Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Στις περισσότερες θρησκείες το νερό αποτελεί το σύμβολο της καθαρότητας, της ψυχικής υγείας.Το πέρασμα μέσα από αυτό συμβολίζει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Στις περισσότερες θρησκείες το νερό αποτελεί το σύμβολο της καθαρότητας, της ψυχικής υγείας.Το πέρασμα μέσα από αυτό συμβολίζει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Στις περισσότερες θρησκείες το νερό αποτελεί το σύμβολο της καθαρότητας, της ψυχικής υγείας.Το πέρασμα μέσα από αυτό συμβολίζει την αναγέννηση και την κάθαρση της ψυχής.

2 Στο χριστιανισμό οι πιστοί βαπτίζονται για ν΄αποκτήσουν την ευλογία του Αγίου Πνεύματος και δέχονται το αγίασμα της εκκλησίας με ευλάβεια ως κάτι το θαυματουργό για καλή υγεία

3 Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι η Γη βρίσκεται μέσα σ’ ένα ορθογώνιο κουτί όπου γύρω της υπάρχει ένας ποταμός.Ο Ήλιος και η Σελήνη ταξιδεύουν με βάρκες στον ουράνιο ποταμό.

4 Στη μουσουλμανική αλλά και στην ιουδαϊκή θρησκεία οι πιστοί θεωρούν το νερό ένα από τα σημαντικότερα αγαθά και γι’ αυτό, προτού εισέλθουν στους χώρους προσευχής τους πλένονται. Στο Ιερό Κοράνι το νερό εμφανίζεται ως η πηγή δημιουργίας και της ζωής στον κόσμο.

5 Οι Ινδουϊστές συνήθιζαν να χτίζουν τους ναούς τους κοντά σε τόπους όπου επικρατούσε το υγρό στοιχείο.Πίστευαν ότι ο πρώτος άνθρωπος φτιάχτηκε από νερό, αέρα και χώμα.Επιβάλλεται οι πιστοί να πλένονται πριν εισέλθουν στους χώρους λατρείας.Είναι υποχρεωμένοι να πλένονται κάθε πρωΐ.

6 Οι Ιάπωνες θεωρούν ότι η Γη δημιουργήθηκε από μια σταγόνα υγρού στοιχείου που έπεσε από το Χάος.

7 Οι Ασσύριοι δόξαζαν το Νερό ως την πηγή δημιουργίας του Σύμπαντος.

8 Τη σημασία του ρόλου των νερών τη βρίσκουμε στους μύθους πολλών λαών.Από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν στη μεγάλη δύναμη του νερού.Γι’ αυτό και τιμούσαν τα νερά ως θεότητες.Οι μύθοι όλων των λαών εμπνέονται από το νερό.Οι άνθρωποι πολύ συχνά ένιωθαν μεγάλο φόβο για το νερό.Η θάλασσα κι ο αγριεμένος ποταμός οδηγούσε τους ανθρώπους να καταπραΰνουν την οργή των θεών για ν’ αντιμετωπίσουν τους φόβους τους.Η γνωστή ιστορία του κατακλυσμού του Νώε περιγράφεται στην μυθολογία.

9 Από τα αρχαία ακόμη χρόνια οι άνθρωποι καταλάβαιναν τη σημασία του νερού.Έφτιαχναν μύθους και το παρομοίαζαν με θεότητες.Τέτοιες ήταν ο Ποσειδώνας θεός της Θάλασσας και πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Ο Νηρέας επίσης, ονομαστός για τη σοφία και τις προφητικές του δυνάμεις που ζούσε στο βυθό της θάλασσας με τις πενήντα κόρες του τις Νηρηίδες. Μία από τις κόρες του ήταν η Θέτιδα η μητέρα του Αχιλλέα.

10 Η Αφροδίτη θεά της ομορφιάς και της αγάπης.Ήταν η πιο όμορφη από τις θεές του Ολύμπου.Γεννήθηκε από τον αφρό της θάλασσας.Είναι ένας από τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

11

12 Ο Ωκεανός ήταν ο ισχυρότερος Τιτάνας γιός του Ουρανού και της Γαίας.Κόρες του ήταν οι Ωκεανίδες.Ο Αχελώος ήταν θεός του ομώνυμου ποταμού της Αιτωλίας, γιος του Ωκεανού και της Τιθύος.


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Στις περισσότερες θρησκείες το νερό αποτελεί το σύμβολο της καθαρότητας, της ψυχικής υγείας.Το πέρασμα μέσα από αυτό συμβολίζει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google