Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν Κωνσταντινοσ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν Κωνσταντινοσ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν Κωνσταντινοσ
Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν Κωνσταντινοσ

2 Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν γεννήθηκε το 1770 στη Βόννη
Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν γεννήθηκε το 1770 στη Βόννη. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η ημερομηνία της γέννησής του, αλλά βαπτίστηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1770. Καταγόταν από μουσική οικογένεια. Ο παππούς του ήταν διευθυντής χορωδίας στην Αυλή του Πρίγκιπα στη Βόννη. Ο πατέρας του, Γιόχαν βαν Μπετόβεν, εργάστηκε ως επαγγελματίας τενόρος στην ίδια χορωδία. Έκανε μαθήματα πιάνου και τραγουδιού και τον βοήθησε στη μουσική του μόρφωση. Το σπίτι του Μπετόβεν στη Βόννη

3 Σε ηλικία 12 ετών δημοσιεύτηκε η πρώτη του σύνθεση και ο Νέεφε δήλωσε πως επρόκειτο για τον νέο Μότσαρτ. Το 1792,  πήγε στη Βιέννη για σπουδάσει μουσική. Άρχισε σιγά-σιγά να αναγνωρίζεται η αξία του, πρώτα ως πιανίστας και αργότερα ως συνθέτης. Κατόρθωνε να ζει με έσοδα από τις δημόσιες συναυλίες του, είτε γράφοντας έργα κατά παραγγελία.

4 Το έργο του Μπετόβεν διακρίνεται κυρίως σε τρεις χρονικές περιόδους.
Συνέθεσε εννέα συμφωνίες, 5 κονσέρτα για πιάνο, εμβατήρια, χορούς, σονάτες, κουαρτέτα και πολλά άλλα μουσικά έργα.

5 Το πιο τραγικό γεγονός της ζωής του Μπετόβεν ήταν η κώφωσή του
Το πιο τραγικό γεγονός της ζωής του Μπετόβεν ήταν η κώφωσή του. Άρχισε να χάνει την ακοή του από την ηλικία των 26 ετών και, περίπου το 1820 ήταν ολοκληρωτικά κωφός. Παρά την απώλεια της ακοής του, έγραψε μουσική μέχρι το τέλος της ζωής του. 

6 Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ
ΘεολόγοΣ Κωνσταντίνου Έ Ταξη

7 Γεννήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας στις 3 Μαρτίου 1847.
Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ παρακολούθησε μαθήματα στο βασιλικό γυμνάσιο του Εδιμβούργου και στη συνέχεια σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο πανεπιστημιακό κολλέγιο του Λονδίνου. Τον Απρίλιο του 1903 ο Μπελ ανακάλυψε τον πολλαπλό τηλέγραφο ενώ τις πρώτες του σημειώσεις σχετικά με το τηλέφωνο τις έγραψε τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου και ένα μήνα αργότερα ξεκίνησε να γράφει σχετικά με τις προδιαγραφές του. Στις 7 Μαρτίου του 1876 το Γραφείο Ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α έδωσε στον Μπελ το σχετικό δίπλωμα που κατοχύρωνε τη συσκευή που μεταδίδει τον ήχο και τη φωνή τηλεγραφικώς. Το 1880 το έργο του και οι εφευρέσεις του γίνονται γνωστές στην Ευρώπη και η Γαλλία τον τιμά με το ειδικό βραβείο Βόλτα και μεγάλη οικονομική ενίσχυση. Την ίδια χρονιά προσέγγισε το πρόβλημα της εγγραφής του ήχου με την ανακάλυψη του γραμμόφωνου. Χρησιμοποίησε δίσκους από κερί και χαρακτηριστικά στελέχη με ελεγχόμενη ταχύτητα, κατορθώνοντας να γράψει στους δίσκους αυτούς κάποιους ήχους και να τους αναπαράγει.

