Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θωρακίστε τον Υπολογιστή σας από τις σύγχρονες απειλές .

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θωρακίστε τον Υπολογιστή σας από τις σύγχρονες απειλές ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θωρακίστε τον Υπολογιστή σας από τις σύγχρονες απειλές .
Connect With Respect Θωρακίστε τον Υπολογιστή σας από τις σύγχρονες απειλές . Ομιλητής: Δήμου Γ. Νικόλαος Μηχανικός Ηλ. Υπολογιστών Μέλος ΤΕΕ

2 Verba volant,scripta manent “τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν”
 λατινική παροιμία

3 Η αναγκαιότητα χρήσης του Διαδικτύου
Το διαδίκτυο είναι ένα παγκόσμιο θαύμα. Στις μέρες μας η ανάγκη πρόσβασης σε αυτό για τις περισσότερες κοινωνικές ομάδες εξισώνεται με την ανάγκη χρήσης του ηλεκτρικού και του νερού καθώς προβλέπεται το πολύ σε 1-2 χρόνια το 90% των αναγκών θα εξυπηρετούνται από το διαδίκτυο. Υπηρεσίες όπως: Web Banking Αγορές προϊόντων Ασφάλεια αυτοκινήτου Τέλη κυκλοφορίας Φοιτητικό πάσο Ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων

4 Στατιστικά στοιχεία 2012 Πλέον περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά της χώρας με ένα τουλάχιστον μέλος ηλικίας ετών διαθέτουν πλέον σύνδεση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους, ενώ στη συντριπτική πλειονότητά τους (98,4%) οι συνδέσεις αυτές είναι ευρυζωνικές όπως τουλάχιστον προκύπτει από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τα νοικοκυριά και τις νέες τεχνολογίες που αφορά στο α’ τρίμηνο του 2012. Σύμφωνα με την έρευνα, η πρόσβαση φτάνει πλέον το 53,6% ενώ έξι στους δέκα χρησιμοποίησαν Η/Υ και το διαδίκτυο κατά το α’ τρίμηνο.

5 H έρευνα της Pingdom Η εταιρεία αναλύσεων Pingdom συγκέντρωσε πολύτιμα στοιχεία σχετικά με το Internet για τη χρονιά που μας πέρασε και μας τα παραθέτει συνοπτικά παρακάτω. 2.2 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο 144 δισ. ημερήσιο traffic 68.8% των ήταν spam Social Networks 40.5 χρονών- Η ηλικία του μέσου χρήστη του Facebook 1 δισ. μηνιαίοι ενεργοί χρήστες στο Facebook, 200 εκατ. στο Twitter 135 εκατ. στο Google+ Internet 2.4 δισ. χρήστες του Internet παγκοσμίως (το 44.8% από την Ασία)

6 Θεματολογία - Προληπτικές ενέργειες από τη μεριά του χρήστη για την καλύτερη άμυνα του
Ενεργοποίηση (UAC) Εγκατάσταση του HTTPS everyware για Google Chrome & Firefox Συνεχή αναβάθμιση φυλλομετρητών Google Chrome & Firefox Χρήση Διπλού φυλλομετρητή Ασφαλής Αναζήτηση: φιλτράρισμα μη αποδεκτού περιεχομένου της Google. Πολιτικές Ασφαλείας για επιχειρήσεις Δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης (Passwords) Χρήση του adblock extension για Google Chrome & Firefox Χρήση του NoScript extension για Google Chrome & Firefox Συμβουλές Προστασίας για γονείς και επαγγελματίες Παρουσίαση της νέας έκδοσης του Eset Smart Security 6

7 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του ελέγχου λογαριασμού χρήστη (UAC)
Ανοίξτε τους "Λογαριασμούς χρηστών" κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη, έπειτα κάντε κλικ στον Πίνακα ελέγχου, επιλέξτε Λογαριασμοί χρηστών και οικογενειακή ασφάλεια (ή επιλέξτε Λογαριασμοί χρηστών, αν είστε συνδεδεμένοι σε τομέα δικτύου) και, στη συνέχεια, επιλέξτε Λογαριασμοί χρηστών. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του ελέγχου λογαριασμού χρήστη (UAC).  Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Χρήση ελέγχου λογαριασμού χρήστη (UAC) για την προστασία του υπολογιστή σαςγια να ενεργοποιήσετε τον UAC, ή για εκκαθάριση του πλαισίου ελέγχου για να απενεργοποιήσετε το UAC και μετά κάντε κλικ στο κουμπί OK.

