι ένας κοινωνικός ιστοχώρος δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του Όλοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο να συμμετάσχουν σε δίκτυα που σχετίζονται με σχολεία, θέση απασχόλησης ή γεωγραφικής περιοχής.Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα προσωπικά έγγραφα των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισελθέντες σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους.

4 Ο 19χρονός Mark Zuckerberg ίδρυσε το facebok ως μέλος του πανεπιστημίου του Harvard. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Harvard ενώ αργότερα επεκτάθηκε για την Ivy League.Πρόκειται για μια κοινωνική ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορεί κανείς να κάνει πάρα πολλά πράγματα.

5 Το facebook σήμερα έχει πάνω από 450 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

6 ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

7 Ο σταρ, αυτός που αναλαμβάνει να δανείζει πρόσωπο και φωνή στο facebook, είναι ο Μαρκ Ζούγκεμπεργκ, ο πρώην φοιτητής που δημιούργησε την υπηρεσία. Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί πως «έκλεψε» την ιδέα από μια άλλη υπηρεσία. Στο διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν άλλοι δύο άνδρες. Ο Τζιμ Μπρέιερ, που εκπροσωπεί ένα venture capital, και ο Πίτερ Θίελ.

8 Είναι ένα επενδυτικό κεφάλαιο (venture capital ), που ελέγχεται, επισήμως, από τη CIA. Σκοπός του είναι να συνδέει την καλή υπηρεσία με την τεχνολογία αιχμής, επενδύοντας σε εταιρίες με αντικείμενο χρήσιμο για τα ζωτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

9 Πως λειτουργει το facebook;
Oποιοσδήποτε μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα , να εγγραφεί, δίνοντας κάποια προσωπικά του στοιχεία, να αποκτήσει το δικό του προφίλ με τις φωτογραφίες του, τα hobbies του και οτιδήποτε πιστεύει ο ίδιος ότι πρέπει να μοιραστεί με τη νέα παγκόσμια οικογένειά του.

10 Η σημαντικότερη λειτουργία του facebook είναι η δυνατότητα να γνωρίζει κανείς νέα άτομα, ανθρώπους της γειτονιάς του, ομοεθνείς κι αλλοεθνείς του, να μιλάει μαζί τους, να μοιράζεται τις ανησυχίες, τα ενδιαφέροντα και οτιδήποτε θέλει, μιας και υπό άλλες συνθήκες πιθανότατα δε θα τύχαινε να τους συναντήσει ποτέ.

11 Στατιστικά στοιχεία Facebook;
Με μια δημοσίευση στο προσωπικό προφίλ του, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοίνωσε πως το κοινωνικό δίκτυο έφτασε τον αριθμό-ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου ενεργών χρηστών. «Αυτό το πρωί, υπάρχουν πάνω από ένα δις άνθρωποι που χρησιμοποιούν ενεργά το Facebook κάθε μήνα.

12 Στατιστικά στοιχεία Facebook;

13 Στατιστικά στοιχεία Facebook;
Από τον Φεβρουάριο του 2009 οπότε πρωτοξεκίνησε η λειτουργία μέχρι σήμερα, είχαμε πάνω από 1,13 τρισεκατομμύρια Like. Στο Facebook έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 140,3 δισεκατομμύρια διασυνδέσεις φίλων. Έχουν ανέβει 219 δισεκατομμύρια φωτογραφίες. Έχουν πραγματοποιηθεί 17 δισεκατομμύρια δημοσιεύσεις που περιλαμβάνουν γεωγραφικό προσδιορισμό, συμπεριλαμβανομένων των check-in.

14 Στατιστικά στοιχεία Facebook
Ο μέσος χρήστης κατά την εβδομάδα που το Facebook έφτασε το 1 δις είχε ηλικία 22 έτη. Συγκρίνοντας τον αριθμό αυτό με προηγούμενες χρονιές, βλέπουμε πως ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών του Facebook μειώνεται σταδιακά, αφού ξεκίνησε με τα 26 έτη και έπεσε στα 23 τον Ιούλιο του 2010.

