Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!
Η Πολυάννα μεγαλώνει είναι ένα παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο και το δεύτερο τις σειράς Πολυάννα. Το έχει γράψει η συγγραφέας Ελεανόρ Πόρτερ ,με σκοπό να διδάξει την αξία της αισιοδοξίας κατά την διάρκεια μια δύσκολης περιόδου.

2 Συγγραφέας! H Ελέανορ Πόρτερ γεννήθηκε το 1868 στο Λίτλετον και πέθανε το 1920 στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης. Μετά το σχολείο, σπούδασε τραγούδι, με εξαιρετικές επιδόσεις, στο Ωδείο της Νέας Αγγλίας. Το 1892 παντρεύτηκε τον John Porter και μετακόμισαν στην Μασαχουσέτη, όπου άρχισε να επιδίδεται στο γράψιμο. Το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 1907, ακολούθησε ένα δεύτερο, το MissBilly , το οποίο έγινε μπεστ-σέλερ, αλλά εκείνο που απογείωσε τη φήμη της ήταν η Πολυάννα . Το βιβλίο, δημοφιλές και πολυδιαβασμένο από πολλές γενιές κοριτσιών αλλά και ενηλίκων, έγινε ταινία από τα Στούντιο Ντίσνεϋ το 1960.

3 Περίληψη βιβλίου! Το βιβλίο αναφέρεται σε ένα υπεραισιόδοξο κοριτσάκι την Πολυάννα που λόγο απώλειας των γονιών της μένει μαζί με τη θεία της Πόλυ. Η θεία της όμως για επαγγελματικούς λόγους αναγκάζεται να φύγει στο εξωτερικό ,γι’ αυτό η Πολυάννα πηγαίνει να ζήσει στη Βοστόνη μαζί με την κυρία Καρίου ,μία πάμπλουτη γυναίκα που ζει μόνη της σε ένα αρχοντικό σπίτι. Παρόλα της τα πλούτη η κυρία Καρίου είναι ιδιαίτερα δυστυχισμένη και απομονωμένη από τον έξω κόσμο! Η Πολάννα καταφέρνει μέσα από τον ξεχωριστό χαρακτήρα της ,και το περίφημο παιχνίδι της , το παιχνίδι της χαράς, να γνωρίσει στην κυρία Καρίου το νόημα της ζωής. Όμως στην προσπάθειά της να το καταφέρει αυτό απελπίζεται και χάνει την αισιοδοξία της, σε μια περίοδο που την έχει πραγματικά ανάγκη. Τι θα απογίνει τελικά η Πολυάνα? Θα καταφέρει να ξαναβρεί την αισιοδοξία της και να γίνει το κοριτσάκι που όλοι αγαπάμε?

4 Πρόσωπα-Ήρωες! Κύρια: Δευτερεύοντα: Πολυάννα Ντέλα Βέτερμπι
Τζόν Πάντελτον Μαίρη Κύριος Τσίλτον Σάντι Κύρια: Πολυάννα Κυρία Καρίου Θεία Πόλυ Τζίμι Μπήν Τζέμι Τζέμι! Ο Τζέμι είναι ένα ανάπηρο και αισιόδοξο παιδί που αγαπάει να διαβάζει βιβλία και να κάνει τον κόσμο να χαμογελάει. Σάντι! Η Σάντι είναι μία κοπέλα, που έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και έτσι έχει χάσει την αισιοδοξία της.

5 Μορφή του κειμένου! -Σχόλια για τη γλώσσα και το ύφος
Η γλώσσα είναι απλή δημοτική και το ύφος απλό και λιτό χωρίς πολλά σχήματα λόγου. Το λεξιλόγιο είναι πλούσιο αλλά κατανοητό. -Αφηγηματική τεχνική Η αφήγηση γίνεται σε τρίτο πρόσωπο (τριτοπρόσωπη) και η αφηγήτρια είναι η συγγραφέας του βιβλίου μας Ελέανορ Πόρτερ. -Αφηγηματικοί τρόποι που χρησιμοποιούνται Οι αφηγηματικοί τρόποι που χρησιμοποιούνται είναι 4 και είναι: 1)Αφήγηση 2)Περιγραφή 3)Μονόλογος 4)Εσωτερικός μονόλογος

6 Κριτική! Τι συναισθήματα γεννήθηκαν μέσα μου διαβάζοντας αυτό το βιβλίο? Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, μου δημιουργήθηκαν συναισθήματα χαράς, συγκίνησης αλλά και αλληλεγγύης, για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο η Πολυάννα κατάφερνε να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους! Ποια σκηνή μου άρεσε περισσότερο και γιατί? Η σκηνή που μου άρεσε περισσότερο από όλες σε αυτό το βιβλίο ήταν την στιγμή που η θεία της Πολυάννας της ανακοινώνει πως θα πάει να ζήσει στη Βοστώνη. Μου έκανε εντύπωση που η Πολυάννα αντί να κάτσει να βρεί τα αρνητικά του ταξιδίου της αυτού έψαξε και βρήκε μόνο τα θετικά!! Αυτό πιστεύω πως ήταν και το κυριότερο σημείο που μας δείχνει την υπεραισιοδοξία της Πολυάννας.

7 Τι δεν μου άρεσε. Θα άλλαζα κάτι
Τι δεν μου άρεσε? Θα άλλαζα κάτι? Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό το βιβλίο που θα ήθελα να αλλάξω. Όλα ήταν υπέροχα και μοναδικά! Ποιος ήρωας με συγκίνησε περισσότερο και γιατί? Ο ήρωας που με συγκίνησε περισσότερο ήταν η Σάντι, που έβλεπε πως ο καημένος ο Τζέμι ήταν στεναχωρημένος, διότι δεν μπορούσε να βοηθήσει σε τίποτα κανέναν μέσα στο αναπηρικό καροτσάκι που καθόταν και μολονότι που όλοι της φωνάζανε να μην το κάνει αυτή του έδινε δουλειές για να τον κάνει να νιώθει χρήσιμος και ικανοποιημένος που βοηθάει.

8 Μελίνα Κούρου! 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος!


Κατέβασμα ppt "H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google