8 https extension Το HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) χρησιμοποιείται στην επιστήμη των υπολογιστών για να δηλώσει μία ασφαλή http  σύνδεση. Ένας σύνδεσμος (URL) που αρχίζει με το πρόθεμα https υποδηλώνει ότι θα χρησιμοποιηθεί κανονικά το πρωτόκολλο HTTP, αλλά η σύνδεση θα γίνει σε διαφορετική πόρτα (443 αντί 80) και τα δεδομένα θα ανταλλάσσονται κρυπτογραφημένα. Το σύστημα αυτό σχεδιάστηκε αρχικά από την εταιρία Netscape Communications Corporation για να χρησιμοποιηθεί σε sites όπου απαιτείται αυθεντικοποίηση χρηστών και κρυπτογραφημένη επικοινωνία. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως στο διαδίκτυο όπου χρειάζεται αυξημένη ασφάλεια διότι διακινούνται ευαίσθητες πληροφορίες (πχ αριθμοί πιστωτικών καρτών, passwords κοκ)

9 Αναβάθμιση Google Chrome

10 Αναβάθμιση Mozilla Firefox

11 Χρήση δύο Φυλλομετρητών
Χρησιμοποιήστε δύο διαφορετικούς περιηγητές για την πλοήγησή σας στο διαδίκτυο. Στον έναν μπορείτε να εκτελείτε κρίσιμες εργασίες, όπως χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και στον άλλο περιηγηθείτε για διάφορες αναζητήσεις ή άλλες δραστηριότητες, όχι τόσο κρίσιμες για την ιδιωτικότητά σας. Για παράδειγμα χρησιμοποιείστε Firefox και Chrome. Δεν έχει σημασία ποιο θα χρησιμοποιήσετε για κρίσιμες ή μη κρίσιμες εργασίες, το σημαντικό είναι ότι και τα δύο προγράμματα περιήγησης είναι ασφαλή και κάνουν συχνές αναβαθμίσεις. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να προστατέψετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας από τριτογενείς εφαρμογές και κακόβουλα λογισμικά.

12 Ασφαλής Αναζήτηση: φιλτράρισμα μη αποδεκτού περιεχομένου
Πολλοί χρήστες προτιμούν να μην περιλαμβάνονται ιστότοποι με περιεχόμενο για ενήλικες στα αποτελέσματα αναζήτησης (ειδικά, εάν χρησιμοποιούν τον ίδιο υπολογιστή παιδιά). Τα φίλτρα Ασφαλούς Αναζήτησης της Google σάς δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξετε τη ρύθμιση του προγράμματος περιήγησης προκειμένου να αποτρέπεται η εμφάνιση περιεχομένου για ενηλίκους στα αποτελέσματα αναζήτησής σας. Το Google χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένες μεθόδους για να εντοπίζει ανάρμοστο περιεχόμενο και συνεχώς εργάζεται για να βελτιώσει αυτές τις μεθόδους βάσει των σχολίων των χρηστών. Για σεξουαλικό περιεχόμενο, το φίλτρο που εφαρμόζουμε βασίζεται κυρίως σε αλγόριθμους που συνυπολογίζουν πολλούς παράγοντες, όπως ενδεικτικά λέξεις-κλειδιά, συνδέσμους και εικόνες. Κανένα φίλτρο δεν είναι 100 τοις εκατό ακριβές, ωστόσο, η Ασφαλής Αναζήτηση θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το μεγαλύτερο όγκο αυτού του είδους ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

