Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 2015 – 2016

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 2015 – 2016"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 2015 – 2016
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Υπεύθυνοι Καθηγητές: Γουβέλη Παναγιώτα (Φιλόλογος) Λασπιά Χαραλαμπία (Πληροφορική) Παπαγιαννακόπουλος Δημήτριος (Τεχνολογία)

2 «Έχω τις ιδέες, έχω τον τρόπο, έχω τους λόγους μου … και “κάνω παιχνίδι”».

3 Ο ι δ ρ ά σ ε ι ς μ α ς

4 Η τ α ι ν ί α μ α ς

5 Ον ε ι ρ ο πύ λ η

6 Η υπόθεση Ένα παιδί νιώθει μοναξιά, καθώς διαπιστώνει ότι οι συνομήλικοι γύρω του φαίνεται να έχουν ξεχάσει πια τι σημαίνει αληθινή φιλία, παιχνίδι, ξεγνοιασιά, αφού όλος τους ο κόσμος περιορίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

7 Υπάρχει άραγε διέξοδος από αυτή
την απογοητευτική πραγματικότητα; Πώς ένα όμορφο όνειρο μπορεί να γίνει αληθινό και να αλλάξει την κατάσταση;

8 Για τις ανάγκες των σκηνικών της ταινίας μας δημιουργήσαμε ένα μικρό μουσείο παιχνιδιών.

9 Οι κάμερες πάντα σε … ετοιμότητα!

10 Και αρχίσαμε τα γυρίσματα …

11 Η συνέχεια … … επί της οθόνης!

12 Τους προβληματισμούς της ταινίας μας τους κάναμε τραγούδι με τον τίτλο…

13 Στίχοι: Γιανακίδης Χαράλαμπος (Β3) Μανάι Άγγελε (Γ1) Ερμηνεία: «Σβήστε το PC και βγείτε στη ζωή, αρχίστε να αισθάνεστε και μη παραμυθιάζεστε…»  

14 Ο ι κ α τ α σ κ ε υ έ ς μ α ς

15 «Το κυνήγι του λαγού» Προέλευση
Το «κυνήγι του λαγού» είναι παλιό επιτραπέζιο παιχνίδι σκέψης και άσκησης του μυαλού για μικρούς και μεγάλους. Αντλεί την καταγωγή του από την ορεινή Πελοπόννησο, όπου παιζόταν στην ύπαιθρο στο χώμα ή σε επίπεδες πέτρες. Τον λαγό και τους σκύλους παρίσταναν πετραδάκια.

16 Περιγραφή Αποτελείται από μία ξύλινη επιφάνεια 50cm X 70cm πάνω στην οποία είναι χαραγμένο ένα σχήμα με έντεκα κόμβους, τρία πήλινα σκυλάκια και ένα λαγουδάκι.

17 Κανόνες του παιχνιδιού
Ο λαγός τοποθετείται στο κέντρο του σχήματος, ενώ οι σκύλοι σε θέσεις που επιλέγονται από τον κυνηγό. Πρώτη κίνηση κάνει ο λαγός, επόμενη κίνηση o σκύλος κ.ο.κ. Η κίνηση γίνεται στους ελεύθερους κόμβους πάνω στα ευθύγραμμα ή κυκλικά τμήματα. Το παιχνίδι τελειώνει, όταν ο λαγός δεν μπορεί να κάνει καμία κίνηση.

18 Οι κούκλες μας Κατασκευή Πήραμε μια μικρή λευκή μπάλα από φελιζόλ.
Φτιάξαμε τη μύτη με πηλό και την κολλήσαμε πάνω στην μπάλα. Βάψαμε το κεφάλι και τη μύτη.

19 Κατασκευή Πήραμε πλαστικό μπουκάλι και περάσαμε μέσα από αυτό σύρμα για να φτιάξουμε το σώμα και τα χέρια της κούκλας. Κολλήσαμε το κεφάλι της κούκλας πάνω στο πλαστικό μπουκάλι. Σχεδιάσαμε το στόμα και τα μάτια και τοποθετήσαμε νήμα ή στουπί για μαλλιά στο κεφάλι της κούκλας.

