Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

44ο Νηπιαγωγείο Πατρών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "44ο Νηπιαγωγείο Πατρών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3  Να γνωρίσουν τα νήπια τους χώρους και τα πρόσωπα του Δημοτικού Σχολείου.  Να εξοικειωθούν με τις εκπαιδευτικές μεθόδους και δραστηριότητες της Α΄ Δημοτικού  Να προσαρμοστούν τα νήπια ευκολότερα στο μελλοντικό νέο τους περιβάλλον.  Να αναπτυχθεί η συνεργασία μεταξύ δασκάλων και νηπιαγωγών με την ανταλλαγή εμπειριών και με τον από κοινού σχεδιασμό δραστηριοτήτων.

4  Απευθύνεται: Στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Α΄ τάξης  Χώρος υλοποίησης: Τμήμα Α1 του 6 ου Δημ. Σχ.  Επιμέρους στόχος: Να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά του Δημοτικού και να χαρίσουν τις κατασκευές τους.  Διάρκεια: 1 ώρα  Περιγραφή δράσης: Τα νήπια είχαν ήδη φτιάξει, στο νηπιαγωγείο, πασχαλινές κάρτες για τα πρωτάκια. Όταν επισκέφτηκαν την Α΄ τάξη τραγούδησαν στα παιδιά «Ένα Πάσχα στο χωριό» και στη συνέχεια κάθισαν στα θρανία, αντέγραψαν το όνομα του μαθητή και χάρισαν την κάρτα. Το ίδιο έκαναν και τα πρωτάκια.  Αξιολόγηση δράσης: Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την όλη διαδικασία και περίμεναν με ανυπομονησία να ανταλλάξουν τις κάρτες τους.

5

6  Απευθύνεται: Στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Α΄ τάξης  Χώρος υλοποίησης: Προαύλιος χώρος του σχολείου  Επιμέρους στόχος: Να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά του Δημοτικού να συνεργαστούν και όλα μαζί να πλάσουν τα Λαζαράκια.  Διάρκεια: 1 ώρα  Περιγραφή δράσης: Βγάλαμε από το πρωί, έξω στο προαύλιο, τραπεζάκια και καρεκλάκια του νηπιαγωγείου για να υποδεχτούμε τα πρωτάκια και όλοι μαζί να πλάσουμε τα Λαζαράκια. Στη συνέχεια τα ψήσαμε στο κυλικείο και το μεσημέρι πήρε το κάθε παιδί το δικό του.  Αξιολόγηση δράσης: Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όλη τη διαδικασία, ζύμωσαν, έπλασαν και στόλισαν τα Λαζαράκια τους, βοηθώντας ο ένας τον άλλον.

7

8  Απευθύνεται: Στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Α ΄ τάξης  Χώρος υλοποίησης: Προαύλιος χώρος του σχολείου  Επιμέρους στόχος: Να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά του Δημοτικού, να παίξουν, να αθληθούν, να χαρούν και να γνωρίσουν από κοντά το μάθημα της Γυμναστικής που όλοι οι μαθητές αγαπάνε.  Διάρκεια: 1 ώρα  Περιγραφή δράσης: Τα νήπια και οι μαθητές της πρώτης έκαναν γυμναστική με τη Γυμνάστρια. Προθέρμανση στην αρχή, παιχνίδια γνωριμίας στη συνέχεια, δρομικά παιχνίδια και τέλος το αγαπημένο τους αερόστατο.  Αξιολόγηση δράσης: Τα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα, το χάρηκαν πολύ. «Περάσαμε τέλεια»: είπαν χαρακτηριστι κά.