13 Φίλτρο ασφαλούς αναζήτησης

14 Πολιτικές Ασφάλειας για Επαγγελματίες
Οι πολιτικές ασφαλείας που οφείλουν οι εταιρείες να λάβουν υπ’ όψιν τους για την σχεδίαση, υλοποίηση και ομαλή διατήρηση του δικτύου τους που διατηρεί το χαρακτήρα του “mobile” δεν πρέπει να αποτελούνται μόνο από κάποιο διεθνές ISO πρότυπο (π.χ. ISO/IEC 27000) αλλά θα πρέπει να εστιάζουν και στα παρακάτω: Εστίαση στην εφαρμογή πολιτικής χρηστών με γνώμονα “Λιγότερα Προνόμια, Μικρότερο Ρίσκο”. Περιορισμός στις ασύρματες συνδέσεις εντός και εκτός γραφείου βάση εφαρμοσμένης πολιτικής. Εφαρμογή τείχους προστασίας (Firewall & IDS / HIPS) με αντίστοιχα προφίλ για εσωτερική αλλά και εξωτερική χρήση από “mobile” χρήστες. Εφαρμογή λογισμικού ασφαλείας (Antivirus / Antispyware / Antispam) πλήρως ενημερωμένο.

15 Πολιτικές Ασφάλειας για Επαγγελματίες
Εφαρμογή αυστηρών ρυθμίσεων ασφαλείας σε περιηγητές/internet browsers. Κρυπτογράφηση απόρρητων δεδομένων και υιοθέτηση διαδικασιών “backup”. Επιβολή χρήσης ισχυρών κωδικών πρόσβασης και τακτική αλλαγή τους. Εκπαίδευση των χρηστών για τις αποδεκτές μεθόδους χρήσης και ενημέρωση για τις πολιτικές ασφαλείας.

16 Πολιτικές Ασφάλειας για Επαγγελματίες
Διατήρηση λίστας όλων των εφαρμογών/υπηρεσιών και εφαρμογή τελευταίων ενημερώσεων. Περιορισμός πρόσβασης σε μη εγκεκριμένα websites με τεχνολογία Web filtering. Περιορισμός πρόσβασης αφαιρούμενων μέσων όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Εφαρμογή SSL VPN ή αντίστοιχης ασφάλειας για τους “road warrior” χρήστες.

17 Δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης *Passwords
H τεχνική pass : d1m0u i → 1 o →0 a s →$

18 Χρήση του adblock extension για Google Chrome & Firefox

19 Χρήση του adblock extension για Google Chrome & Firefox

20 NoScript https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/noscript/
Το NoScript είναι ένα πρόσθετο για τον Firefox που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει την εκτέλεση κώδικα στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Το πρόσθετο αυτόματα αποτρέπει κάθε τέτοιο περιεχόμενο, αλλά μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που να θέλετε να τρέξει. Όταν εντοπίσετε μια τέτοια ιστοσελίδα, μπορείτε εύκολα να την προσθέσετε σε λευκή λίστα ώστε ο κώδικάς της να εκτελείτε από τούδε και στο εξής. Ιδανικό για ιστοσελίδες αγορών ή τραπεζών. Μπορείτε να επιλέξετε να ενημερώνεστε όταν αποτρέπεται κώδικας, ώστε εάν μια ιστοσελίδα δεν τρέξει κανονικά να μπορείτε να ενεργοποιήσετε συγκεκριμένα στοιχεία να επιτρέπονται.. Σπάνια θα χρειαστεί η παρέμβαση του χρήστη, αφού το NoScript προσφέρει ένα απίστευτο επίπεδο προστασίας ενάντια σε κινδύνους και διασφαλίζει πως έχετε πλήρη έλεγχο στο τι επιτρέπεται να εκτελείτε και τι όχι στον περιηγητή σας.