20 Κατασκευή Κατασκευάσαμε από διάφορα υφάσματα την ενδυμασία της κούκλας και την προσαρμόσαμε πάνω στο μπουκάλι. Έπειτα, κολλήσαμε τα ρούχα πάνω στο μπουκάλι με κόλλα σιλικόνης. Τέλος, φτιάξαμε τα χέρια από πηλό.

21 Οι δημιουργίες μας!

22 Τροχήλατο ξύλινο καροτσάκι
Κατασκευή Κόψαμε το ξύλο στις κατάλληλες διαστάσεις (60cm x 40 cm). Προσαρμόσαμε ξύλινη χειρολαβή μήκους 80cm. Στηρίξαμε με τη βοήθεια κατάλληλου μεντεσέ την ξύλινη χειρολαβή στη βάση του καροτσιού.

23 Κατασκευή Στερεώσαμε τις τέσσερις περιστρεφόμενες ρόδες στο καροτσάκι. Τρίψαμε όλα τα ξύλινα μέρη του καροτσιού, ώστε να γίνουν λεία και έτοιμα προς βαφή. Βάψαμε το καροτσάκι με κατάλληλο βερνίκι, αφού πρώτα το περάσαμε με ειδικό νερόχρωμα για να γίνει πιο σκούρο το ξύλο του.

24 Η π α ρ ά σ τ α σ ή μ α ς

25 τον ζωτικής σημασίας ελεύθερο χρόνο του…
Η υπόθεση του έργου μας Δυο σύγχρονοι γονείς ανησυχούν για το παρόν και το μέλλον του παιδιού τους και προσπαθούν να του προσφέρουν όσα περισσότερα εφόδια μπορούν φτάνοντας στα όρια της υπερβολής και στερώντας του τον ζωτικής σημασίας ελεύθερο χρόνο του… Ένας έφηβος, κυριολεκτικά πνιγμένος στις καθημερινές υποχρεώσεις του στο σχολείο και στις εξωσχολικές δραστηριότητες, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, για να μην απογοητεύσει τους γονείς… Πού θα οδηγήσει άραγε όλη αυτή η κατάσταση;

26 Η κατασκευή των σκηνικών μας
Η κατασκευή των σκηνικών μας

27 Οι πρόβες μας

28 Τ ο π α ι χ ν ί δ ι μ α ς

29 Περιγραφή Είναι παιχνίδι που συνδυάζει ερωτήσεις γνώσεων και αθλοπαιδιές. Στο παιχνίδι συμμετέχουν δύο ομάδες. Οι παίκτες κάθε ομάδας εναλλάξ καλούνται να εκτελέσουν έναν συγκεκριμένο άθλο (άθλο γνώσεως ή αθλοπαιδιά) σε συγκεκριμένο χρόνο. Στόχος του παιχνιδιού είναι να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι άθλοι και στον επιθυμητό χρόνο. Η ομάδα που θα εκτελέσει σωστά τους περισσότερους άθλους και θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία, ανακηρύσσεται νικήτρια του παιχνιδιού.

30 Το λογισμικό διαχείρισης του παιχνιδιού

31 Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού

32 Οι συμμαθητές μας έπαιξαν με το παιχνίδι μας στα πλαίσια του σχολικού διαγωνισμού που οργανώσαμε…

33 Και αφού κοπιάσαμε, ήρθε η ώρα της ξεκούρασης και της διασκέδασης στην τριήμερη εκδρομή μας στον Βόλο και στo Πήλιο!

34

35

36

37 Οι άνθρωποι δεν σταματούν να παίζουν, επειδή γερνάνε
Οι άνθρωποι δεν σταματούν να παίζουν, επειδή γερνάνε. Γερνάνε, επειδή σταματούν να παίζουν. Oliver W. Holmes (1809 – 1894)


Κατέβασμα ppt "Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 2015 – 2016"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google