8 Στη συνέχεια ίδρυσε εταιρεία αεροπορικών πειραμάτων με τη συμμετοχή της συζύγου του, πειραματιζόμενος και ο ίδιος για τη δυνατότητα πτήσης του ανθρώπου. Κατασκεύασε 2 τεράστιους χαρταετούς και κατάφερε να σηκώσει από τη γη έναν άνθρωπο. Αργότερα ασχολήθηκε και με άλλα ερευνητικά θέματα όπως σχετικά με την ακτινοβολία του ήλιου, την ανίχνευση διαφόρων ήχων και κατασκεύασε το ένα θαλάσσιο σκάφος με πτερύγια (υδροπτέρυγο) καταφέρνοντας να το κινήσει, τοποθετώντας 2 τεράστιες μηχανές μεγάλης ισχύος, με την πρωτοφανή ταχύτητα για την εποχή των 70 μιλίων την ώρα. Παρότι ο Μπελ σε όλη του τη ζωή ασχολήθηκε με την ομιλία και τα προβλήματα των κωφαλάλων, ήταν πολύ ανήσυχος και ποτέ δεν σταμάτησε να ερευνά, να εφευρίσκει και να προβληματίζεται. Οι έρευνες του πάντα επικεντρώνονταν στις βασικές αρχές και τις ιδέες παρά στις εφαρμογές. Χειρόγραφα και εκατοντάδες σημειώσεις που βρέθηκαν μετά το θάνατο του αποκαλύπτουν ένα πλήθος παρατηρήσεων γραμμένων στα περιθώρια, πολλές από τις οποίες είναι άξιες μελέτης ακόμα και σήμερα. Πέθανε στις 2 Αυγούστου του 1922 στο Κέιπ Μπρίτον Άιλαντ, στη Νέα Σκωτία του Καναδά.

9 ΤΕΛΟΣ

10 ΠΙΚΑΣΣΟ αννα αλ τζιοχμανι

11 ΛΙΓΑ Λόγια για τον πικασσο
Γεννήθηκε στη Μάλαγα της Ισπανίας. Τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής, τα έλαβε από τον πατέρα του, ο οποίος δίδασκε σε διάφορες ακαδημαϊκές σχολές.

12  Ο ίδιος ο Πικάσο ξεκίνησε να ζωγραφίζει σε πολύ μικρή ηλικία και έδειξε από νωρίς δείγματα του ταλέντου του. Το 1891 η οικογένειά του μετακόμισε στην Λα Κουρουνια όπου έζησε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σπουδάζοντας στην τοπική σχολή καλών τεχνών.

13 Αν και ο Πικάσο ήταν πρώτα απ' όλα ζωγράφος (στην πραγματικότητα θεωρούσε ότι ένας καλλιτέχνης οφείλει να ζωγραφίζει για να μπορεί να θεωρηθεί αληθινός καλλιτέχνης), εργάστηκε επίσης με μικρά κεραμικά και χάλκινα γλυπτά, ενώ έγραψε ακόμη και ποιήματα. Έφυγε από τη ζωη στις 8 Απριλιου του 1973.

14 Λιγεσ φωτογραφιεσ

15 Μερικα εργα τεχνησ

16 Η υπογραφη του πικασσο

17 Ευρωπαίοι Καλλιτέχνες
Γεωγραφία Κυριακή Πατσαλίδου Ελένη Χ’'προκόπη

18 Μιχαήλ Άγγελος Ο Μιχαήλ Άγγελος γεννήθηκε στις 6 Μάρτιου του1475. Πέθανε στις 18 Φεβρουαρίου του 1564 σε ηλικία 89 ετών. Ήταν γλύπτης, σχεδιαστής, ζωγράφος, αρχιτέκτονας και ποιητής. Το είδος τέχνης που ζωγράφιζε ήταν Homoeroticm και χριστιανική τέχνη. Τα πιο γνωστά του έργα ήταν: Δαβίδ, Πιετά, Η Δευτέρα Παρουσία, Οροφή της Καπέλα Σιξτίνα.

19

20

21

22 Μπετοβεν Ο Μπετοβεν γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου Πέθανε στις 26 Μαρτίου του Το είδος τέχνης του ήταν η κλασική μουσική, Συμφωνία, σύνθεση για κουαρτέτο εγχόρδων,Σονάτα για πιάνο και όπερα. Σημαντικά του έργα Fur Elise, 9η συμφωνία, Σονάτα για πιάνο και Missa Solemmis.

23 Πικάσο Ο Πάμπλο Πικάσο γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου Πέθανε στις 8 Απριλίου του Η αιτία του θανάτου του ήταν το πνευματικό οίδημα και καρδιακή ανεπάρκεια. Τα πιο σημαντικά του έργα είναι: Γκερνίκα, οι δεσποινίδες της Αβιγίον και Μόνα Λίζα. Πήρε βραβείο Ειρήνης Λένιν.

24

25 Ιούλιος Βερν Ο Ιούλιος Βερν γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου. Πέθανε στις 24 Μάρτιου 1905 σε ηλικία 77 ετών. Το επάγγελμα το ήταν Μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Σημαντικά του έργα Πέντε εβδομάδες με αερόστατο(1863) Ταξίδι στο Κέντρο της Γης(1864) Από τη Γη στη Σελήνη (1865) λεύγες κάτω από τη θάλασσα (1870) Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (1873) Η μυστηριώδης νήσος (1874) Μιχαήλ Στρογκόφ (1876)

26

27

28

29

30

31

32

33 Οδυσσέας Ελύτης Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του Πέθανε στις 18 Νοεμβρίου του 1996 σε ηλικία 84 ετών. Ήταν συγγραφέας, ποιητής και κριτικός τέχνης. Είχε πολλά διάσημα έργα όπως το Άξιο Έστιν, Ο μικρός ναυτίλος και πολλά άλλα.

