Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΙΝΟυμενη εικονα ομαδα 11 Βραχνακη Αντιγονη (601790) Παπαβλασοπουλου ρενα (601849) Πασσια Ραχηλ (601846)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΙΝΟυμενη εικονα ομαδα 11 Βραχνακη Αντιγονη (601790) Παπαβλασοπουλου ρενα (601849) Πασσια Ραχηλ (601846)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΙΝΟυμενη εικονα ομαδα 11 Βραχνακη Αντιγονη (601790) Παπαβλασοπουλου ρενα (601849) Πασσια Ραχηλ (601846)

2 Τι είναι;  Στατικές εικόνες που δημιουργούν την εντύπωση της κίνησης, γιατί απεικονίζουν ή καταγράφουν τα στάδια μιας κίνησης και προβάλλονται πολύ γρήγορα η μία μετά την άλλη.

3 Η αρχή της κινούμενης εικόνας
Από την εποχή που οι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές ζωγραφίζουν εικόνες που μοιάζουν να κινούνται. Παλαιοληθική κινούμενη εικόνα (Πηγή:

4 Θαυματοτρόπιο (Πηγή:http://www.kinoumeno.gr)
Οπτικά παιχνίδια Αργότερα δημιουργήθηκαν  οπτικά παιχνίδια, κατασκευές που βασίζονται στην ικανότητα μας να αντιλαμβανόμαστε στατικές εικόνες σαν να κινούνται, όταν τις δούμε γρήγορα τη μία μετά την άλλη. Θαυματοτρόπιο (Πηγή:

5 Ο μαγικός φανός Τα πρώτα θεάματα σκιών (Ombres Chinoises) εμφανίστηκαν στην Ευρώπη κατά το 18ο αιώνα. Το 1671, ο Ιησουΐτης λόγιος Athanasius Kircher εκθέτει το «Μαγικό Φανό», που χρησιμοποιούσε λυχνίες και φακούς για να προβάλλει εικόνες ζώων, ζωγραφισμένες σε γυαλί, σε μια οθόνη. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι των προβολών προσπαθούσαν να δώσουν κίνηση στις εικόνες του με τη χρήση τμημάτων του φακού που ολίσθαιναν μηχανικά Πολλές φορές τα θεάματα του μαγικού φανού δημιουργούσαν την ατμόσφαιρα αυτού που σήμερα λέμε θρίλερ. Οι πιο πρωτοποριακές προβολές συμπεριελάμβαναν απλή κίνηση, όπου λεπτά νήματα ή μηχανισμοί μετακινούσαν κομματάκια από γυαλί μαζί με την αρχική εικόνα. Μαγικός Φανός (Πηγή:

6 Φωτογραφική μηχανή Η εφεύρεση της φωτογραφικής μηχανής ήταν πολύ σημαντική για την εξέλιξη της κινούμενης εικόνας! Μπορούν τώρα οι άνθρωποι να αποδώσουν τα στάδια μιας κίνησης ή δράσης χωρίς να πρέπει να το ζωγραφίσουν. Μία από τις πρώτες φωτογραφικές μηχανές (Πηγή:

7 Η απαρχή του κινηματογάφου
Στις αρχές του κινηματογράφου  δεν είχαν παρά να χρησιμοποιηθούν γνώσεις από τα οπτικά παιχνίδια, το μαγικό φανό, τη φωτογραφική μηχανή και μερικές ακόμα για να καταλήξουμε στην εφεύρεση του κινηματογράφου και της κινούμενης εικόνας. Οι πρώτες ταινίες κρατούσαν λίγη ώρα, ήταν μαυρόασπρες και δεν είχαν ήχο. Οι αδελφοί Lumiere θεωρούνται οι πρώτοι που δημιούργησαν κινηματογραφικές ταινίες. Στις 28 Δεκ στο Grand Café στο Παρίσι έγινε η πρώτη προβολή μερικών ταινιών μπροστά σε κοινό. Ο Méliès ήταν μάγος που έκανε ζωντανές παραστάσεις επι σκηνής.Όταν ανακάλυψε τον κινηματογράφο σκέφτηκε να δημιουργήσει ταινίες με ακόμα πιο φανταστικές καταστάσεις. Ο Smith πειραματίστηκε με το νέο μέσο του κινηματογράφου δημιουργώντας πολλά ενδιαφέροντα 'κινηματογραφικά εφε'

8 Κινούμενα σχέδια Παράλληλα με την εφεύρεση του κινηματογράφου έχουμε και τη δημιουργία του κινούμενου σχεδίου. Η διαφορά στη διαδικασία είναι ότι αντί να καταγράφεται κινηματογραφικά (δηλαδή 24 καρέ το δευτερόλεπτο) μία ζωντανή δράση, φωτογραφίζονται, ένα ένα, μία σειρά από σχέδια. Τα σχέδια αυτά θα γίνουν τα καρέ στο κινηματογραφικό φιλμ. Πάλι οι πρώτες ταινίες κινούμενης εικόνας ήταν ασπρόμαυρες και χωρίς ήχο. Τόσο για τον κινηματογράφο, όσο και για την κινούμενη εικόνα οι βασικές αρχές έχουν εδραιωθεί. Από τότε μέχρι σήμερα, αυτό που αλλάζει είναι η τεχνολογία, που επιτρέπει να τελειοποιείται όλο και περισσότερο η διαδικασία και το αποτέλεσμα. Walt Disney Steamboat Willie (1928) / η πρώτη ταινία κινουμένου σχεδίου με συγχρονισμένο ήχο.(Πηγή:

9 Πηγές: http://www.noesis.edu.gr/ http://www.kinoumeno.gr


Κατέβασμα ppt "ΚΙΝΟυμενη εικονα ομαδα 11 Βραχνακη Αντιγονη (601790) Παπαβλασοπουλου ρενα (601849) Πασσια Ραχηλ (601846)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google