Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΦ. 2

2 Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Οι υπολογιστές εσωτερικά αποτελούνται από πολλά ηλεκτρονικά εξαρτήματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται μεταξύ τους.

3

4 Ας ανοίξουμε λοιπόν την Κεντρική Μονάδα να δούμε τα περιέχει…

5 ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ Τροφοδοτεί με ρεύμα
Μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές. Παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5V και 12V για να λειτουργήσουν οι εσωτερικές συσκευές στο κουτί του υπολογιστή. Το τροφοδοτικό Τροφοδοτικό του υπολογιστή είναι η συσκευή που παρέχει ρεύμα στον υπολογιστή αφού μετατρέψει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές.

6 MOTHER BOARD H μητρική πλακέτα είναι το πιο μεγάλο εξάρτημα στο εσωτερικό του υπολογιστή. Τα περισσότερα εξαρτήματα του υπολογιστή είναι τοποθετημένα πάνω της ή συνδέονται σ’ αυτή. Μητρική πλακέτα (motherboard) Η «Μητρική» είναι η βασική πλακέτα του υπολογιστή. Πάνω της είναι συνδεδεμένα σχεδόν όλα τα σημαντικά εξαρτήματα του, π.χ. ο επεξεργαστής, η RAM, η ROM, διάφορες θύρες και όλες οι κάρτες επέκτασης.

7 Κ.Μ.Ε. Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (C.P.U.)
Το πιο σημαντικό εξάρτημα και υπεύθυνο για όλες τις επεξεργασίες που γίνονται στον υπολογιστή Η C.P.U. έχει μια ψήκτρα για να μην υπερθερμαίνεται Επεξεργαστής (Central Processing Unit) Είναι το πιο σημαντικό εξάρτημα αφού είναι υπεύθυνο για τις κυριότερες επεξεργασίες που γίνονται στον υπολογιστή. Όλα τα δεδομένα μεταφέρονται από την κύρια μνήμη στον επεξεργαστή ώστε να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία τους σύμφωνα με τις εντολές μας.

8 ΚΥΡΙΑ ΜΝΗΜΗ RAM Όταν τερματίσει ο υπολογιστής τα δεδομένα της χάνονται ROM Μνήμη μόνο για διάβασμα Μνήμη RAM (Random Access Memory) Μνήμη RAM ονομάζεται η μνήμη που ανακτά τα δεδομένα και το λογισμικό από την περιφερειακή μνήμη και αποθηκεύει προσωρινά οποιαδήποτε εργασία μας . Όταν απενεργοποιήσουμε τον υπολογιστή εάν δεν την έχουμε αποθηκεύσει κάπου αλλού χάνεται. Μνήμη ROM (Read Only Memory) H μνήμη που κρατά μόνιμα το λογισμικό ελέγχου και εκκίνησης του υπολογιστή, το οποίο ονομάζεται BIOS .

9 ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ή ΟΘΟΝΗΣ
Η κάρτα που επεξεργάζεται το σήμα που στέλνεται στην οθόνη του υπολογιστή. Είναι απαραίτητη και περιέχει δικό της επεξεργαστή και μνήμη.

10 ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ Είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγή ήχων και μουσικής που ακούμε από τα ηχεία. Συνδέονται επάνω της οι συσκευές αναπαραγωγής του ήχου

11 Χρησιμοποιείτε για να συνδέσουμε 2 ή περισσότερους Η/Υ στο δίκτυο
ΚΑΡΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ Χρησιμοποιείτε για να συνδέσουμε 2 ή περισσότερους Η/Υ στο δίκτυο Άλλες κάρτες:Κάρτες επέκτασης Άλλες κάρτες είναι οι : ραδιοφώνου, τηλεόρασης, βίντεο

12 ΘΥΡΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

13 Ερωτήσεις 1. Για ποιες λειτουργίες είναι υπεύθυνο το τροφοδοτικό; 2
Ερωτήσεις 1. Για ποιες λειτουργίες είναι υπεύθυνο το τροφοδοτικό; 2. Ποια είναι τα είδη της κύριας μνήμης; 3. Τι αποθηκεύεται στη μνήμη ROM; 4. Γιατί πρέπει να αποθηκεύουμε τις εργασίες μας σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο; 5. Τι συνδέουμε στην μητρική πλακέτα; 6. Γιατί είναι απαραίτητη η κάρτα γραφικών; 7. Τι κάρτα επέκτασης χρειαζόμαστε, για να συνδέσουμε ένα μικρόφωνο στον Η/Υ; 8. Σε ποια θύρα συνδέουμε το πληκτρολόγιο; Σε τι χρησιμεύει η θύρα USB;


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google