Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ 2011 - 2012
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τα ζυμαρικά στη ζωή μας ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 01/11/2011

2 Τα μυστικά των ζυμαρικών
Η ζύμη με αυγά θεωρείται η καλύτερη, ιδίως όταν είναι σπιτική. Το αλεύρι που είναι καλό για τα ζυμαρικά περιέχει μεγάλη ποσότητα σε γλουτένη την πρωτεΐνη που κάνει τη ζύμη συμπαγή και ελαστική. Μπορεί να μείνει απλή ή να πάρει χρώμα και γεύση με την προσθήκη άλλων υλικών όπως ο πουρές ντομάτας, ψιλοκομμένο σπανάκι ,μανιτάρια κ.α. Το σκληρό αλεύρι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γλουτένη. Υπάρχει και το σιμιγδάλι κατάλληλο για ζυμαρικά . Η ζύμη που περιέχει αυγά πρέπει να έχει ελαφρά χρυσαφένιο χρώμα και μια υφή μάλλον αδρή. Μ εαυτό η ζύμη γίνεται μια ζύμη ελαστική που είναι ίσως δύσκολο να ανοιχτεί στο χέρι, αλλά δίνει ζυμαρικά που έχουν μια πολύ ωραία υφή μετά το βράσιμο. Σκόνη από τη ζύμη στο κάτω μέρος του πακέτου μπορεί να σημαίνει πως το περιεχόμενο έχει μπαγιατέψει.

3 Τα υλικά της καρμπονάρας
Ο τρόπος κατανάλωσης των ζυμαρικών είναι απλός : τα βράζουμε και μετά τα τρώμε !!!!! Υλικά 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπεικόν μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο μέγεθος) 1 αυγό αλάτι-πιπέρι 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό λίγο βούτυρο

4 Η εκτέλεση της καρμπονάρας
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζεις στο βούτυρο τα αλλαντικά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις αλάτι-πιπέρι και το αυγό και ανακατεύεις ζωηρά για να μην αφήσει χοντρά υπολείματα καθώς θα βράζει. Μόλις ψηθούν λίγο ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις. Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τη μία κουταλιά μαϊντανό ενώ την άλλη την κρατάς για να γαρνίρεις τα πιάτα με το σπαγγέτι. Ρίχνεις σιγά σιγά τα τυριά προσέχοντας να μην πήξει πολύ η σάλτσα. Αν μείνει λίγο τυρί το κρατάς για το γαρνίρισμα.

5 Τα ζυμαρικά στις γιορτές μας
Στην καθημερινή μας ζωή, εμείς οι άνθρωποι τρώμε υπερβολική ποσότητα ζυμαρικών. Για παράδειγμα στις γιορτές , όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα τρώμε μακαρόνια , επειδή είναι η καθημερινή μας τροφή , διότι τα προτιμάμε περισσότερο. Μεγάλος έρωτας είναι τα ζυμαρικά: νόστιμα, χορταστικά, ταιριάζουν με οτιδήποτε.

6 Οι λόγοι υγείας των ζυμαρικών
Τα ζυμαρικά περιέχουν μέσα τους άμυλο που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.Επιπλέον , έχουν σημαντικές πρωτεΪνες και τα καταναλώνουμε στην καθημερινή μας ζωή .

7 Η γνώμη μου για τα ζυμαρικά
Εμένα , μου αρέσουν πολύ τα μακαρόνια , επειδή μου αρέσει η νόστιμη γεύση και μυρωδιά τους .Ο θετικός λόγος τους είναι ότι μαγειρεύονται γρήγορα , όμως ο αρνητικός είναι ότι συμπεριλαμβάνουν πολλά λιπαρά και αυξάνουν το βάρος . Στην τάξη μου όλη η τάξη μαζί κι εγώ λατρεύουμε το παστίτσιο!!!!

8 Οι θετικές απαντήσεις από την έρευνα
Σε μια έρευνα συμμετείχαν 50 άτομα. Από αυτά τα 43 είπαν ναι διότι: 1.Λατρεύουν τη γεύση τους . 2.Αγαπούν τη μυρωδιά τους.

9 Οι αρνητικές απαντήσεις από την έρευνα
Επιπλέον από τα 50 άτομα τα 7 απάντησαν αρνητικά γιατί δεν αγαπούν καθόλου τα ζυμαρικά

10

11 Πηγές


Κατέβασμα ppt "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google