Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στο project των μαθητριών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στο project των μαθητριών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στο project των μαθητριών
Κωμωδία Εργασία στο project των μαθητριών Μάνου Εβίτα Μπάτσαλα Αντιγόνη Μπίλη Σοφία Σιδηροπούλου Μαρία Φαρία Σκούρτα Θέμα Ο Mr. Bean πάει διακοπές

2 ΚΩΜΩΔΙΑ Με τον όρο κωμωδία χαρακτηρίζεται κάθε έργο που έχει ως σκοπό να διασκεδάσει μέσω κάποιου χιουμοριστικού θέματος Η κωμωδία παρουσιάζεται σε πολλές μορφές, όπως τη θεατρική, που ξεκίνησε μέσω του αρχαίου θεάτρου, την τηλεοπτική και τη σόλο όρθια κωμωδία... (stand-up comedy)

3 Λίγα λόγια για τον πρωταγωνιστή της ταινίας γνωστός ως Mr Bean ..

4 Ο Ρόουαν εκτός από τη σειρά είχε κάνει και κάποιες ταινίες μια από αυτές είναι “Ο Mr. Βean πάει διακοπές” .

5 Ο Μίστερ Μπην ήταν μια Βρετανική κωμική τηλεοπτική σειρά 14 ημίωρων επεισοδίων, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Ρόουαν Άτκινσον.  Ο Ρόουαν είναι χαρακτηριστικός στη σειρά αυτή για την εκφραστικότητά του και τις ευφυείς επινοήσεις αστείων.

6

7

8 Σκηνές από την ταινία…

9

10

11 ΥΠΟΘΕΣΗ Μια βροχερή μέρα στο Λονδίνο ένα πράσινο Mini Cooper σταματά έξω από μια εκκλησία και ο κάτοχός του τρέχει μέσα ακριβώς τη στιγμή που γίνεται η κλήρωση για το μεγάλο δώρο της λοτταρίας της εκκλησίας. Αντίθετα απ'ό,τι έχουμε συνηθίσει, αυτή είναι μια τυχερή στιγμή της ζωής του κι έτσι το ταξίδι μιας εβδομάδας στις Κάννες θα καταλήξει στα χέρια του Mr. Bean! Από τη στιγμή που θα επιβιβαστεί στο τρένο όμως τα πάντα αλλάζουν και τίποτα δεν θα πάει σύμφωνα με το σχέδιο.

12

13 Θα καταφέρει να αφήσει εκτός τρένου έναν κριτικό των Καννών, θα ταξιδέψει μαζί με το γιο του και θα κάνει όλους τους υπόλοιπους να νομίζουν πως τον απήγαγε. Εν συνεχεία, θα χάσουν διαβατήρια, χρήματα και το τρένο και ένα τρελό κι απίστευτο road trip στη Γαλλία θα ξεκινήσει μέχρι τελικά να καταφέρουν να φτάσουν στην παραλία των Καννών κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ έχοντας καταφέρει να κάνουν άνω-κάτω χωριά, εστιατόρια και γυρίσματα τηλεοπτικών διαφημίσεων γιαουρτιών.

14 Λίγα λόγια για τον όρο κωμωδία γενικότερα…

15 Βέβαια υπάρχουν και άλλα είδη και μέθοδοι κωμωδίας όπως…

16 Σάτιρα: Η σάτιρα γίνεται μέσω μεθόδων όπως είναι η παρωδία, η υπερβολή, η σύγκριση, η αναλογία και η ειρωνεία. Μαύρη κωμωδία ή μαύρο χιούμορ: Η μαύρη κωμωδία ασχολείται με θέματα όπως ο θάνατος και η αρρώστια. Έχει σχέση με την λογοτεχνία τρόμου όμως χρησιμοποιεί κωμικά στοιχεία. Όρθια κωμωδία : Ο κωμικός μιλάει άμεσα με το κοινό. Είναι συχνό να εμπεριέχει και άμεση επικοινωνία.

17 Μπλε κωμωδία: Ασχολείται με θέματα όπως τον έρωτα, την ομοφυλοφιλία, τον αμφισεξουαλισμό  και συνήθως την συνεχή χρήση υβριστικών λέξεων. Κωμωδία χαρακτήρων: Με αυτήν την κωμωδία ο καλλιτέχνης αναπαριστά κάποιο πρόσωπο δικής του επινόησης ή άλλο γνωστό πρόσωπο. Αυτοσχέδια κωμωδία: Με την κωμωδία αυτή, αν και δεν εννοείται κάποια συγκεκριμένη μέθοδος, ο κωμικός δεν έχει εκ των προτέρων ετοιμάσει την ρουτίνα του αλλά αυτοσχεδιάζει. Κινητική κωμωδία: Με αυτήν, ο κωμικός κυρίως στηρίζεται στην χρήση κινήσεων του σώματός του για την δημιουργία διασκέδασης. Σαφή παραδείγματα αποτελούν - σε μέρος της καριέρας τους - ο Τσάρλι Τσάπλιν και ο Ρόουαν Άτκινσον (με το Μίστερ Μπην) Σουρρεαλιστική κωμωδία: Σε αυτήν, παράξενα περιστατικά συμβαίνουν για να προκαλέσουν την έκπληξη στον αποδέκτη. 17

18

19 ΠΗΓΕΣ GOOGLE WIKIPEDIA YOUTUBE

20 Ευχαριστούμε πολύ !!! ;) Τέλος


Κατέβασμα ppt "Εργασία στο project των μαθητριών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google