Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Pilates ΟΜΑΔΑ: Γιάννης Αλεξίου Μπογκντάν Ανίτσα Μανώλης Καραπαναγιωτίδης Ειρήνη Γεωργακή Β ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Pilates ΟΜΑΔΑ: Γιάννης Αλεξίου Μπογκντάν Ανίτσα Μανώλης Καραπαναγιωτίδης Ειρήνη Γεωργακή Β ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Pilates ΟΜΑΔΑ: Γιάννης Αλεξίου Μπογκντάν Ανίτσα Μανώλης Καραπαναγιωτίδης Ειρήνη Γεωργακή Β ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

2 PILATES Tο Pilates αποτελεί μία από τις πιο διάσημες μεθόδους γυμναστικής στο σύγχρονο δυτικό κόσμο. Ξεκίνησε από την Aμερική, απέκτησε φανατικούς οπαδούς και τα τελευταία χρόνια άρχισε να διαδίδεται και στην Eλλάδα. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει με καθετί καινούργιο, πολλά ακούγονται και λέγονται, ενώ λίγοι γνωρίζουν τι πραγματικά αντιπροσωπεύει η μέθοδος αυτή. Θέλοντας, λοιπόν, να μάθουμε τι πραγματικά σημαίνει Pilates και να λύσουμε τις απορίες μας γύρω από τη μέθοδο που κερδίζει συνεχώς οπαδούς, απευθυνθήκαμε σε αυτούς που γνωρίζουν.

3 Πωσ δημιουργηθηκαν Η μέθοδος Pilates αναπτύχθηκε το 1920 από τον Joseph Pilates, ως ένα πρόγραμμα αποθεραπείας για τα μυοσκελετικά του προβλήματα και εξελίχθηκε σαν μια μέθοδο ευεργετικής άσκησης που προσφέρει έντονη αίσθηση ευεξίας αφού πρώτα δοκιμαζόταν από τον ίδιο τον Πιλάτες και μετά σε αθλητές και χορευτές, η μέθοδος Pilates μας διδάσκει ιδανικά πράγματα για το σώμα μας, τα οποία και μπορούμε εύκολα να μεταφέρουμε και να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητα μας. 

4 ΕΧΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ
Αν θέλεις όμως να δεις γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα, το pilates δεν είναι για σένα, διότι δεν αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής για καύση λίπους. Βοηθάει μεν στην ανάπτυξη της μυικής μάζας του σώματος, η οποία αυξάνει κατά ένα μικρό ποσοστό τον μεταβολισμό για 48 ώρες μετά την εκγύμναση, όπως βέβαια και κάθε μορφή αναερόβιας άσκησης, όμως δεν βοηθάει ιδιαίτερα στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα, καθώς δεν αυξάνει κατά πολύ τον καρδιακό παλμό κατά τη διάρκεια της άσκησης. Το μυστικό για απόλυτη καύση λίπους είναι ο συνδυασμός αερόβιας άσκησης και άσκηση με αντιστάσεις, οπότε μόνο το pilates δεν φτάνει!

5 Ένα ακόμα μειονέκτημα της μεθόδου pilates είναι ότι βασίζεται κυρίως στην ισομετρική άσκηση, η οποία όμως δεν είναι κατάλληλη για όλους. Ισομετρική άσκηση είναι η άσκηση κατά την οποία το μέτρο τους μυός παραμένει σταθερό και δεν αυξομειώνεται (στατικές ασκήσεις). Εκτελώντας τέτοιου είδους ασκήσεις δεν καταπονούνται μεν οι αρθρώσεις αλλά αυξάνεται η αρτηριακή πίεση και μπορεί να προκαλέσει καρδιακή αρρυθμία ή ακόμα και κατεστραμμένα αιμοφόρα αγγεία! Έτσι προτού ξεκινήσετε θα πρέπει να συμβουλευτείτε απαραιτήτως έναν γιατρό. Επιπροσθέτως είναι μονόπλευρη μορφή εκγύμνασης καθώς δυναμώνει τον μυ μόνο σε μια συγκεκριμένη γωνία της άρθρωσης και στάση του σώματος.

6 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ PILATES
Η μέθοδός που εμπνεύστηκε ο Πιλάτες θέτει σε κίνηση ομοιόμορφα όλο το σώμα και αναπτύσσει ισορροπημένα όλους τους μυς, ακολουθώντας 6 βασικούς κανόνες: Αναπνοή: Με τις κατάλληλες εισπνοές και εκπνοές αποβάλλεται ο μολυσμένος αέρας, οξυγονώνεται το αίμα και ελέγχουμε καλύτερα τις κινήσεις μας, τόσο στις ασκήσεις όσο και στην καθημερινή μας ζωή. Κέντρο: Όλη η ενέργεια για τις ασκήσεις Pilates πηγάζει από τους μυς που περιβάλλουν την κοιλιά μας και απλώνεται προς τα άκρα. Η φυσική ενέργεια που παράγεται στο κέντρο μας συντονίζει τις κινήσεις και στηρίζει τη ζωή μας. μα μας χρειαζόμαστε τη συμμετοχή του μυαλού. Εστιάζοντας τη σκέψη μας στην περιοχή του σώματος που εκτελείται η άσκηση, μπορούμε να αντιληφθούμε πως οι μύες ανταποκρίνονται στις εντολές που παίρνουν από τον εγκέφαλο.

7 Έλεγχος: Με τον κατάλληλο έλεγχο και προσοχή, οι ασκήσεις γίνονται σωστά και δεν κινδυνεύουμε να τραυματιστούμε. Όχι μηχανικές και απρόσεκτες κινήσεις. Ακρίβεια: Συγκέντρωση στην ακριβή και άψογη εκτέλεση της άσκησης και όχι στον αριθμό των επαναλήψεων, διαφορετικά χάνουμε την ουσιαστική αξία της άσκησης. Ρευστότητα: Το Pilates επικεντρώνεται στην αρμονία των κινήσεων και τη συνέχεια των ασκήσεων. Δεν υπάρχουν μεμονωμένες, γρήγορες και απότομες κινήσεις, παρά μόνο κινήσεις με ροή που σέβονται το σώμα μας. Αυτοσυγκέντρωση: Για να γυμνάσουμε το σώμα

8 ΟΦΕΛh ΤΟΥ PILATES -αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας και της κυκλοφορίας του αίματος-ενδυνάμωση των μυών του κορμού -ευλυγισία -συντονισμός σώματος και πνεύματος -σωστή στάση -ισορροπία -μυϊκή συναρμογή -οστική πυκνότητα και υγιείς αρθρώσεις -αύξηση κινητικότητας -θετική επίγνωση του σώματος -αποτελεσματική κίνηση -λειτουργική εφαρμογή της τεχνικής στην καθημερινότητα (functional exercise) και βελτίωση της καθημερινότητας.


Κατέβασμα ppt "Pilates ΟΜΑΔΑ: Γιάννης Αλεξίου Μπογκντάν Ανίτσα Μανώλης Καραπαναγιωτίδης Ειρήνη Γεωργακή Β ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google