Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΤΜΗΜΑ Β2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

2 Τα θετικά του διαδικτύου στην
εκπαίδευση, πληροφόρηση, επικοινωνία και ηλεκτρονικό εμπόριο

3 Τα θετικά του διαδικτύου
εκπαίδευση, πληροφόρηση, επικοινωνία Οικονομικές συναλλαγές ηλεκτρονικό εμπόριο

4 Εκπαίδευση(εξ αποστάσεως)
Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους, αλλά ιδιαίτερα σε άτομα που είναι εργαζόμενα ή μεγαλύτερης ηλικίας.  Μερικά από τα πλεονεκτήματα της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως είναι: Ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει ενώ βρίσκεται στο σπίτι του ή στη δουλειά του χωρίς τη φυσική παρουσία του εκπαιδευτή του.  Χρησιμοποιούνται ευέλικτες διδακτικές τεχνικές προκειμένου να βοηθήσουν κάθε εκπαιδευόμενο να προσαρμόσει την εκπαιδευτική διαδικασία στις ανάγκες του, στο ρυθμό της ζωής του, στο επίπεδο γνώσεών του και στο προσωπικό του στυλ μάθησης.

5

6 Ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων
Όταν κάποιος "σερφάρει" στο διαδίκτυο νιώθει ελεύθερος καθώς έχει την δυνατότητα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να φοβάται την λογοκρισία.

7 Συνεργατηκότητα To εργαλείο εξάπλωσης πληροφοριών και υλικού χρησιμοποιείται ως κίνητρο συμμετοχής των νέων και των μαθητών σε καινοτομίες και ωραίες εμπειρίες που τους ενθουσιάζουν και τους παρακινούν στο να μάθουν. Μέσα από το διαδίκτυο αναπτύσσονται μέθοδοι που ενθαρρύνουν την συνεργατικότητα και την κοινωνικότητα αναφορικά με την παραγωγή κάποιου συγκεκριμένου ομαδικού έργου ανάμεσα σε περισσότερους νέους.

8 Διευκόλυνση οικονομικών συναλλαγών
Παλιότερα όταν οι άνθρωποι ήθελαν να πληρώσουν κάποιο λογαριασμό ή να διευθετήσουν κάτι με κάποια υπηρεσία έπρεπε να πάνε εκεί αλλά τώρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας όλα μπορούν να γίνουν μέσω του διαδικτύου. Έτσι κάνουμε και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας

9 Πληροφόρηση Εκτός από το ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Διαδίκτυο είναι η εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία. Πλέον στο Διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε οποιαδήποτε πληροφορία μιας και τα πάντα τείνουν προς την ψηφιακή εποχή όπως εφημερίδες, άλλα μέσα ενημέρωσης και πολλά άλλα. Το Διαδίκτυο έχει ένα τεράστιο ποσό δημοσιεύσεων που προστίθενται καθημερινά και εξελίσσεται ως η ισχυρότερη πηγή πληροφορίας. Επίσης, η χρήση του Διαδικτύου έχει κάνει τις εργασίες ευκολότερες και απλές, στόχοι που θα έπαιρναν ένα τεράστιο χρονικό διάστημα πριν τώρα θέλουν μόνο μερικά λεπτά.

10 Επικοινωνία Για την εύκολη επικοινωνία εκτός από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μετέπειτα εμφανίστηκε και το Skype. Αρχικά ήταν για επικοινωνία από Η/Υ σε Η/Υ. Αυτό που απαιτείται είναι η εγκατάσταση του λογισμικού και στους υπολογιστές από όπου οι χρήστες θα έρθουν σε επικοινωνία.

11 Επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα
Το διαδίκτυο έχει την ικανότητα να μας παρέχει επικοινωνία με αγαπημένα μας πρόσωπα που βρίσκονται είτε μακριά μας είτε κοντά μας με διάφορες εφαρμογές που μπορούμε να κατεβάσουμε χωρίς πληρωμή.

12

13 Ηλεκτρονικό εμπόριο Το Ηλεκτρονικό Εμπόριο είναι το εμπόριο παροχής αγαθών και υπηρεσιών που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα είναι ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο. Το κόστος των προϊόντων που πωλούνται μέσω Διαδίκτυο είναι κατά γενικό κανόνα πολύ χαμηλότερο από τις τιμές του εμπορίου, αφού ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι απαλλαγμένο από μεγάλο μέρος του λειτουργικού κόστους ενός πραγματικού καταστήματος και γενικά απαιτεί πολύ λιγότερο υπαλληλικό προσωπικό.

14 Ψυχαγωγία μέσα από το διαδικτύου
. Ανάμεσα στις πολυάριθμες χρήσεις και ευεργετικές παροχές του διαδικτύου εμφανίζονται και οι υπηρεσίες ψυχαγωγίας. Η δυνατότητα εύκολης αγοράς της επιλεγμένης ψυχαγωγίας , η εύκολη πρόσβαση στις διάφορες ψυχαγωγικές υπηρεσίες, η υψηλή ποιότητα εικόνα και ήχου και ο διαφορετικός τρόπος που η νεολαία αντιλαμβάνεται στις μέρες μας την ψυχαγωγία, κατατάσσουν το Internet , σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, στην δεύτερη θέση μετά την τηλεόραση.

15

16 Ενημέρωση από το διαδίκτυο
Η χρήση του διαδικτύου μας βοηθάει στο να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις που γίνονται σχετικά με τον έξω κόσμο καθώς και τα πολιτικά ζητήματα της χώρας της οποίας βρίσκεστε ή όποιας άλλης επιθυμείτε.

17 Υπηρεσίες προς όλους Επιπλέον, το Διαδίκτυο έχει γίνει ένα μεγάλο εργαλείο για τις τράπεζες, που προσφέρουν την πιθανότητα να κάνουν συναλλαγές γρήγορα και ακίνδυνα. Προσφέρουν επίσης μια ισχυρή πηγή για αγορές και ευκολία να παραδώσει τα προϊόντα σας κατ' ευθείαν στο σπίτι σας. Επιπλέον, η διαδεδομένη χρήση του Διαδικτύου έχει ανοίξει νέους τομείς εργασιών σε όλες τις χώρες και έχει επεκτείνει τις διαθεσιμότητες εργασίας από το σπίτι.

18 Το διαδίκτυο  Γενικά, το Διαδίκτυο είναι ένα πολυ-εργαλείο με εφαρμογές σε κάθε πτυχή της ζωής κάποιου.

19 Πηγές  diadiktyou E%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF&sa=X&biw=134 4&bih=735&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=OE9KVr_pRpeKZM %253A%252CpYEq4b3IYdJSeM%252C_&usg=__FEUT8FreILj_- UldoPaIXir1FP8%3D&ved=0ahUKEwi58aaglsbYAhXJDpoKHTjqBv QQ9QEIaTAN#imgrc=OE9KVr_pRpeKZM CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1+%CF%84%CE%BF%CF %85+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8 4%CF%85%CE%BF%CF%85+%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC% CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7&source=lnms&tbm=isc h&sa=X&ved=0ahUKEwin- NGqj8bYAhUsDJoKHcHyBPMQ_AUIDCgD&biw=1344&bih=735#i mgrc=s1gDueLKl23ERM

20 Τέλος!


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google