Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

TÜRKÇE C1 DÜZEYİ ΚΠ γ SÖZLÜ SINAV SÜRECİ MAYIS 2013 Hoş geldiniz!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "TÜRKÇE C1 DÜZEYİ ΚΠ γ SÖZLÜ SINAV SÜRECİ MAYIS 2013 Hoş geldiniz!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 TÜRKÇE C1 DÜZEYİ ΚΠ γ SÖZLÜ SINAV SÜRECİ MAYIS 2013 Hoş geldiniz!

2 Κοινές προδιαγραφές (Επίπεδο Γ1 – Πολύ καλή γνώση)
Κοινές προδιαγραφές (Επίπεδο Γ1 – Πολύ καλή γνώση) ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

3 Κατανομή βαθμολογίας στις ενότητες εξέτασης
Ενότητα Β/γία Βάση 1η Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση 25 8 2η Παραγωγή γραπτού λόγου και διαμεσολάβηση 30 9 3η Κατανόηση προφορικού λόγου 4η Παραγωγή προφορικού λόγου και διαμεσολάβηση 20 6 ΣΥΝΟΛΟ 100

4 Κατανομή χρόνου ανά ενότητα:
1η ενότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση  80΄ 2η ενότητα: Παραγωγή γραπτού λόγου και διαμεσολάβηση  90΄ 3η ενότητα: Κατανόηση προφορικού λόγου  25΄ 4η ενότητα: Παραγωγή προφορικού λόγου και διαμεσολάβηση  20΄-25΄/2 = 10΄

5 Έκταση κειμένων ανά ενότητα:
Κατανόηση Παραγωγή 1η  1500 3η  απροσδιόριστη 2η  4η  απροσδιόριστη

6 Περιγραφικοί δείκτες της γνώσης της γλώσσας-στόχου (1)
Να κατανοούν κείμενα μεγάλης έκτασης και «υψηλού βαθμού δυσκολίας». Να εκφράζονται με ευχέρεια σε διάφορες περιστάσεις επικοινωνίας, επιλέγοντας τα κατάλληλα για την περίπτωση λεκτικά σχήματα και το κατάλληλο ύφος.

7 Περιγραφικοί δείκτες της γνώσης της γλώσσας-στόχου (2)
Να χρησιμοποιούν τη γλώσσα με ευχέρεια ανάλογα με τις κοινωνικές, εκπαιδευτικές ή επαγγελματικές απαιτήσεις που τίθενται. Να παράγουν ορθά δομημένο προφορικό και γραπτό λόγο, ακόμη και για πολύπλοκα θέματα, αποδεικνύοντας ότι έχουν την ικανότητα να διατυπώνουν πληροφορίες ή απόψεις σωστά και να οργανώνουν σύνθετο, συνεκτικό λόγο.

8 Ο υποψήφιος πρέπει να αποδείξει ότι είναι σε θέση: (1)
Να διατυπώσει, να αναπτύξει και να αιτιολογήσει μια άποψη, μια επιθυμία ή μια πρόθεση επιχειρηματολογώντας. Να διατυπώσει υποθέσεις ή πιθανά «σενάρια» σχετικά με μια κατάσταση ή με την εξέλιξή της. Να διατυπώσει επιφυλάξεις σχετικά με ιδέες ή προτάσεις άλλων. Να αντιπαραβάλει τα πλεονεκτήματα/ μειονεκτήματα αιτιολογώντας την άποψή του.

9 Ο υποψήφιος πρέπει να αποδείξει ότι είναι σε θέση: (2)
Να συνοψίσει το περιεχόμενο μιας ομιλίας, συζήτησης. Να ζητήσει διευκρινίσεις, επεξηγήσεις. Να παρέμβει, χωρίς να διακόψει τον συνομιλητή του, επιλέγοντας τα κατάλληλα στοιχεία για την επικοινωνιακή περίσταση. Να αναφερθεί σε ήδη λεχθέντα, προκειμένου να σχολιάσει ή να απαντήσει.

10 Σχετικά με τις δραστηριότητες της διαμεσολάβησης
Να μεταφέρει στην ξένη γλώσσα πληροφορίες από ένα γραπτό κείμενο διατυπωμένο στην Ελληνική και αφορά σε διάφορα θέματα. Να ανταλλάξει απόψεις και πληροφορίες με τον άλλο υποψήφιο. Να επιχειρηματολογήσει υπέρ ή κατά ενός θέματος.


Κατέβασμα ppt "TÜRKÇE C1 DÜZEYİ ΚΠ γ SÖZLÜ SINAV SÜRECİ MAYIS 2013 Hoş geldiniz!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google