Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα ρωμαϊκά χρονιά Κωνσταντίνος Μπαλόμπας Τάξη : Ε

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα ρωμαϊκά χρονιά Κωνσταντίνος Μπαλόμπας Τάξη : Ε"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα ρωμαϊκά χρονιά Κωνσταντίνος Μπαλόμπας Τάξη : Ε1 2016-2017
Κωνσταντίνος Μπαλόμπας Τάξη : Ε1 1ο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης

2 1. Οι ρωμαίοι κυβερνούν τους Έλληνες
Οι ρωμαίοι το 146 π.Χ κατέκτησαν τους Έλληνες με το « διαίρει και βασίλευε » . Η νέα διοίκηση κάθε πόλης ήταν η στάση που είχε τηρηθεί στους ελληνορωμαϊκούς πολέμους Σε όσες συμμάχησαν μαζί τους ή δεν αντιστάθηκαν είχαν ανεξαρτησία ή αυτονομία και ανέθεταν τη διοίκηση σε φιλορωμαίους Έλληνες. Αντιθέτως σε όσες πόλεις αντιστάθηκαν, τις έκαιγαν, επέβαλαν βαρύς φόρους και τη διοίκηση την είχε Ρωμαίος αξιωματούχος.

3 2. Οι Έλληνες «κατακτούν» τους Ρωμαίους με τον πολιτισμός τους
Οι Ρωμαίοι χτίζουν δημόσια κτήρια με ελληνικά σχέδια. Μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Παίρνουν Έλληνες δασκάλους για να μάθουν τα παιδιά τους, ελληνικά. Καλλιεργούν την λατινική γλώσσα.

4 3. Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μια υπερδύναμη του αρχαίου κόσμου
Όλη η Ευρώπη ήταν επί της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Mare nostrum – η θάλασσα μας. Όρισαν αυτοκράτορα, «πρώτο πολίτη» της χώρας. Έδωσαν τον τίτλο του ρωμαίου πολίτη, σε όσους κατακτημένους αποδέχονταν τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Οργάνωσαν πειθαρχημένο στρατό. PAX ROMAN Μείωσαν τους φόρους. Ψήφισαν δικαιότερους νόμους. Διόρισαν ανώτερους ρωμαίους κυβερνήτες, που επέβλεπαν τους άρχοντες και ενημέρωναν στη συνέχεια τον αυτοκράτορα.

5 4.Καθημερινή ζωή στην αρχαία Ρώμη
Οι πλούσιοι ζούσαν σε μονοκατοικίες και οι φτωχοί σε πολυκατοικίες. Ο αυτοκράτορας έφτιαξε το Κολοσσαίο, για να ξεχάσουν οι πολίτες της χώρας τα προβλήματα τους.

6 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Τα ρωμαϊκά χρονιά Κωνσταντίνος Μπαλόμπας Τάξη : Ε"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google