Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ταξιδεύοντας με το Πειρατικό του Captain Jimmy…

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ταξιδεύοντας με το Πειρατικό του Captain Jimmy…"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ταξιδεύοντας με το Πειρατικό του Captain Jimmy…
Πολιτιστικό Πρόγραμμα του 2ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Σμύρνης για το σχολικό έτος με το Τμήμα Γ3

2 Η ομάδα μας & οι καθηγήτριές μας
Μαθητές ΑΜΠΝΤΕΛ ΜΑΛΑΚ ΜΑΡΛΙΝ ΓΙΑΜΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΟΝΤΣΑ ΕΝΕΑ ΙΩΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΑΡΑΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΜΒΙΣΕΛΗ ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΛΙΤΣ ΚΑΡΙΝΑ ΜΑΛΙΝΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΜΑΛΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΠΩΛΙΝΑ-ΗΛΕΚΤΡΑ ΜΑΤΕΙ ΟΑΝΑ-ΑΝΤΡΕΕΑ ΜΟΝΚΛΟΥΣ ΔΕ ΛΑ ΚΡΟΥΘ ΜΑΡΙΑ ΠΙΛΑΡ ΜΑΤΙ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΠΟΛΓΚΑΡΙΝ ΣΕΡΤΖΙΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΗΛΙΚΑ ΕΥΘΑΛΙΑ ΡΕΤΣΙ ΑΛΝΤΑ ΡΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΝΤΙΚΑΣ ΑIΝΤΑ ΣΟΥΣΤΙΤΣΚΑΓΙΑ ΠΑΒΛΙΝΑ ΤΣΑΓΙΑ ΝΑΤΑΛΙΑ ΦΙΤΙΡΛΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΦΛΑΟΥΝΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΧΑΤΖΙΡΑΪ ΚΡΙΣΤΙΝΑ Καθηγήτριες: Τοτόλου Σ. & Νιάρρου Β.

3 Το θέμα μας… Το Πρόγραμμα είχε ως βασικό θέμα τη γνωριμία μας με το ποιητικό έργο του Νίκου Καββαδία και την ιστορική, πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα των χωρών που εμφανίζονται στο έργο του, μέσα από το πρίσμα της συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης των Λαών.Τα υποθέματα που το αποτέλεσαν είχαν κεντρικούς άξονες τα εξής: το ποιητικό έργο του Νίκου Καββαδία, τα κράτη, οι λαοί και οι πόλεις που αναφέρονται στο ποιητικό του έργο και οι πόλεις αυτές ως ταξιδιωτικοί προορισμοί.

4 Οι στόχοι μας… Να ενημερωθούμε για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία, να ανακαλύψουμε και να διανοηθούμε πάνω στο έργο του, και να το ερμηνεύσουμε μέσα από το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής του, Να αξιοποιήσουμε τις διάφορες πληροφορίες που εμφανίζονται στο έργο του, σχετικά με τις χώρες στις οποίες ταξίδεψε ως ναυτικός, Να αναπτύξουμε ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, υπευθυνότητα και συνέπεια, Να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητα και την κριτική μας σκέψη.

5 Πως δουλέψαμε… 1/2 Χωριστήκαμε σε 5 ομάδες των 5-6 ατόμων και κάθε μέλος της ομάδας πήρε κάποιο ρόλο π.χ. διευθυντής, γραμματέας, εκφωνητής, δημοσιογράφος, κλπ. Οι ομάδες δούλευαν ταυτόχρονα. Ορισμένες φορές δουλέψαμε και σε ζευγάρια, καθώς και σε τριάδες για τη δημιουργία του ταξιδιωτικού οδηγού.

