Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ Από την ΣΤ΄Τάξη Σχολική χρονιά

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ Από την ΣΤ΄Τάξη Σχολική χρονιά"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ Από την ΣΤ΄Τάξη Σχολική χρονιά 2015-2016
Μαθητές: Χρήστος Λάμπογλου, Μέλβιν Μπέρκοβιτς, Μωρίς Σαλτιέλ, Αλέξανδρος Μπενουζίλιο Eκπαιδευτικός: Eύα Σαουλίδου - Σεβή

2 Τιμητικός τίτλος Το Γιαντ Βασσέμ, το Ίδρυμα για τη Μνήμη των Μαρτύρων και των Ηρώων του Ολοκαυτώματος, μεταξύ άλλων απονέμει, εκ μέρους του Κράτους του Ισραήλ, τον τιμητικό τίτλο του Δικαίου των Εθνών σε μη-Εβραίους, που στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έσωσαν τις ζωές χιλιάδων Εβραίων.

3 Απονομές Στο τιμώμενο πρόσωπο δίνεται ο τίτλος σε ειδική τελετή που διεξάγεται ή στη χώρα καταγωγής του ή στο Ισραήλ. Το όνομά του προστίθεται στον Τοίχο των Δικαίων, που βρίσκεται στον Κήπο των Δικαίων των Εθνών στην Ιερουσαλήμ, όπου και φυτεύεται ένα δέντρο .

4 Διεθνείς απονομές Μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2016 ο τίτλος του Δικαίου των Εθνών είχε απονεμηθεί σε Πολωνούς, μεταξύ των οποίων η Ιρένα Σέντλερ που έσωσε Εβραιόπουλα, σε Ολλανδούς συμπεριλαμβανομένων ατόμων από την Ινδονησία, σε Γάλλους, σε Ουκρανούς, σε Βέλγους (μεταξύ των οποίων η Βασίλισσα Ελισάβετ), σε 889 Λιθουανούς, σε 837 Ούγγρους, σε 618 Λευκορώσους, 558 Σλοβάκους, 671 Ιταλούς, σε 328 Έλληνες και σε πολλούς άλλους.

5 Πηγές https://el.wikipedia.org/wiki https://sprawiedliwi.org.pl
&view=article&id=1356:a-&catid=18: &Itemid=47

6 Σκέψεις… Oι άνθρωποι αυτοί που βοήθησαν τους Εβραίους να ζήσουν είναι θαυμαστοί. Αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Όπως τα δέντρα ριζώνουν, έτσι και οι άνθρωποι με τις δυνατές τους ρίζες στηρίζουν την κοινωνία και αυτή καρποφορεί. Είναι μεγάλη αξία να δείχνουμε αλληλεγγύη, σεβασμό και αγάπη σε όλους. Όσο περισσότερα μαθαίνουμε, περισσότερα καταλαβαίνουμε.


Κατέβασμα ppt "ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ Από την ΣΤ΄Τάξη Σχολική χρονιά"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google