Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΝΙΓΜΟΣ ή ΠΝΙΓΜΟΝΗ μορφή ασφυξίας που οφείλεται σε μηχανική απόφραξη της αναπνευστικής οδού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΝΙΓΜΟΣ ή ΠΝΙΓΜΟΝΗ μορφή ασφυξίας που οφείλεται σε μηχανική απόφραξη της αναπνευστικής οδού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΝΙΓΜΟΣ ή ΠΝΙΓΜΟΝΗ μορφή ασφυξίας που οφείλεται σε μηχανική απόφραξη της αναπνευστικής οδού

2 Τα συνηθέστερα αίτια από νερό ή από φαγητό στα παιδιά πνιγμονή μπορεί να συμβεί από κάθε λογής ξένο σώμα

3 Μερική απόφραξη το θύμα με το βήχα μπορεί να απομακρύνει το ξένο σώμα

4 Πλήρης απόφραξη Το θύμα συνήθως φέρνει τα χέρια του στο λαιμό δεν μπορεί να μιλήσει το χρώμα του δέρματος γίνεται μπλε και στη συνέχεια χάνει τις αισθήσεις του

5 Παγκόσμιο σήμα πνιγμονής

6 πνιγμονή από ξένο σώμα ο αλγόριθμος Ελέγχω την αναπνοή Δίνω πέντε (5) χτυπήματα στην πλάτη Εφαρμόζω πέντε (5) κοιλιακές ωθήσεις

7 Χτυπήματα στην πλάτη Εάν το θύμα είναι όρθιο ή καθιστό, στεκόμαστε στο πλάι και ελαφρώς πιο πίσω, στηρίζουμε το θώρακα με το ένα χέρι, γέρνοντάς τον προς τα εμπρός, έτσι ώστε το ξένο σώμα να βγει προς τα έξω με τη δύναμη της βαρύτητας και δίνουμε 5 κτυπήματα στην πλάτη του μεταξύ των δύο ωμοπλατών.

8 Χτυπήματα στην πλάτη Εάν το θύμα είναι πεσμένο κάτω, γονατίζουμε και το φέρνουμε προς εμάς, υποστηρίζοντας το θώρακα του με το ισχίο μας, δίνουμε πέντε χτυπήματα στην πλάτη.

9 Χτυπήματα στην πλάτη

10 Κοιλιακές Ωθήσεις Για τις κοιλιακές ωθήσεις, εφαρμοζουμε το χειρισμό Heimlich. Εάν το θύμα είναι όρθιο ή καθιστό: στεκόμαστε από πίσω τοποθετούμε τα χέρια μας γύρω από τη μέση του και το γέρνουμε όσο το δυνατόν προς τα εμπρός κάνουμε το ένα χέρι γροθιά και το τοποθετούμε μεταξύ της ξιφοειδους αποφύσεως του στέρνου και του ομφαλού. Φέρνουμε το άλλο χέρι από πάνω και τραβάμε δυνατά προς τα μέσα και πάνω. Το ξένο σώμα πρέπει κανονικά να μετακινηθεί και να εκδιωχθεί προς τα έξω.

11 Κοιλιακές Ωθήσεις

12

13 Στη συνέχεια… Αν μετά τον αλγόριθμο το ξένο σώμα δεν έχει βγει, τότε ελέγχουμε το στόμα μήπως είναι ορατό και μπορούμε πλέον να το απομακρύνουμε με το χέρι. Διαφορετικά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία από την αρχή. Εάν κάποια χρονική στιγμή το θύμα χάσει τις αισθήσεις του, τότε καταργείται ο μυϊκός τόνος και χαλαρώνουν οι μύες γύρω από το λάρυγγα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πιθανή είσοδο αέρα στους πνέυμονες και πλέον εφαρμοζουμε τον αλγόριθμο της βασικής ΚΑΡΠΑ.

14 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "ΠΝΙΓΜΟΣ ή ΠΝΙΓΜΟΝΗ μορφή ασφυξίας που οφείλεται σε μηχανική απόφραξη της αναπνευστικής οδού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google