Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι είναι η Επιχειρηματικότητα;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι είναι η Επιχειρηματικότητα;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι είναι η Επιχειρηματικότητα;
Στον 20ο αιώνα ο οικονομολόγος Joseph Schumpeter ( ) επικεντρώθηκε στο πως η επιχειρηματικότητα οδηγεί στη καινοτομία και η δημιουργία δημιουργεί ‘αναστάτωση και αλλαγή’. Ο ειδικός στις επιχειρήσεις Peter Drucker ( ) βελτίωσε αυτή την ιδέα περιγράφοντας τον επιχειρηματία ως ένα άτομο το οποίο ψάχνει για την αλλαγή, ανταποκρίνεται όταν υπάρχει αλλαγή, και εκμεταλλεύεται την αλλαγή ως ευκαιρία. Ο πιο κάτω σύνδεσμος παρουσιάζει τις αρχές της επιχείρησης.

2 Τα χαρακτηριστικά του Επιχειρηματία
Οι περισσότερες έρευνες καταδεικνύουν ότι οι περισσότεροι πετυχημένοι επιχειρηματίες έχουν κάποιες κοινές ιδιότητες συμπεριλαμβανομένων της δημιουργικότητας, αποφασιστικότητα, ευελιξία, ηγεσία, πάθος, αυτοπεποίθηση και έξυπνες ιδέες. Ο κάθε επιχειρηματίας έχει αυτά τα χαρακτηριστικά σε διαφορετικό βαθμό. Αλλά τι γίνεται όταν κάποιο άτομο έχει έλλειψη ενός ή περισσοτέρων χαρακτηριστικών; Πολλές ικανότητες μπορούν να αποκτηθούν μέσα από τη μάθηση. Ή κάποιος που έχει τις δυνατότητες τις οποίες δεν έχει ο επιχειρηματίας, μπορεί να μισθωθεί. Η πιο σημαντική στρατηγική είναι να γνωρίζεις τις δυνάμεις και να οικοδομείς πάνω σε αυτές. Στους επόμενους συνδέσμους ο Henry Minztberg παρουσιάζει το περιεχόμενο της επιχειρηματικότητας.

3 Οι βασικοί παράγοντες μιας νέας επιχείρησης
Μέσα από προσεκτική ανάλυση των επιτυχιών και αποτυχιών των επιχειρηματιών, οι οικονομολόγοι έχουν εντοπίσει κάποιούς παράγοντες-κλειδιά τα οποία πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους οι ανερχόμενες επιχειρήσεις. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος. Σε αντίθεση, αν αγνοηθούν, μπορούν να οδηγήσουν μια καινούργια επιχείρηση στη καταστροφή. Αυτά είναι τα κοινά χαρακτηριστικά ενός καλού επιχειρηματία. Είσαστε καλός επιχειρηματίας; Αξιολογήστε τον εαυτό σας. Ανοίξτε αυτό το φάκελο και επικεντρώστε τη προσοχή σας στο Μέρος Ι. Συμπληρώστε το Πίνακα στη δραστηριότητα 2.

4 Επιχειρηματική Ιδέα Ένας υποψήφιος επιχειρηματίας πρέπει να βρει μια καλή ιδέα. Αυτό θα εξυπηρετήσει το στόχο της δημιουργίας της νέας επιχείρησης. Η ιδέα δεν πρέπει να είναι επαναστατική. Η έρευνα, ο συγχρονισμός και λίγη τύχη μπορεί να μετατρέψουν κοινές ιδέες σε επιτυχημένες επιχειρήσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ψάξει κάποιος για ιδέες. Διαβάστε αρκετά, μιλάτε στους ανθρώπους, και σκεφτείτε τις ακόλουθες ερωτήσεις ως παραδείγματα: Ποιοι περιορισμοί υπάρχουν στα υπάρχοντα προϊόντα και υπηρεσίες; Τι θα θέλατε το οποίο δεν είναι διαθέσιμο; Υπάρχουν άλλες χρήσεις για τις νέες τεχνολογίες. Ποιοι είναι οι καινοτόμοι τρόμοι για να χρησιμοποιηθούν ή να παρουσιαστούν τα υπάρχοντα προϊόντα;

5 Αξιολογήστε την Επιχειρηματική σας Ιδέα
Η Επιχειρηματική Ιδέα είναι μια μικρή και ακριβή περιγραφή για τη βασική λειτουργία μια υπολογιζόμενης επιχείρησης. Πριν να ξεκινήσετε μια επιχείρηση πρέπει να έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για τον τύπο της επιχείρησης που θα θέλατε να διοικήσετε. Η επιχειρηματική σας ιδέα θα σας πει τα ακόλουθα: Ποια ανάγκη των πελατών θα καλύψει η επιχείρηση σας και ποιους πελάτες θα προσελκύσει; Ποια προϊόντα ή υπηρεσίες θα πωλάει η επιχείρηση σας; Σε ποιους θα πωλάει η επιχείρηση σας; Πως θα πωλάει η επιχείρηση σας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες; Πόσο θα εξαρτάται η επιχείρηση σας από το περιβάλλον; Μια καλή επιχειρηματική ιδέα θα είναι συμβατή με την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων και θα σέβεται το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον από το οποίο εξαρτάται. Ανοίξτε αυτό το φάκελο και επικεντρώστε την προσοχή σας στο μέρος ΙΙ. Συμπληρώστε το Πίνακα στη δραστηριότητα 3.


Κατέβασμα ppt "Τι είναι η Επιχειρηματικότητα;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google