21 Συμβουλές Προστασίας Σκεφτείτε πριν δράσετε: Προσοχή σε επείγουσες προσφορές που ισχυρίζονται ότι είναι από φίλους ή σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αν πιστεύετε ότι η προσφορά είναι αληθινή, ανοίξτε τον browser και πληκτρολογήστε το όνομα της σελίδας κατευθείαν στη μπάρα διευθύνσεων. Αυτή η κίνηση θα σας προφυλάξει από κρυμμένα links που οδηγούν σε ψεύτικα websites.

22 Συμβουλές Προστασίας Πριν την αγορά: Βελτιώστε την προστασία του υπολογιστή σας, αναβαθμίζοντας και επιδιορθώνοντας τον browser σας, το λειτουργικό σας σύστημα καθώς και το Antivirus λογισμικό σας. Δημιουργήστε μία διεύθυνση ειδικά για αγορές και φροντίστε να κλειδώσετε με δύσκολα passwords τις συσκευές και τα s σας. Προτιμήστε να περιηγηθείτε σε γνωστά sites που φημίζονται ότι κάνουν αυτό ακριβώς που διαφημίζουν. Να είστε προσεκτικοί με τις «απίστευτες» προσφορές: Αν δείχνει πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον δεν είναι, ειδικά αν πρόκειται για ένα από τα πιο περιζήτητα προϊόντα της εποχής. Κάντε αναζήτηση στο διαδίκτυο την προσφορά για να διασταυρώσετε τι λένε άλλοι χρήστες.

23 Συμβουλές Προστασίας Επιμείνετε σε ασφαλείς συναλλαγές: Όταν έχετε φτάσει στη διαδικασία παραγγελίας σε μία ιστοσελίδα, επιβεβαιώστε ότι χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο SSL. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε https ή shttp μπροστά από τη διαδικτυακή διεύθυνση αντί για http. Επίσης ίσως υπάρχει ένα σύμβολο κλειδαριάς ή κλειδιού στο παράθυρο του browser. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε πιστωτική από χρεωστική κάρτα. Ακόμη κι αν εξαπατηθείτε, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρετε τα λεφτά σας πίσω.

24 Συμβουλές για γονείς Ενεργοποίηση Firewall.
Ε-mail με τα Spam φίλτρα ενεργοποιημένα. Δεν ανοίγουμε τα συννημένα αρχεία. αρχεία όταν δεν γνωρίζουμε τον αποστολέα. Ποτέ δεν φανερώνουμε τους κωδικούς ή τους αναγράφουμε σε αυτοκόλλητα κολλημένα δίπλα στον Η/Υ ή Smart Phone Σε περίπτωση που λάβουμε Phishing μηνύματα αμέσως να διαγράφονται ή να καλούμε τηλεφωνικά την ίδια την εταιρία για εξακρίβωση.

25 «Κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν»
Πριν την αγορά του Η/Υ οι γονείς και το παιδί θα πρέπει να συμφωνήσουν από κοινού για την χρήση του Υπολογιστή. Στον υπολογιστή πρέπει να εγκατασταθεί σύστημα Antivirus και πρόγραμμα γονικού έλεγχου. Οι γονείς θα πρέπει να τοποθετούν τον υπολογιστή σε χώρο κοινής χρήσης όπου να υπάρχει μια διακριτική και συνεχή επίβλεψη. Ο χρόνος που πρέπει να βρίσκετε το παιδί στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ειδικά στις τάξεις του Δημοτικού δεν πρέπει να ξεπερνά τις 2,5 ώρες ημερησίως. Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται από τους ειδικούς του χώρου και να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

26 Προστατέψτε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ορισμένες βασικές οδηγίες για να προστατέψετε τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές. 1) Ασφαλίστε τον υπολογιστή σας Έχοντας τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού στον υπολογιστή σας, θα μετριάσετε πολλές απειλές και να κρατήσετε τους κακόβουλους χρήστες μακριά από αυτόν. 2) Διατηρήστε αρχείο συναλλαγών Εκτυπώστε και αποθηκεύστε τα αποδεικτικά των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και ελέγξτε τον λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας για τυχόν «περίεργες» χρεώσεις. 3) Ελέγξτε τα εικονίδια για ασφαλείς τοποθεσίες  Ελέγξτε για σημεία ή εικονίδια τα οποία δείχνουν ότι μια ιστοσελίδα είναι αξιόπιστη, πριν δώσετε τα οικονομικά στοιχεία σας. Ορισμένες πληροφορίες, όπως όνομα και διεύθυνση είναι απαραίτητες για έναν online έμπορο, αλλά αποφύγετε την καταχώρηση πρόσθετων και αρχείαστων πληροφοριών, όπως αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, τι έσοδα έχετε κ.α.

