Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εικονομαχία Α’ Φάση 726-787.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εικονομαχία Α’ Φάση 726-787."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εικονομαχία Α’ Φάση

2 ΟΡΙΣΜΟΣ Ο όρος Εικονομαχία αναφέρεται στην θεολογική και πολιτική διαμάχη που ξέσπασε στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία από τις αρχές του 8ου ως τα μέσα του 9ου αι. Το ζήτημα που τέθηκε ήταν: είναι σύμφωνη με τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας ή όχι η λατρεία των εικόνων;

3 Αρχη διαμαχησ Η Εικονομαχία αρχίζει το 726 μΧ με την απομάκρυνση της εικόνας του Χριστού από τη Χαλκή Πύλη της Πόλης

4 ΠρωταγωνιστεΣ Ο Λέων Γ’ ο οποίος καταγόταν από τη Γερμανίκεια και είχε επηρεαστεί από τις ανεικονικές αντιλήψεις της ιουδαϊκής και της ισλαμικής θρησκείας. Ο Κωνσταντίνος Έ ο οποίος εξαπέλυσε εκστρατεία τρομοκράτησης των μοναχών. Το πρώτο αυτοκρατορικό διάταγμα κατά της λατρείας των εικόνων δημοσιεύτηκε το 730.

5 Οι βασικότερεΣ θέσειΣ! ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΙ
ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΠΩΣ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΌΧΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ.

6 ΛΗΞΗ ΕΡΙΔΑΣ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗ Ζ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΡΙΣΕ ΠΩΣ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

7 ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΛΤΣΑ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΑΧΙΩΤΗΣ


Κατέβασμα ppt "Εικονομαχία Α’ Φάση 726-787."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google