34 ΜΠΕΤΟΒΕΝ Παναγιώτης

35 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο Μπετόβεν γεννήθηκε στη Βόννη το 1770. Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του δεν είναι γνωστή, βαφτίστηκε όμως στις 17 Δεκεμβρίου. Καταγόταν από μουσική οικογένεια, αν και κανένας από τους προγόνους του δεν διακρίθηκε στη σύνθεση.

36 Tο έργο του Μπετόβεν διακρίνεται κυρίως σε τρεις χρονικές περιόδους

37 ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

38 Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ

39 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

40 Μεγάλοι ευρωπαίοι επιστήμονες
Γεωγραφία Ελένη/Κυριακή Ε’ τάξη

41 Λουί Παστέρ[Γαλλία] Ο Λουί Παστέρ γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1822 στο dole και πέθανε στις 28 Σεπτεμβρίου 1895.Ήταν ένας γάλλος χημικός που έγινε διάσημος για τις πολλές ανακαλύψεις που έκανε στην μικροβιολογία και έτσι θεωρείται και ως « πατέρας της Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας». Επίσης ο Λουί Παστέρ έφτιαξε το πρώτο εμβόλιο και εφεύρε τρόπο για να αποτρέψει το ξίνισμα του γάλακτος και του κρασιού.

42

43 Τζέιμς Βατ [Σκοτία] Ο Τζέιμς Βατ γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου το 1736 και πέθανε στις 19 Αυγούστου το1819. Από μικρός κινούσε το ενδιαφέρον του για τα μαθηματικά. Όταν μεγάλωσε του έφεραν μια μηχανή για να την επισκευάσει και του κίνησε το ενδιαφέρον ,έτσι βοήθησε στην τελειοποίησή της. Συγκεκριμένα πέτυχε τον αποχωρισμό του συμπυκνωτή από τον κύλινδρο τον οποίο περιέβαλε με ατμό ψύξης. Έτσι κατασκεύασε μια ατμομηχανή διπλής ενέργειας δίνοντας περιστοφική κίνηση.

44 Έτσι μετά από πολλές μελέτες και σκέψεις η δύναμη τις ισχύς ονομάστηκε Βατ.

45 Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ
Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου το 1847και πέθανε στις 2 Αυγούστου το 1922.Ο Αλεξάντερ ήταν εφευρέτης μηχανικός και σε ηλικία 29 χρονών έφτιαξε το πρώτο τηλέφωνο Η αρχική του σκέψη ήταν να υπάρξει κάποιος τρόπος να έχουν επικοινωνία δύο άτομα από διαφορετικά μέρη . Έτσι στις 7 Μαρτίου 1876 έγινε η πρώτη συνομιλία ανθρώπων από διαφορετικά μέρη κατά λάθος αφού το σύστημα δούλεψε όταν ο συνεργάτης του Αλεξάντερ έριξε νερό πάνω στο σύστημα και δούλεψε από μόνο του και ακούστηκε η φωνή του συνεργάτη σε όλο το κτήριο.

46

47 Το ζεύγος Κιουρί[Πολωνία]
Το ζεύγος Κιουρί γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου το 1867 και πέθαναν στις 4 Ιουλίου το 1934.Το ζεύγος ήταν φυσικοί χημικοί καθηγητές . Ανακάλυψαν το ράδιο και τα φαινόμενα τις ραδιενέργειας .Το ζεύγος ανακάλυψε το πολώνιο και τιμήθηκαν 2 φορές με το βραβείο Νόμπελ για την φυσική και την χημεία . Στην χώρα τους την Πολωνία τους φώναζαν και ως γονιούς του ραδίου .Κατάγονταν από φτωχική οικογένεια όμως κατάφεραν να γίνουν πλούσιοι μετά την σπουδαία ανακάλυψη που έκαναν.

48

49 Ιωάννης Γουτεμβέργιος[Γερμανία]
Ο Ιωάννης Γουτεμβέργιος γεννήθηκε το 1397 και πέθανε στις 3 Φεβρουαρίου του Ο Γουτεμβέργιος εισήγαγε την τυπογραφία στην Ευρώπη . Η δική του εφαρμογή της μηχανικής εκτύπωσης με κινητά στοιχεία θεωρείται ευρέως ως η πιο σημαντική εφεύρεση της δεύτερης χιλιετίας .Η μηχανή που έφτιαξε ο Γουτεμβέργιος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αναγέννησης, τη Μεταρρύθμιση, τον Διαφωτισμό και την επιστημονική επανάσταση.