6 Πως δουλέψαμε… 2/2 Ιδεοθύελλα Χιονοστιβάδα Τεχνικές ακρόασης
Παιχνίδι ρόλων / Θεατρικό παιχνίδι Ανακριτική καρέκλα / Διάδρομος συνείδησης

7 Τα παρελκόμενα… Ταινίες Μουσική Συζήτηση Εκπαιδευτικές επισκέψεις

8 Οι προορισμοί του Κόλλια…

9 Τα αγαπημένα μας: 12 μήνες-12 ποιήματα

10 Ένας δόκιμος στη γέφυρα εν ώρα κινδύνου
Στο ημερολόγιο γράψαμε: «Κυκλών και καταιγίς». Εστείλαμε το S.O.S. μακριά σε άλλα καράβια, κι εγώ κοιτάζοντας χλωμός τον άγριο Ινδικό πολύ αμφιβάλλω αν φτάσουμε μια μέρα στη Μπατάβια. Γράμμα ενός αρρώστου Αλήθεια! Ο Χάρος ήθελα να ‘ρχότανε σαν ένας καπετάνιος να με πάρει χτυπώντας τις βαριές πέτσινες μπότες του κι ένα μακρύ τσιμπούκι να φουμάρει.

11 Mal du départ Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής των μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων, και θα πεθάνω μια βραδιά, σαν όλες τις βραδιές, χωρίς να σχίσω τη θολή γραμμή των οριζόντων. Πούσι Φύγε! Εσέ σου πρέπει στέρεα γη. Ήρθες να με δεις κι όμως δεν μ’ είδες έχω απ’ τα μεσάνυχτα πνιγεί χίλια μίλια περ’ απ’ τις Εβρίδες.

12 Kuro Siwo Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για το Νότο, δύσκολες βάρδιες, κακός ύπνος και μαλάρια. Είναι παράξενα της Ίντιας τα φανάρια και δεν τα βλέπεις, καθώς λένε, με το πρώτο. Black and White Μέσα μου βαθιές αναπνοές. Του Κολόμβου ξύπνησαν οι ναύτες. Όλες τις ρουκέτες τώρα κάφ’ τες και Marconi στείλε το S.O.S.

13 Federico Garcia Lorca Κοπέλες απ’ το Δίστομο φέρτε νερό και ξίδι.
Κι απάνω στη φοράδα σου δεμένος σταυρωτά σύρε για κείνο το στερνό στην Κόρδοβα ταξίδι, μεσ’ απ’ τα διψασμένα της χωράφια τ' ανοιχτά. Σταυρός του Νότου Έβραζε το κύμα του γαρμπή. Ήμαστε σκυφτοί κ’ οι δυο στο χάρτη γύρισες και μου ‘πες πως το Μάρτη σ’ άλλους παραλλήλους θα ‘χεις μπει.

14 Κοσμά του Ινδικοπλεύστη (S/S Apollonia 1967)
Όταν πιστεύω θάλασσα μονάχα και βυθό και προσκυνάω για κόνισμα ένα παλιό αστρολάβο, πες μου, στην άγια πίστη σου, που να προσευχηθώ; σε ποιον να ξομολογηθώ και που να μεταλάβω; Yara Yara Μια βάρκα θέλω ποταμέ να ρίξω από χαρτόνι όπως αυτές που παίζουνε στις όχθες μαθητές. -      Σκοτώνει, πες μου, ο χωρισμός; -      Ματώνει, δε σκοτώνει. - Ποιος είπε φούντο; Ψέματα. Δε φτάσαμε ποτές.

15 Θεσσαλονίκη ΙΙ 4/1/1974 Της Σαλονίκης μοναχά της πρέπει το καράβι. Να μην τολμήσεις να τη δεις ποτέ απ’ τη στεριά. Πικρία 7/2/1975 Κατέβηκε ο Πολύγυρος και γίνηκε λιμάνι. Λιμάνι κατασκότεινο, στενό, χωρίς φανάρια, απόψε που αγκαλιάστηκαν Εβραίοι και Μουσουλμάνοι και ταξιδέψαν τα νησιά στον πόντο, τα Κανάρια.

16 & 12 Προορισμοί… Βενετία Μαρακές Κόρδοβα Μπούρμα Λονδίνο
Μαδαγασκάρη Μασσαλία Νάπολη Μαρακές Μπούρμα Ρίο ντε Τζανέιρο  Σιγκαπούρη Ταϊτή Τενερίφη

17 Ο Ταξιδιωτικός Οδηγός του Captain Jimmy για ψαγμένους ταξιδιώτες

18 Ο Captain Jimmy στο Facebook

19 Ο Captain Jimmy στο e-class του Π.Σ.Δ.

20 Ευχαριστούμε πολύ! Η παρέα του Γ3


Κατέβασμα ppt "Ταξιδεύοντας με το Πειρατικό του Captain Jimmy…"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google