Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Tόνοι του Shepard Σύνθετοι τόνοι ειδικά σχεδιασμένοι αποτελούμενοι από ημιτονοειδής κυματομορφές με σχέση οκτάβας. Αποτελούνται από 10 στοιχεία ο καθένας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Tόνοι του Shepard Σύνθετοι τόνοι ειδικά σχεδιασμένοι αποτελούμενοι από ημιτονοειδής κυματομορφές με σχέση οκτάβας. Αποτελούνται από 10 στοιχεία ο καθένας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Tόνοι του Shepard Σύνθετοι τόνοι ειδικά σχεδιασμένοι αποτελούμενοι από ημιτονοειδής κυματομορφές με σχέση οκτάβας. Αποτελούνται από 10 στοιχεία ο καθένας που διαφέρουν ως προς το τονικό ύψος κατά μια οκτάβα. Είναι φιλτραρισμένοι* κατά τέτοιο τρόπο έτσι που να τονίζεται όχι το πρώτο στοιχείο(θεμελιώδης αρμονικός) αλλά ο τρίτος./κατανομή Gauss/ (*περιβάλλουσα φάσματος)

2 Tόνοι της Deutch Είναι οι ίδιοι κατασκευαστικά με τους τόνους του Shepard. Με τη διαφορά οτι οι τόνοι της Deutch αποτελούνται από 6 στοιχεία και είναι φιλτραρισμένοι σύμφωνα με τη κωδωνοειδής κατανομή/τονισμένοι οι κεντρικότεροι 6 (εκ των 10)αρμονικοί.

3 Ακουστικά παράδοξα Οι τόνοι του Shepard χρησιμοποιήθηκαν από τον Risset στην παραγωγή ενός ατέρμονα κατιόντος glisando . Ο ίδιος ο Shepard κατασκεύασε μια ατέρμονα ανιούσα κλίμακα . Οι τόνοι της Deutch χρησιμοποιήθηκαν στο παράδοξο του τριτόνου.

4 Παράδοξο του τριτόνου Χρειαζόμαστε τόνο αναφοράς για να μπορέσουμε να καταλάβουμε την κίνηση(ανιούσα-κατιούσα). Ανάλογα με τη μητρική γλώσσα αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την κίνηση

5 Οι μετεπιδράσεις της κίνησης

6 Οι επίδραση της κλίμακας του Shepard
Μετά από παρατεταμένη ακρόαση της κλίμακας τα τρίτονα ακούγονται ως ανιόντα (κατιόντα) και ως κατιόντα (ανιόντα) .Αυτό εξαρτάται από τη φασματική κίνηση της κλίμακας .

7 Penrose

8 Kλίμακα της Deutch


Κατέβασμα ppt "Tόνοι του Shepard Σύνθετοι τόνοι ειδικά σχεδιασμένοι αποτελούμενοι από ημιτονοειδής κυματομορφές με σχέση οκτάβας. Αποτελούνται από 10 στοιχεία ο καθένας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google