Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας "— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας Σχολικό έτος: 2018-2019

2 Ποιοι είμαστε  Τμήματα: τμήμα 1, τμήμα 2  Χώρος: 1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας

3 Σκοπός και στόχοι Ομαλή μετάβαση Γνωριμία με το χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γνωριμία με τους Εκπαιδευτικούς και τα παιδιά του Δημοτικού Συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες με τα παιδιά του Δημοτικού

4 Δράση 1 η ( Δημιουργία αφίσας-ζωγραφική )  Απευθύνεται: στα παιδιά του 1 ου Νηπιαγωγείου Κάτω Αχαΐας και στα παιδιά της Α΄ τάξης του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας.  Χώρος υλοποίησης: αίθουσες διδασκαλίας της Α΄ τάξης του Δημοτικού.  Επιμέρους στόχος: Γνωριμία των νηπίων με το χώρο του Δημοτικού σχολείου και συνεργασία των παιδιών μεταξύ τους.  Διάρκεια: 2 ώρες  Περιγραφή δράσης: Γνωριμία με το χώρο των αιθουσών και των παιδιών μεταξύ τους. Κατασκευή αφίσας με τη συνεργασία όλων των παιδιών (ζωγραφική).  Αξιολόγηση δράσης: Επιτεύχθηκε ο στόχος της γνωριμίας των νηπίων με το νέο πλαίσιο του Δημοτικού σχολείου. Τα παιδιά χάρηκαν που συναντήθηκαν με παλιούς γνώριμους από το Νηπιαγωγείο και αποφασίστηκε περαιτέρω επίσκεψη.

5

6

7 Δράση 2 η ( Μουσική συνάντηση )  Απευθύνεται: Στα παιδιά του 1 ου Νηπιαγωγείου Κάτω Αχαΐας και στα παιδιά του 1 ου Δημοτικού σχολείου Κάτω Αχαΐας.  Χώρος υλοποίησης: Αίθουσα μουσικής.  Επιμέρους στόχος: Να γνωρίσουν την αίθουσα μουσικής του Δημοτικού σχολείου, τα μουσικά όργανα και να συνειδητοποιήσουν, ότι για το συγκεκριμένο μάθημα απαιτείται εκπαιδευτικός της μουσικής.  Διάρκεια: 1 ώρα  Περιγραφή δράσης: Συμμετοχή όλων των παιδιών σε τραγούδια με τη συνοδεία αρμονίου από τον εκπαιδευτικό της μουσικής.  Αξιολόγηση δράσης: Τα παιδιά έμαθαν πώς γίνεται το μάθημα της μουσικής, διασκέδασαν, συμμετείχαν και ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ.

8 Δράση 3 η ( Ομαδικά παιχνίδια )  Απευθύνεται: Στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και στα παιδιά της Α΄ Τάξης του Δημοτικού.  Χώρος υλοποίησης: Το προαύλιο του Δημοτικού σχολείου.  Επιμέρους στόχος: Να δουν πώς γίνεται το μάθημα της γυμναστικής και να διασκεδάσουν.  Διάρκεια: 1 ώρα  Περιγραφή δράσης: Ομαδικά παιχνίδια στο προαύλιο του Δημοτικού. Συμμετοχή των νηπίων και των παιδιών της Α΄ τάξης με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φ.Α..  Αξιολόγηση δράσης: Ο στόχος επιτεύχθηκε, τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και διασκέδασαν πολύ.

9

10 Αξιολόγηση Γνωριμία με το μάθημα της μουσικής Γνωριμία με το μάθημα της γυμναστικής Γνωριμία με το χώρο του Δημοτικού σχολείου Ομαλή μετάβαση Τα παιδιά γνώρισαν το χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Συνάντησαν παλιούς συμμαθητές τους, έπαιξαν και χάρηκαν. Γνώρισαν τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Και συμμετείχαν σε δραστηριότητες που εκείνοι οργάνωσαν. Θεωρούμε ότι όλες οι δράσεις συνέβαλαν στην ομαλή τους μετάβαση στο Δημοτικό σχολείο.


Κατέβασμα ppt "1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας "

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google