Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Ε’ΤΑΞΗ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

2 ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΠΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΩΓΟΥΛΟΣ

3 ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΌ ΑΥΤΌΝ.

4 Κινδυνοι του διαδικτυου
ΒΙΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΘΙΣΜΟΣ ΙΟΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΕΙΧΙΩΝ

5 ΒΙΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Σύμφωνα με έρευνες, εκατομμύρια άτομα αφιερώνουν χρόνο σε καθημερινή βάση σε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η κατηγορία βολών θεωρείται η πλέον βίαια κατηγορία παιχνιδιών και έχει κατακριθεί ιδιαίτερα για τα κακά πρότυπα και τις αρνητικές επιδράσεις που πιθανότατα να έχει, ειδικά σε νεαρά άτομα. Βία όμως που εκφράζουμε στα παιχνίδια μπορεί να την εμφανίσουμε και στην κανονική μας ζωή. Για το λόγο αυτό, συμβουλευόμαστε πάντα τη σήμανση του Πανευρωπαϊκού Συστήματος PEGI.

6 ΕΘΙΣΜΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΌΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ή ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΈΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ.

7 ΙΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΩΝ.

8 ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΒΛΑΒΗ.

9 ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.

10 ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΕΊΝΑΙ ΌΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

11 ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΊΝΑΙ ΌΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΣΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.


Κατέβασμα ppt "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google