Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Honing Πρόκειται για μια υψηλής ακρίβειας κατεργασία (φινιρίσματος) όπου λειαντικοί κόκκοι, πάνω σε ράβδους, αφαιρούν μικρές ποσότητες υλικού από την.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Honing Πρόκειται για μια υψηλής ακρίβειας κατεργασία (φινιρίσματος) όπου λειαντικοί κόκκοι, πάνω σε ράβδους, αφαιρούν μικρές ποσότητες υλικού από την."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Honing Πρόκειται για μια υψηλής ακρίβειας κατεργασία (φινιρίσματος) όπου λειαντικοί κόκκοι, πάνω σε ράβδους, αφαιρούν μικρές ποσότητες υλικού από την επιφάνεια του ΤΕ. Τα χαρακτηριστικά της κατεργασίας είναι ότι εφαρμόζεται ταυτόχρονα περιστροφική και παλινδρομική κίνηση (με μικρές σχετικά ταχύτητες) για την αφαίρεση υλικού της τάξης των εκατοστών του χιλιοστού (μέχρι μερικά mm), συνήθως σε εσωτερικές κυλινδρικές επιφάνειες με σκοπό την απόδοση εξαιρετικού φινιρίσματος (Ra=0,2-0,8 μm) ή τη διόρθωση γεωμετρικών σφαλμάτων. Κατεργασίες ΙΙ

2 Ειδη Honing Κατεργασίες ΙΙ

3 Microhoning – Honing μορφης
a.k.a. Superfinishing Ra=0,05-0,1 μm Κατεργασίες ΙΙ

4 Κατεργαςια Κατεργασίες ΙΙ Χρησιμοποιείται για μεταλλικά υλικά (χάλυβας, αλουμίνιο κλπ), κεραμικά, πλαστικά. Οι εσωτερικές διάμετροι κατεργασίας ξεκινούν από 1,5 mm (και τυφλές οπές) και ανάλογα με την ισχύ της ΕΜ μπορεί να φτάσουν και αρκετές εκατοντάδες mm. Η κόκκωση ξεκινά από 80 για ξεχόνδρισμα, για φινίριμα και για superfinishing. Οπωσδήποτε πρέπει να γίνεται χρήση υγρού κοπής και σε μεγάλες ποσότητες.

5 Διορθωςη ςφαλματων Κατεργασίες ΙΙ

6 Εργαλειομηχανες Κατεργασίες ΙΙ

7 Honing stones Ισχύουν τα ίδια που ισχύουν για τη λείανση.
Υλικά: Αλουμίνα, Καρβίδια, CBN, PCD Σήμανση ράβδων αντίστοιχη με τους λειαντικούς τροχούς (υλικό κόκκου, μέγεθος κόκκου, σκληρότητα, υφή, συνδετικό υλικό). Κατεργασίες ΙΙ

8 Εργαλεια (χειροκινητα)
Κατεργασίες ΙΙ

9 Εργαλεια (ΕΜ) Κατεργασίες ΙΙ

10 Κινηματικη Η σχετική ταχύτητα μεταξύ ΕΡ και ΤΕ μπορεί να αναλυθεί σε τρεις συνιστώσες: Η κατακόρυφη συνιστώσα είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τις άλλες δύο, οπότε: Η vft είναι σταθερή ενώ η αξονική κίνηση (κατά τη φορά της vfa) είναι μια ταλάντωση που μπορεί να περιγραφεί ως: Οπότε η ταχύτητα είναι: Κατεργασίες ΙΙ Αν: Τότε: Με αντικατάσταση: Μέγιστη ταχύτητα: Ελάχιστη ταχύτητα:

11 Ειδικες εφαρμογες Εξωτερικό honing: περιορισμένη χρήση εκτός από microhoning. Κατεργασία δοντιών γραναζιών: για γεωμετρική ακρίβεια και βελτίωση ποιότητας επιφάνειας. Plateau honing: αφαιρούνται οι κορυφές της επιφάνειας και διατηρούνται οι κοιλάδες (για ΜΕΚ). Flat honing: βελτιώσεις από άλλες κατεργασίες ως προς την επιπεδότητα. Ηλεκτροχημικό honing: αφαίρεση υλικού με εισαγωγή ηλεκτρολύτη μεταξύ εργαλείου(κάθοδος) και τεμαχίου(άνοδος) Hone Forming: συνδυάζει honing και ηλεκτραπόθεση. Laser honing: Συνδυασμός honing και κατεργασίας με laser Ανταγωνιστικές κατεργασίες; Κατεργασίες ΙΙ


Κατέβασμα ppt "Honing Πρόκειται για μια υψηλής ακρίβειας κατεργασία (φινιρίσματος) όπου λειαντικοί κόκκοι, πάνω σε ράβδους, αφαιρούν μικρές ποσότητες υλικού από την."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google