27 Προστατέψτε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας
4) Ενημερωθείτε για την τιμή Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε και κατανοείτε το πραγματικό κόστος ενός αντικειμένου, συμπεριλαμβανομένου της μεταφοράς, των φόρων κλπ. 5) Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου Κάθε αξιόπιστο online shop προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή των συναλλαγών. 6) Αποκαλύψτε όσο το δυνατόν λιγότερα στοιχεία 7) Μην πιστεύετε phishing s ή links Οι κλέφτες στοιχείων ταυτότητας είναι εξειδικευμένοι να δημιουργούν αληθοφανή μηνύματα, στα οποία σας ζητάνε να αναβαθμίσετε τα στοιχεία των τραπεζικών σας λογαριασμών, τα στοιχεία πιστωτικών καρτών ή άλλα που αφορούν σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

28 Phishing Ο όρος «phishing» ξεκίνησε να αναφέρεται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο έχει παραποιηθεί για να φανεί ότι προέρχεται από μια νόμιμη επιχείρηση ή οργανισμό με σκοπό να παρασύρει τον παραλήπτη να αποκαλύψει ευαίσθητα δεδομένα. Σήμερα ο όρος αυτός έχει επεκταθεί στα συνημμένα αρχεία και τα ενσωματωμένα links των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, στα μηνύματα SMS καθώς και στα μηνύματα των social media (Facebook, Twitter..). Παρόλο που το phishing συνήθως σχετίζεται με οργανισμούς που πραγματοποιούν οικονομικές συναλλαγές (τράπεζες, Paypal, Ebay κτλ) δεν είναι απαραίτητο ότι στοχεύει πάντοτε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων. Μάλιστα, πολλές φορές στόχος των επιθέσεων είναι η απόκτηση προσωπικών πληροφοριών για λόγους βιομηχανικής κατασκοπείας.

29 Phishing Ο Michael Sigl, Presales & Support Manager της ESET Hellas, εξηγεί: «Οι εορτές αποτελούν την ιδανική περίοδο δράσης των επιτήδειων κυβερνο-εγκληματιών. Για το λόγο αυτό οι αγοραστές θα πρέπει να είναι περισσότερο υποψιασμένοι από ότι συνήθως και να αναζητούν ιστοσελίδες που προσφέρουν ασφαλείς τρόπους συναλλαγών. Σε περιπτώσεις που κάποιος υποψιάζεται ότι έχει δεχθεί «phishing » θα πρέπει να ελέγξει την εγκυρότητα και αυθεντικότητα του διασταυρώνοντας το περιεχόμενο του με αξιόπιστες πηγές.»

30 Phishing Bank

31 Phishing Bank

32

33 All-in-one Internet security with Anti-Theft

34 Eset Smart Security 6 ΑΘΗΝΑ, 15 Ιανουαρίου 2013
Η ESET ανακοινώνει τη διάθεση της νέας γενιάς της ναυαρχίδας των προϊόντων της, ESET Smart Security 6 και ESET NOD32 Antivirus 6. Το ESET Smart Security 6 αποτελεί μία «ολοκληρωμένη» σουίτα προστασίας από τους κινδύνους του διαδικτύου, ενώ το ESET NOD32 Antivirus 6 αποτελεί μία ταχύτατη και ισχυρή λύση antivirus. Η νέα αυτή γενιά, χάρη στο αναβαθμισμένο σύστημα, προσφέρει ακόμη καλύτερη ανίχνευση, βελτιωμένη λειτουργία εξουδετέρωσης και ταχύτερη σάρωση των απειλών. Διατηρώντας την αξιοπιστία και την ταχύτητα της ανίχνευσης, που έχουν καθιερώσει την τεχνολογία της ESET στο μυαλό των καταναλωτών εδώ και 25 χρόνια, οι νέες λύσεις ESET Smart Security 6 και ESET NOD32 Antivirus 6 προσφέρουν πλέον τη νέα λειτουργία ESET Social Media Scanner App, που προσφέρει προστασία για τους κινδύνους που απειλούν το Facebook.