15 Στατιστικά στοιχεία Facebook
Για το ίδιο διάστημα (η εβδομάδα του 1 δισεκατομμυρίου) οι πέντε κορυφαίες χώρες σε αριθμό χρηστών ήταν (με αλφαβητική σειρά) οι Βραζιλία, ΗΠΑ, Ινδία, Ινδονησία και Μεξικό. Το Facebook έχει αυτή τη στιγμή 600 εκατομμύρια χρήστες που συνδέονται σε αυτό μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

16 ΒΙΝΤΕΟ

17 Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Ή Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
Πολλά άτομα όταν αρχίζουν να μπαίνουν στο κόσμο του διαδικτύου δεν γνωρίζουν τα greeklish και διαφορές εκφράσεις π.χ. lol omg κλπ. Εδώ θα παρουσιάσω τα greeklish και τις διαφορές εκφράσεις. Αρχίζουμε τώρα …

18 omg (Oh My God) = θεούλη μου
omg (Oh My God) = θεούλη μου. Μπορεί να συναντήστε το omfg αλλά η σημασία του είναι άλλη lol (Laughs Out Loud ή Lots Of Laughs) = Έσκασα στα γέλια btw (By The Way) = Επίσης tpt= είναι συντομία της λέξης τίποτα g2g (Got to Go)= πρέπει να φύγω

19 dn= συντομία του «δεν» ty= Συντομία του Τhank You (Ευχαριστώ) bb (bye bye)= Γεια σου t(n)=το ή τη οταν βρίσκετε μόνο του (τον ή την) brb (Be Right Back)=Γυρίζω Σύντομα

20 Η αρνητική πλευρά του Facebook

21 Η αρνητική πλευρά του Facebook
Οι περισσότεροι Νέοι δείχνουν «τυφλή» εμπιστοσύνη στην κοινότητα χρηστών του Facebook χρησιμοποιώντας το πραγματικό τους όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης, φωτογραφία κ.α., χωρίς προηγουμένως να έχουν διαβάσει τα «μικρά γράμματα» του Legal Notice (Όροι Χρήσης)

22 ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι γρήγορο , διαπράττεται σε χρόνο δευτερολέπτων και πολλές φορές δεν το αντιλαμβάνεται ούτε το ίδιο το θύμα. Είναι εύκολο στην διάπραξή του, φυσικά για όσους το γνωρίζουν, ενώ τα ίχνη που αφήνει είναι ψηφιακά...

23 ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
1.ΑΠΑΤΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. 2 .CRACKING KAI HACKING. 3 .ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ-ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ. 4 ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ. 5 ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. 6 ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ CHAT ROOMS. 7 ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ. 8 ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ.

24 Ασφάλεια H απήχηση του δικτύου έχει και τις παρενέργειές της, αφού γι’ αυτό τον λόγο έχει μπει στο στόχαστρο κυβερνοεγκληματιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας γνωστοποίησαν πως υπηρχαν 14 εκατομμύρια πλαστοί λογαριασμοί,οι οποίοι διέδιδαν διαφημιστικά μηνύματα ή διακινούσαν link «μολυσμένα» με ιούς.

25 Συμπεράσματα Μια νέα επιστημονική έρευνα,διαπίστωσε ότι τα προφίλ του Facebook αντανακλούν την αληθινή προσωπικότητα των χρηστών και όχι κάποια εξωραϊσμένη εικονική ταυτότητα.

26 Συμπεράσματα Η ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση και η σύναψη σχέσεων μέσα από εφαρμογές, όπως το Facebook , έχει λάβει τεράστια εξάπλωση στο διαδίκτυο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας για τους νεαρούς χρήστες, κάτω από 20 ετών.


Κατέβασμα ppt "ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google