Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι είναι : κάθε τι που βρίσκετε στη φύση είτε πρόκειται για άψυχα υλικά είτε πρόκειται για οργανισμούς. π.χ. βουνά ,ποτάμια , ο αέρας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι είναι : κάθε τι που βρίσκετε στη φύση είτε πρόκειται για άψυχα υλικά είτε πρόκειται για οργανισμούς. π.χ. βουνά ,ποτάμια , ο αέρας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι είναι : κάθε τι που βρίσκετε στη φύση είτε πρόκειται για άψυχα υλικά είτε πρόκειται για οργανισμούς. π.χ. βουνά ,ποτάμια , ο αέρας που αναπνέουμε, δάση ,μικρόβια ,πουλιά ,θηλαστικά ,ψάρια κλπ Για να μελετήσουμε καλύτερα το φυσικό περιβάλλον το χωρίζουμε σε 4 μέρη ,και μελετάμε το κάθε μέρος ξεχωριστά αλλά και σε αλληλεπίδραση με τα άλλα .

2 Τα τμήματα του φυσικού περιβάλλοντος

3 ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Τι είναι: Μια αεριώδης μάζα που περιβάλει τη γη. Αρχίζει από την επιφάνεια της γης και σιγά σιγά αραιώνει και εξαφανίζεται όσο απομακρυνόμαστε στο διάστημα. Ποια αέρια περιέχει: Τα βασικά αέρια είναι το ΟΞΥΓΟΝΟ και το ΑΖΩΤΟ. διοξείδιο του άνθρακα Αργόν κλπ Εκτός από αέρια περιέχει νερό και σκόνη Η επιστήμη που μελετά την ατμόσφαιρα είναι για τα κατώτερα στρώματα η μετεωρολογία και για τα ανώτερα η αστρονομία.

4 Στην ύπαρξη της ατμόσφαιρας
Οφείλεται γαλάζιο χρώμα που έχει ο πλανήτης μας. Αν δεν υπήρχε ατμόσφαιρα τότε η εικόνα που θα είχαμε θα ήταν φωτεινά αντικείμενα σε σκοτεινό περιβάλλον.

5 ΥΔΡΟΣΦΑΙΡΑ

6 Τι είναι: Το νερό σε κάθε φυσική κατάσταση
1)υγρό (Ωκεανοί ,λίμνες ποτάμια, υδροφόρος ορίζοντας) 2)στερεό (Πάγος ,χιόνι) 3)αέριο (υδρατμοί στην ατμόσφαιρα) Με την υδρόσφαιρα ασχολούνται οι επιστήμες της γεωλογίας ,της ωκεανολογίας και της βιολογίας

7 ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΓΗ
Γλυκό νερό 2,8% Παγετώνες Υπόγεια ύδατα Ποτάμια Λίμνες Υδρατμοί υγρασία ΞΗΡΑ 29% ΥΔΡΟΣΦΑΙΡΑ 71% ΩΚΕΑΝΟΙ 97,2%

8 Σχηματική παράσταση της υδρόσφαιρας και του κύκλου του νερού

9 ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΑ Τι είναι: Λιθόσφαιρα είναι η επιφάνεια και το υπέδαφος της
γης. Πάνω στη λιθόσφαιρα οι άνθρωποι χτίζουν τα σπίτια τους ,αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους και από αυτή παίρνουν τροφή και άλλα υλικά απαραίτητα για την ζωή. Έτσι δικαιολογείται απόλυτα ο χαρακτηρισμός της λιθόσφαιρας ως <<πλατφόρμα της ζωής>> Η Επιστήμη που μελετά τη λιθόσφαιρα είναι η γεωλογία.

10 Ατμόσφαιρα Υδρόσφαιρα Λιθόσφαιρα

11 ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ Τι είναι: Η βιόσφαιρα είναι ο χώρος μέσα στον οποία ζουν ,τρέφονται ,αναπτύσσονται και αναπαράγονται όλα τα είδη των οργανισμών και περιλαμβάνει τμήμα της ατμόσφαιρας την υδρόσφαιρα και τμήμα της λιθόσφαιρας. Η Επιστήμη που ασχολείται με την μελέτη της βιόσφαιρας είναι η οικολογία και η βιολογία.

12

13

14 Το ζωικό βασίλειο Μύκητες Τα φυτά Πρωτόζωα Άλγη Ξηρά νερό

15 Κάρολος Δαρβίνος( ) Άγγλος φυσιοδίφης που θεμελίωσε την θεωρία ότι όλα τα υπάρχοντα είδη ζωής προέρχονται από διαφορετική εξέλιξη μέσα στο χρόνο των ίδιων κοινών προγόνων. 1850

16 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι είναι : κάθε τι που βρίσκετε στη φύση είτε πρόκειται για άψυχα υλικά είτε πρόκειται για οργανισμούς. π.χ. βουνά ,ποτάμια , ο αέρας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google