Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΕΡΑΤΟΜΕΤΡΙΑ Μέτρηση της καμπυλότητας της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς JAVAL Tο κερατόμετρο υπολογίζει μόνο 4 σημεία-δεδομένα στην κεντρική περιοχή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΕΡΑΤΟΜΕΤΡΙΑ Μέτρηση της καμπυλότητας της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς JAVAL Tο κερατόμετρο υπολογίζει μόνο 4 σημεία-δεδομένα στην κεντρική περιοχή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΕΡΑΤΟΜΕΤΡΙΑ Μέτρηση της καμπυλότητας της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς JAVAL Tο κερατόμετρο υπολογίζει μόνο 4 σημεία-δεδομένα στην κεντρική περιοχή του κερατοειδούς, διαμέτρου 3- 4 mm.

2 ΚΛΙΜΑΚΕΣ

3 ΕΙΔΩΛΑ JAVAL

4 Α) Όταν το ένα μπαίνει μέσα στο άλλο τότε εκεί είναι ο άξονας θετικού κυλίνδρου Β) Όταν το ένα απομακρύνεται από το άλλο άξονας τότε εκεί είναι ο αρνητικού κυλίνδρου Το πράσινο είδωλο έχει την μορφή κλίμακας. Ο αριθμός των σκαλοπατιών της κλίμακας που παρατηρείται όταν το πράσινο μπαίνει μέσα στο κόκκινο αντιστοιχεί στον βαθμό του κερατοειδικού αστιγματισμού π.χ Dc

5 Α) Μετράει καμπυλότητα και όχι διαθλαστική δύναμη
Α) Μετράει καμπυλότητα και όχι διαθλαστική δύναμη. Η δύναμη υπολογίζεται έμμεσα με αποδοχή ενός συμβατικού δείκτη διάθλασης Β) Δεν υπολογίζεται η οπίσθια επιφάνεια του κερατοειδούς συνήθως υπάρχει 0.50 Dc παρά τον κανόνα Γ) Δεν υπολογίζεται ο φακικός αστιγματισμός ~ 0.50 Dc Δ) Δίνει την δύναμη του κυλίνδρου εάν αυτός τοποθετείτο σε επαφή με τον κερατοειδή

6 Κλίμακες Javal Κερατοειδικός αστιγματισμός 7. 83-7. 74 = 0. 9 mm 43
Κλίμακες Javal Κερατοειδικός αστιγματισμός = mm = 0.50 Dc

7 Bausch & Lomb

8 NBUT Non Invasive break up time Καθαρίζουμε τα είδωλα Ζητάμε από τον εξεταζόμενο να ανοιγοκλείσει τα μάτια του Ζητάμε από τον εξεταζόμενο να κρατήσει σταθερά ανοιχτά τα μάτια του Μετράμε χρόνο που θα αλλοιωθούν τα είδωλα 10 sec > επαρκής sec > μέτρια < 5 sec ξηροφθαλμία

9 Σχισμοειδής Λυχνία

10 Σχισμοειδής Λυχνία Μεγέθυνση : Χ - 10 Χ Χ Χ Χ Χ Χ Φίλτρα : Λευκό, Ουδέτερο λευκό, Πράσινο, Μπλε του Κοβαλτίου

11 ΑΜΕΣΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ - ΤΕΧΝΙΚΗ DIFFUSE ΛΕΥΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ – 450 ΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΑΡΩΣΗ

12 Βλέμματικές Θέσεις

13 Άμεσος φωτισμός Diffuse

14 ΤΕΧΝΙΚΗ THIN BEAM-ΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΟΜΗ ΓΩΝΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ ΛΕΥΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΤΟΜΗ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΟΥΣ, ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΚΛΗΡΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΑΚΡ. ΜΗΝΙΣΚΟΥ(με φλουροσκείνη)

15 Άμεσος φωτισμός Thin Beam

16 ΕΜΜΕΣΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ -ΤEXNIKH SCLEROTIC SCATTER ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΙΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΩΝ

17 Έμμεσος φωτισμός Sclerotic Scatter

18 Film Δακρύων


Κατέβασμα ppt "ΚΕΡΑΤΟΜΕΤΡΙΑ Μέτρηση της καμπυλότητας της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς JAVAL Tο κερατόμετρο υπολογίζει μόνο 4 σημεία-δεδομένα στην κεντρική περιοχή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google