35 Στατιστικά στοιχεία αποτελεσματικότητας του προϊόντος Eset Smart Security 6
Tο ESET Smart Security 6 αποδείχθηκε ως ένα από τα αποτελεσματικότερα προϊόντα εμποδίζοντας περίπου το 94% των απειλών. Η ειδική λειτουργία Anti-Phishing της έκδοσης V6 περιλαμβάνει μία εκτεταμένη βάση δεδομένων με δικτυακούς τόπους phishing καθώς επίσης και επαληθευμένες αναφορές χρηστών μέσω του Η λειτουργία Anti-theft κατατάχθηκε μεταξύ των δημοφιλέστερων. 546 εκατομμύρια ερωτηθέντων θεωρούν πολύ σημαντική τη δυνατότητα διαγραφής των αποθηκευμένων δεδομένων και το κλείδωμα/εντοπισμό της φορητής συσκευής σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία των χρηστών, ποσοστό περίπου 80% σε παγκόσμιο επίπεδο, χρειάζεται προστασία των δεδομένων και των συσκευών τους «εν κινήσει» καθώς χρησιμοποιεί φορητές συσκευές για να συνδεθεί στο Internet.

36 Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του ESET Smart Security 6
Anti-Theft – Ενεργοποιεί αυτόματα την παρακολούθηση της συσκευής που έχει χαθεί δίνοντας τη δυνατότητα εντοπισμού του στίγματός της σε χάρτη, μόλις η συσκευή βρεθεί online. Anti-Phishing – Προστατεύει το χρήστη από απόπειρες ψεύτικων ιστοσελίδων που παρουσιάζονται ως αξιόπιστες και προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως όνομα χρήστη, κωδικοί, πληροφορίες που σχετίζονται με τραπεζικούς λογαριασμούς ή πιστωτικές κάρτες. Προσωπικό Firewall – Εμποδίζει μη εξουσιοδοτημένους χρήστες από το να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο χωρίς να ανησυχούν για την ασφάλεια των αγορών, των τραπεζικών συναλλαγών και της κοινωνικής τους δικτύωσης. Γονικός Έλεγχος – Φροντίζει για την ασφαλή περιήγηση των παιδιών στο internet απαγορεύοντας την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, αφού έχουν κατηγοριοποιηθεί βάσει καταλληλότητας ανάλογα με την ηλικία. Idle-State Scanning – Πραγματοποιεί σάρωση όταν ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιείται, βοηθώντας στην απόδοση του συστήματος και ανιχνεύοντας πιθανές ανενεργές απειλές πριν προσβάλουν το σύστημα.

37 Key Features Εφαρμογές Anti-Theft Antivirus and Antispyware Personal Firewall Removable Media Control Anti-Phishing Parental Control Social Media Scanner

38 Antivirus and Antispyware Personal Firewall Removable Media Control
Key Features Εφαρμογές Anti-Theft Βρίσκει το στίγμα του απολεσθέντος φορητού υπολογιστή. Antivirus and Antispyware Παρέχει ενισχυμένη προστασία ενάντια σε όλους τους τύπους απειλών καθώς και εμποδίζει την εξάπλωση τους σε άλλους χρήστες Personal Firewall Εμποδίζει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από τρίτους και πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα. Removable Media Control Επιτρέπει τον έλεγχο μπλοκαρίσματος αφαιρούμενων και οπτικών μέσων.