9

10  Απευθύνεται: Στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Α΄τάξης  Χώρος υλοποίησης: Τμήμα Α1 του 6 ου Δημ. Σχ.  Επιμέρους στόχος: Να συμμετέχουν τα νήπια στο μάθημα της Α΄ τάξης, βλέποντας τη σύνδεση κοινών θεματικών ενοτήτων.  Διάρκεια: 1 ώρα  Περιγραφή δράσης: Στο Νηπιαγωγείο είχαμε ήδη ασχοληθεί για την ρύπανση της θάλασσας και τους κινδύνους θαλάσσιων οργανισμών. Δανειστήκαμε το βιβλίο της Γλώσσας από τη Δασκάλα και διαβάσαμε το σχετικό κείμενο για τη Χελώνα Καρέτα Καρέτα. Επισκεφτήκαμε την Α΄ καθίσαμε στα θρανία (βρήκαμε ήδη τους φίλους μας από τις προηγούμενες συναντήσεις), ακούσαμε τα πρωτάκια να διαβάζουν το κείμενο, είδαμε σχετικό βίντεο και φτιάξαμε όλοι μαζί κατασκευές για τη χελώνα καρέτα καρέτα.  Αξιολόγηση δράσης: Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, εντυπωσιάστηκαν που άκουγαν να διαβάζουν οι μαθητές που πέρυσι ήταν στο νηπιαγωγείο και βέβαια χάρηκαν με τις κατασκευές.

11

12  Απευθύνεται: Στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Α΄τάξης  Χώρος υλοποίησης: Α΄ τάξη του 19 ου Δημ. Σχ.  Επιμέρους στόχος: Να γνωρίσουν τα παιδιά τη δασκάλα της Μουσικής και ν’ αντιληφθούν τις διαφορές που υπάρχουν στη διδασκαλία των μαθημάτων στο Δημοτικό, καθώς επίσης και την εναλλαγή των εκπ/κών στη διάρκεια της ημέρας.  Διάρκεια: 1 ώρα  Περιγραφή δράσης: Η δασκάλα τους έδειξε το βιβλίο της Μουσικής και τους εξήγησε τι θα μάθουν την επόμενη χρονιά, αναγνώρισαν ήχους μουσικών οργάνων από το αρμόνιο και φυσικά στο τέλος τραγουδήσαμε όλοι μαζί.  Αξιολόγηση δράσης: Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, συμμετείχαν ενεργά και αποχώρησαν πολύ χαρούμενα. Τις επόμενες μέρες όλα τα νήπια χαιρετούσαν την εκπ/κό της Μουσικής όταν την έβλεπαν στο προαύλιο.

13

14 Μετά από την ολοκλήρωση της κάθε δράσης, συζητούσαμε με τα παιδιά για το τι τους άρεσε, τι τους έκανε εντύπωση από την επίσκεψη. Ζωγράφιζαν και καταγράφαμε τις εντυπώσεις τους. Το πρόγραμμα ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό μέσα από αυτές δραστηριότητες ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι στόχοι που θέσαμε υλοποιήθηκαν στο βαθμό που ήταν δυνατόν. Τα νήπια με την ενθάρρυνση και την παρότρυνση μας, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δραστηριότητες και αποκόμισαν τις καλύτερες εμπειρίες και συναισθήματα για την συνεργασία τους με τα παιδιά της πρώτης τάξης. Τα νήπια αισθάνθηκαν σίγουρα, ότι μπορούν να τα καταφέρουν, έδιωξαν το φόβο και την ανασφάλεια και φάνηκαν έτοιμα να προχωρήσουν ως μαθητές, στο Δημοτικό Σχολείο.

15 Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δ/ντή του 6 ου κ. Β. Κομπατσιάρη και 19 ου Δημ. Σχ. κ. Γ. Μαρκάκη καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συνεργαστήκαμε για να υλοποιηθούν οι δραστηριότητες μετάβασης:  Αγγελοπούλου Καλλιόπη Μουσικός 6 ου και 19 ου Δημ. Σχ.  Νικολοπούλου Αθανασία Φυσ. Αγωγής 6 ου Δημ. Σχ.  Βασιλική Ρεσβάνη Α1 6 ου Δημ. Σχ.  Μπισμπίκη Μαρία Φυσ. Αγωγής 19 ου Δημ. Σχ.


Κατέβασμα ppt "44ο Νηπιαγωγείο Πατρών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google