Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΜΗΜΑ Α3 ΟΜΑΔΑ 2 ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗ ΣΙΣΣΥ ΜΕΜΟΥΣΗ ΑΡΤΕΜΙΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΜΗΜΑ Α3 ΟΜΑΔΑ 2 ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗ ΣΙΣΣΥ ΜΕΜΟΥΣΗ ΑΡΤΕΜΙΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΜΗΜΑ Α3 ΟΜΑΔΑ 2 ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗ ΣΙΣΣΥ ΜΕΜΟΥΣΗ ΑΡΤΕΜΙΣ
ΠΛΕΣΣΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΕΤΣΑΝΗ ΕΝΤΙΣΟΝ

2 ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ Η πρώτη πτήση στον ελληνικό χώρο έγινε από την Κρήτη στη Κύμη της Ιταλίας με σταθμούς στην Νάξο, στη Δήλο και την Ικαρία. Παράξενο δρομολόγιο αλλά πιο παράξενη η μηχανή, η πετομηχανή, η οποία χρησιμοποίησε: ένα ζεύγος φτερά τα οποία ο κατασκευαστής τους ο Δαίδαλος τα αφιέρωσε τελικά στον Θεό Απόλλωνα. Οι δύο πρώτοι πιλότοι: ο Ίκαρος και ο Δαίδαλος.

3 Χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος επιθυμούσε και ονειρευόταν την ελευθερία του πουλιού, έκανε δειλές προσπάθειες να μιμηθεί τα φτερά του, κυρίως όμως έγραφε στίχους και έπλαθε μύθους. Με την τεχνολογική ώθηση του τέλους του 19ου αιώνα, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσει πρακτικά το πρόβλημα της «ιπτάμενης μηχανής», και στις 17 Δεκεμβρίου 1903 καλύπτοντας μία απόσταση όχι μεγαλύτερη από 20 μ. ,έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του ονείρου του. Η ιστορία των ελληνικών αεροδρομίων αρχίζει από το 1912.Έντεκα μόλις χρόνια μετά την πρώτη πτήση των αδελφών Wright στο Kitty klark της βόρειας καρολίνας των ΗΠΑ. Την χρονιά αυτή και συγκεκριμένα στις 9 Φεβρουαρίου 1912 ο Εμμανουήλ Γ. Αργυρόπουλος, πολιτικός μηχανικός.

4 Το αεροδρόμιο η αερολιμένας είναι σύνθετη διαμόρφωση χερσαίου χώρου που έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται και να εξυπηρετεί αεροσκάφη. Τα αεροδρόμια διακρίνονται σε στρατιωτικά και πολιτικά. Τα πολιτικά διακρίνονται, ανάλογα με τον φορέα στον οποίον ανήκουν, σε κρατικά, ημικρατικά, δημοτικά, κοινοτικά και ιδιωτικά ενώ ανάλογα με το είδος των πτήσεων, που εξυπηρετούν, διακρίνονται σε διεθνή και εσωτερικού.

5 Διάδρομοι προσγείωσης/απογείωσης: κάθε αεροδρόμιο πρέπει απαραιτήτως να έχει τουλάχιστον έναν η περισσότερους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης. Ο διάδρομος είναι η κυριότερη και χαρακτηριστικότερη υποδομή και του πιο υποτυπώδους πολιτικού η στρατιωτικού αεροδρομίου. Τροχόδρομοι: ένα αεροδρόμιο διαθέτει έναν αριθμό τροχοδρόμο μέσω των οποίων γίνεται η σύνδεση του χώρου στάθμευσης και εξυπηρέτησης αεροσκαφών με τους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης. Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του αεροδρομίου, τόσο πολυπλοκότερο είναι και το δίκτυο των τροχοδρόμων του. Χώρος στάθμευσης και εξυπηρέτησης αεροσκαφών: κάθε αεροδρόμιο πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν η περισσότερους χώρους στάθμευσης και εξυπηρέτησης αεροσκαφών.


Κατέβασμα ppt "ΤΜΗΜΑ Α3 ΟΜΑΔΑ 2 ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΝΤΑΝΙΕΛΑ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗ ΣΙΣΣΥ ΜΕΜΟΥΣΗ ΑΡΤΕΜΙΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google