39 Μείνετε ασφαλείς από απειλές του Facebook
Key Features Anti-Phishing Σταματάει άμεσα προσπάθειες απόκτησης κωδικών από τραπεζικούς λογαριασμούς και πλαστούς ιστότοπους που εμφανίζονται ως έμπιστοι. Parental Control Δίνει την επιλογή να επιλέξεις από προκαθορισμένες κατηγορίες ανάλογα την ηλικία των παιδιών. Social Media Scanner Μείνετε ασφαλείς από απειλές του Facebook

40 Product Overview Παρουσίαση προϊόντος

41 Safe from Identity Theft Stay a Safe Distance from Internet Threats
Παρουσίαση Προϊόντος Anti-Theft Keep Your Private Data Safe from Identity Theft Stay a Safe Distance from Internet Threats Στίγμα φορητού υπολογιστή Παρακολούθηση δραστηριότητας ANTI-THEFT DIAGNOSTICS Ειδοποίηση με γραπτό μήνυμα Προσωπικό Firewall OUT-OF-HOME NETWORK Έλεγχος αφαιρούμενων μέσων ANTISPAM ANTIVIRUS AND ANTI-SPYWARE CLOUD-POWERED SCANNING Σάρωση αρχείων κατά την διάρκεια της λήψης Έλεγχος μόνο όταν ο υπολογιστής είναι σε κατάσταση αναμονής Σύστημα αποτροπής εισβολών Έλεγχος αφαιρούμενων μέσων Enjoy the Full Power of Your Computer Install and Forget or Tweak Away Keep Kids Safe on the Internet SMALL SYSTEM FOOTPRINT GAMER MODE Υποστήριξη και μικρών portable συσκευών ONE CLICK SOLUTION Ρυθμίσεις και για έμπειρους χρήστες AFTER-SCAN ενέργειες Γονικός Έλεγχος

42 Anti-Theft: Stay Safer by Tracking and Locating Your Missing Laptop
Παρακολούθηση Τοποθεσίας Επιτρέπει να ορίσεις την συσκευή σου ως απολεσθείσα μέσω του ESET Anti-Theft και ξεκινά τον μηχανισμό αυτόματης παρακολούθησης. Εμφανίζει την θέση του υπολογιστή στον χάρτη την στιγμή που αποκτήσει πρόσβαση στο διαδίκτυο βασιζόμενο στα WiFi δίκτυα που υπάρχουν στην περιοχή. Ο χρήστης λαμβάνει πολύτιμες πληροφορίες για το περιστατικό μέσω της σελίδας my.eset.com

43 Anti-Theft: Stay Safer by Tracking and Locating Your Missing Laptop
Δραστηριότητα υπολογιστή Παρακολούθηση μέσω built-in camera Συλλέγει φωτογραφίες από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή. Αποθηκεύει αυτόματα όλο το υλικό στην σελίδα my.eset.com

44 Anti-Theft: Stay Safer by Tracking and Locating Your Missing Laptop
One-way Messaging Αποστέλλεται ειδικό μήνυμα στο φορητό υπολογιστή. Που αναφέρει την παρουσία του λογισμικού και παροτρύνει τον δράστη ή τον νέο κάτοχο να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές.

45 Keep Your Private Data Safe from Identity Theft
Personal Firewall Εμποδίζει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από τρίτους και πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα.

46 Keep Your Private Data Safe from Identity Theft
Out-of-Home Network Ειδοποιεί τον χρήστη σε περίπτωση που συνδέεται σε κάποιο άγνωστο δίκτυο και του προτείνει να ενεργοποιήσει τις υψηλές ρυθμίσεις ασφαλείας Κάνει άμεσα την συσκευή αόρατη σε άλλους υπολογιστές που υπάρχουν ήδη στο δίκτυο.

