Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Γ.Καπετανάκης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Γ.Καπετανάκης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Γ.Καπετανάκης
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Ομάδα WARRIORS Αλέξανδρος Βακάλης Βίκυ Διονυσοπούλου Δημήτρης Κρόμπας Ελένη Μιχαηλίδου Βύρωνας Πετρίδης ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Γ.Καπετανάκης 2016

2 «Στην κοιλαδα με τους ροδωνεσ» ν. εγγονοπουλοσ
«Στην κοιλαδα με τους ροδωνεσ» ν. εγγονοπουλοσ «Αλήθεια -των αδυνάτων αδύνατο ποτές δεν εκατάφερα να καταλάβω / αυτά τα όντα που δεν βλέπουνε το τερατώδες κοινό γνώρισμα τ’ ανθρώπου / το εφήμερο της παράλογης ζωής του κι ανακαλύπτουνε διαφορές γιομάτοι μίσος διαφορές σε χρώμα δέρματος /φυλή / θρησκεία»

3 ΝΙΚΟΣ ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Υπερρεαλιστής ποιητής και ζωγράφος Αθήνα, Υπηρέτησε ως δημόσιος υπάλληλος. Φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Κ. Παρθένη. Από το 1938 δίδασκε στο ΕΜΠ. Το 1938 κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία.

4 ν. εγγονοπουλοσ – ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
Κύριος εκπρόσωπος του ελληνικού υπερρεαλισμού Ο υπερρεαλισμός επιδιώκει να εκφράσει λεκτικά ή γραπτά η αληθινή φύση της σκέψης. Δηλαδή, τη σκέψη όπως παράγεται αυθόρμητα χωρίς την επιρροή της λογικής ή της ηθικής. Εμπνέεται από την Ελληνική Μυθολογία, τη Βυζαντινή παράδοση και την Επανάσταση του ‘21.

5 «ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΔΩΝΕΣ» ΑΠΟΔΟΣΗ ΝΟΗΜΑΤΟΣ
«ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΔΩΝΕΣ» ΑΠΟΔΟΣΗ ΝΟΗΜΑΤΟΣ Υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό στους ανθρώπους, το οποίο, παρόλο που είναι τόσο εμφανές και αρνητικό, οι άνθρωποι δεν το αναγνωρίζουν. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι το μίσος που καλλιεργούν οι άνθρωποι μεταξύ τους για τις διαφορές ως προς τη φυλή ή τη θρησκεία. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

6 ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

7 ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ρατσισμός (<racism) είναι η θεωρία της διάκρισης των φυλών (λαών-εθνών) σε ανώτερες και κατώτερες. Μορφές ρατσισμού Κοινωνικός: η  εχθρική  συμπεριφορά  απέναντι  σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι μετανάστες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Εθνικός: η  αντίληψη  ότι  ένα  έθνος  είναι  ανώτερο από τα άλλα. Θρησκευτικός: η αντίληψη ότι μία θρησκεία είναι η μόνη αληθινή και πρέπει να επικρατήσει έναντι των υπολοίπων. Σεξισμός: Ρατσισμός κατά των γυναικών.

8 ΜΟΡΦΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

9 ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΌ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – ΑΙΤΙΑ Επιθυμία για υλικά αγαθά Επιθυμία για εξουσία Εγωισμός Αλαζονεία Ιδιοτέλεια Υποκρισία Φθόνος Εκδίκηση ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΌ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

10 ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Διαρρηγνύεται η κοινωνική συνοχή και διαχωρίζονται οι άνθρωποι σε προνομιούχους και μη, με συνέπειες στη μόρφωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία. Βία, τρομοκρατία, εγκληματικότητα, πόλεμοι. Επικράτηση του δίκαιου του ισχυρότερου. Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απαισιοδοξία, απογοήτευση, άγχος και ανασφάλεια όσων αντιμετωπίζονται ρατσιστικά.

11 ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Αποδοχή Ταπεινότητα Σεβασμός Δικαιοσύνη Ισότητα Συμφιλίωση Φιλειρηνικά συναισθήματα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

12 ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

13

14 ΠΗΓΕΣ https://el.wikipedia.org/wiki
surrealism-nikos-eggonopoulos ontent/voulhFoundation/file/Ekpaideytika%20New/racism/0_3racism.pdf

15 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Γ.Καπετανάκης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google