50

51

52 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΓΟΥΤΕΜΒΕΡΓΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΟΡΟΥ

53 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ
Ο Γουτεμβέργιος καταγόταν από την Γερμανία. Γεννήθηκε το 1397 και πέθανε το 1480 σε ηλικία 71 ετών. Σπουδαία εφεύρεσή του ήταν η εκτύπωση. Μετά από διάφορες προσπάθειες πετυχαίνει, το 1441, με τη βοήθεια ενός βελτιωμένου μελανιού, να αξιοποιήσει εκτυπωτικά και τις δύο όψεις μιας σελίδας χαρτιού.

54 Ο ΓΟΥΤΕΜΒΕΡΓΙΟΣ

55 Νεόφυτος Ορφανός Ε’ τάξη 2017-2018 Δημοτικό Περιστερώνας
Ο Τζέιμς Βατ Νεόφυτος Ορφανός Ε’ τάξη Δημοτικό Περιστερώνας

56 Ο Τζέιμς Βατ δημιούργησε την ατμομηχανή διπλής ενέργειας.
Όταν δούλευε στο πανεπιστήμιο σαν μηχανικός, του έφεραν για επισκευή μια μηχανή που του κίνησε τόσο το ενδιαφέρον ώστε προσπάθησε να την μετατρέψει. Ονομάστηκε «πατέρας της ατμομηχανής» κυρίως για την κατασκευή μιας ατμομηχανής που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα δηλαδή σε πολλές εφαρμογές, οδηγώντας έτσι στην έλευση της βιομηχανικής επανάστασης. Αν δεν εφεύρε την ατμομηχανή σήμερα ίσως να μην υπήρχαν τόσα πολλά εργοστάσια, αυτοκίνητα και όλες οι μηχανές που μας βοηθούν στην καθημερινότητα.

57 Μερικά παραδείγματα πριν μετά

58 Μιχαήλ –Άγγελος 6 Μαρτίου 1475 Καπρέζε, Τοσκάνη, Ιταλία Γέννηση
Θάνατος 18 Φεβρουαρίου 1564 (89 ετών) Ρώμη

59 Ο Μικελάντζελο ντι Λοντοβίκο Μπουοναρότι Σιμόνι γνωστός περισσότερο ως Μιχαήλ Άγγελος, ήταν Ιταλός γλύπτης, ζωγράφος, αρχιτέκτονας και ποιητής της Αναγέννησης. Σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς στην ιστορία της τέχνης. Στα δημοφιλέστερα έργα του ανήκουν οι νωπογραφίες που φιλοτέχνησε για το Παπικό παρεκκλήση του Βατικανού (Καπέλα Σιξτίνα), το άγαλμα του Δαβίδ και η Πιετά (αποκαθήλωση) στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη.

60 Δαβίδ Είναι ένα από τα πιο γνωστά αγάλματα στην ιστορία της γλυπτικής, και έχει γίνει σύμβολο δύναμης και νεανικής ομορφιάς. Παριστάνει τον Βιβλικό βασιλιά Δαβίδ, τη στιγμή που αποφασίζει να αναμετρηθεί με τον Γολιάθ.

61 Η Πιετά («Αποκαθήλωση») που φιλοτεχνήθηκε στα από τον Μιχαήλ Άγγελο, είναι ένα μαρμάρινο γλυπτό στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Βατικανού. Το διάσημο γλυπτό απεικονίζει το σώμα του Ιησού στα πόδια της μητέρας του Μαρίας, μετά τη Σταύρωση και την αποκαθήλωση.

62 Η δημιουργία του Αδάμ» Κεντρικές μορφές ο Θεός και ο Αδάμ
Η δημιουργία του Αδάμ» Κεντρικές μορφές  ο Θεός και ο Αδάμ. Ο Αδάμ ξαπλωμένος, μόλις που έχει δημιουργηθεί, μοιάζει σαν μια αδρανή μορφή, χωρίς καμιά δυνατότητα δύναμης στην κίνηση του. Το χέρι του Θεού συναντά εκείνο του Ανθρώπου  μέσα από μια υπέροχη  χειρονομία όπου του δίνει ζωή και ενέργεια χωρίς καν να χρειαστεί να τον ακουμπήσει.  Αυτή η σκηνή είναι η μοναδική που δείχνει τη σχέση αγάπης μεταξύ Θεού και Ανθρώπου. 

63 Μιχαήλ Νικόλαος Χατζηκωνσταντή
Ε’


Κατέβασμα ppt "Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν Κωνσταντινοσ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google