47 Keep Your Private Data Safe from Identity Theft
Removable Media Control Σταματάει άμεσα μετά από επιλογή του χρήστη CDs, DVDs, USB και άλλα αποθηκευτικά μέσα. Επιτρέπει τον ορισμό κανόνων βάση τον τύπο του μέσου, τον κατασκευαστή, το μέγεθος κ.α 3 επιλογές για άδεια χρήσης “ανάγνωση/εγγραφή”, “ανάγνωση μόνο”, “φραγμός” Απαγορεύει την οποιαδήποτε προσπάθεια αντιγραφής δεδομένων από εξωτερικές συσκευές

48 Keep Your Private Data Safe from Identity Theft
Anti-Phishing Σταματάει άμεσα προσπάθειες απόκτησης κωδικών από τραπεζικούς λογαριασμούς και πλαστούς ιστότοπους που εμφανίζονται ως έμπιστοι.

49 Keep Your Private Data Safe from Identity Theft
Antispam . Αποτρέπει την ανεπιθύμητη αλληλογραφία από το μας. Γίνετε χρήση συνδυαστικής τεχνολογίας και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

50 Stay a Safe Distance from Internet Threats
Antivirus and Antispyware Παρέχει ενεργητική προστασία ενάντια σε όλους τους τύπους απειλών είτε είναι Online ή Offline και εμποδίζει την εξάπλωση των malwares σε άλλους χρήστες.

51 Stay a Safe Distance from Internet Threats
Cloud-powered Scanning Επιταχύνει σαρώσεις με λευκές λίστες ασφαλών αρχείων ενώ η σάρωση γίνετε βάση δεδομένων που αφορούν την φήμη των αρχείων.

52 Stay a Safe Distance from Internet Threats
Scan While Downloading Files Επιταχύνει τον χρόνο σάρωσης καθώς μπορεί να επιλέγει τον τύπο τον αρχείων ακόμα και κατά την διάρκεια της λήψης τους.

53 Stay a Safe Distance from Internet Threats
Idle-state Scanning Στοχεύει στην αυξημένη απόδοση του υπολογιστή καθώς η σάρωση των αρχείων πραγματοποιείται όταν ο υπολογιστής δεν εκτελεί καμία εργασία.

54 Stay a Safe Distance from Internet Threats
Host-based Intrusion Σύστημα Πρόληψης (HIPS) Επιτρέπει την ρύθμιση του προϊόντος με περισσότερες λεπτομέρειες. Δυνατότητα επιλογής κανόνων Registry και ενεργών διαδικασιών

55 Enjoy the Full Power of Your Computer
Small System Footprint Εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις και παρατείνει την ζωή του υπολογιστή σας. Δεν επιβραδύνει την ταχύτητα του Internet καθώς ή ενημέρωση του προγράμματος γίνετε με πακέτα μικρού μεγέθους

56 Install and Forget or Tweak Away
Ρυθμίσεις για απαιτητικούς χρήστες Σάρωση σε βάθος και ρυθμίσεις στο επίπεδο που σου ταιριάζει. Εξασφαλίζει βάθος στην σάρωση, όριζει βάση επιλογής του χρήση τον χρόνο το μέγεθος των αρχείων που θα τεθούν υπό σάρωση και πολλά άλλα.

57 Install and Forget or Tweak Away
Ενέργειες μετά το τέλος της σάρωσης Επιτρέπει στον χρήστη να έχει την επιλογή αφού ή σάρωση φτάσει στο τέλος της. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι : η Αδρανοποίηση, η επανεκκίνηση και ο τερματισμός λειτουργίας.

58 Keep Kids Safer on the Internet
Γονικός Έλεγχος Δίνει την επιλογή να επιλέξεις από προκαθορισμένες κατηγορίες ανάλογα την ηλικία των παιδιών. Επιτρέπει τον ορισμό κωδικού για την προστασία ρυθμίσεων καθώς και απεγκατάστασης του προϊόντος.

59 ESET Social Media Scanner
Η ασφάλεια σας επεκτείνετε και στο Facebook η εφαρμογή ελέγχει το προσωπικό σου προφίλ καθώς και το προφίλ των φίλων σου από βλαβερές εφαρμογές και κινδύνους όπως φωτογραφίες και σχόλια.

60 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας !


Κατέβασμα ppt "Θωρακίστε τον Υπολογιστή σας από τις σύγχρονες απειλές ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google