Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΘΕΜΑ:ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ SMARTPHONES

2 Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το smartphone βασίζεται σε ένα λειτουργικό σύστημα με προηγμένη υπολογιστική ικανότητα και συνδεσιμότητα σε σχέση με ένα απλό κινητό τηλέφωνο. Έχει λειτουργίες media players, low-end compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες τσέπης, καθώς και μονάδες πλοήγησης GPS, επίσης οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης και web browsers που εμφανίζουν τυποποιημένες ιστοσελίδες, καθώς και βελτιστοποιημένες ιστοσελίδες για κινητά. Η πρόσβαση σε δεδομένα υψηλής ταχύτητας παρέχεται μέσω Wi-Fi και μέσω κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών.

3 ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ SMARTPHONES ΑΠO ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΗΛΙΚΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Για αρκετά χρόνια, η ζήτηση των έξυπνων τηλεφώνων ξεπέρασε το υπόλοιπο της αγοράς κινητής τηλεφωνίας. Το 2012 το 70% του συνόλου των κινητών συσκευών στις ΗΠΑ ήταν smartphones. Στην Ευρώπη στις αρχές του 2011, το ποσοστό υιοθέτησης των smartphone επιταχύνεται: από τον Μάρτιο του 2011, το 22% των Βρετανών καταναλωτών είχαν smartphone, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 31% στις ηλικίες μεταξύ 24 έως 35 ετών. Στην Κίνα, τα smartphones αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ήμισυ (51%) των αποστολών συσκευών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

4 Το κινητό έχει «καταφέρει» να γίνει κομμάτι αναπόσπαστο της καθημερινότητάς μας.
Σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας συμπεριλαμβάνεται το κινητό . Η χρήση ενός τηλεφώνου επιφέρει τεράστια κέρδη στην εταιρεία με την οποία ο χρηστής είναι συμβεβλημένος. Η απεριόριστη χρήση κινητού μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία μας από έναν απλό πονοκέφαλο μέχρι καρκίνο του ακουστικού νεύρου και μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα του ανθρώπου. Επίσης επισημαίνεται να μην κουβαλάμε το κινητό πολλή ώρα πάνω μας, καθότι αυξάνονται οι πιθανότητες παράλυσης νευρικών απολήξεων του οργανισμού μας. Επομένως η παρατεταμένη χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί να έχει πάρα πολύ άσχημες επιπτώσεις στην υγεία μας.

5 ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ SMARTPHONES ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Οι σοβαρότερες συνέπειες οι οποίες προκύπτουν από την ακτινοβολία των κινητών συσκευών είναι οι εξής: καταστρέφονται τα νευρικά κύτταρα. Λιγότερο από ένα λεπτό ομιλίας είναι αρκετό για να προκαλέσει συσσώρευση ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Βλάβες στο DNA, λευχαιμία και καρκίνος. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου είναι 20% μεγαλύτερος στους πάνω από δεκαετία χρήστες και 200% μεγαλύτερος σε αυτούς που μιλάνε κρατώντας το τηλέφωνο από την ίδια πλευρά του εγκεφάλου. Η ακτινοβολία που απορροφάται από τα κύτταρα του σώματος και ιδιαίτερα από αυτά του εγκεφάλου, μπορεί να προκαλέσει νόσο του Αλτσχάιμερ. Βλάβες στην σπονδυλίκη στήλη καθώς το κεφάλι του ανθρώπου ζυγίζει περίπου 3-4 κιλά και σκύβοντας κανείς για να χρησιμοποιήσει το κινητό του, αυξάνει αρκετά την βαρυτική έλξη που ασκείται στο κρανίο του.

6 ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Όγκους στα μάτια. Διατάραξη μνήμης. Πονοκέφαλο. Σύγχηση και στρες. Αϋπνία. Δυσκολίες συγκέντρωσης αλλά και κούρασης.

7 ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Περιορισμός λεξιλογίου Οι βόλτες και οι συναντήσεις των εφήβων αντικαθιστώνται από ηλεκτρονική διεπαφή. Αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων για την κάλυψη των αναγκών τους για την επικοινωνία μέσω των κινητών

8 ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συμβάλει στην αμεσότητα της επικοινωνίας. Δηλαδή , δίνει την δυνατότητα σε άτομα που ζουν σε διαφορετικές πόλεις αλλά και χώρες να επικοινωνούν με πολύ μικρό κόστος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταργούνται οι γεωγραφικές αποστάσεις και να ευνοούνται οι κοινωνικές σχέσεις. Ο κάτοχος τηλεφώνου ειδοποιείται σε επείγουσες ανάγκες και έκτακτες περιστάσεις. Είναι εύκολο στη μεταφορά καθώς είναι μικρόκαι πολύ ελαφρύ. Γίνεται άμεση σύνδεση στο διαδίκτυο χωρίς την χρήση Η/Υ. Λειτούργει ως φωτογραφική μηχανή και αποθηκεύει όχι μόνο εικόνες αλλά και βίντεο,μουσική και εφαρμογές. Διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Για παράδειγμα οι κωφοί μπορούν να επικοινωνούν μέσω των γραπτών μηνυμάτων. ειδικές ανάγκες.

9 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google