Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
2
Ο μαθητής μετά το πέρας του μαθήματος να:
Ορίζει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
3
OΡΙΣΜΟΣ: Είναι το ψήσιμο τροφής στον φούρνο με λίγο η καθόλου υγρό.
4
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ
Ξηρό ψήσιμο στον φούρνο (baking) Ρόστο (roasting) Ρόστο σε δοχείο (pot roasting) Ρόστο σε χαρτί (paper bag roasting = en papillote) Ρόστο στη σούβλα (spit roasting)
5
ΠΛΕΟNEKTHMATA Είναι υγιεινή μέθοδος όταν δεν καταναλώνεται το λίπος που υπάρχει στη τροφή. Ψήνονται μεγάλες ποσότητες χωρίς συνεχή επίβλεψη. Η χρήση και η ρύθμιση του φούρνου είναι εύκολη. Οι αερόθερμοι φούρνοι επιταχύνουν το ψήσιμο, ενώ τα προϊόντα ψήνονται ομοιόμορφα και έχουν καλύτερη εμφάνιση.
6
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Οι παλιοί φούρνοι δεν ψήνουν ομοιόμορφα και απαιτούν περισσότερα καύσιμα και χρόνο. Οι αερόθερμοι φούρνοι δεν προσφέρονται για όλα τα φαγητά.
7
Ο μαθητής μετά το πέρας του μαθήματος να:
Ορίζει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.