Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής
Λίτου Χρύσα Μπαλαμπανίδου Σταυρούλα Χατζαροπούλου Κατερίνα Υπεύθυνος καθηγητής: Μακρής Βάϊος Β’ Λυκείου Α’ τετράμηνο 2016’2017

2 Οφέλη Φυσιολογικό βάρος (επιθυμητό βάρος)
Καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα Βελτιωμένη απόδοση στη δουλεία Οφέλη για την οικογένεια και την κοινωνική σας ζωή

3 Αύξηση της σωματικής άσκησης
Ζωντάνια – ευεξία Πρόληψη προβλημάτων του νευρικού συστήματος. Προστασία της καρδίας

4 Έλεγχος του σακχάρου Καλύτερος ρυθμός αξιοποίησης στον μεταβολισμό των υδατανθράκων Καλύτερος ύπνος Περισσότερα χρήματα 

5 Τα οφέλη των φρούτων Φράουλες-μήλα: ανθοκυανίνες, φυτικές ίνες
Ακτινίδιο: βιταμίνη C, ασβέστιο, φυτικές ίνες Ροδάκινο, βερίκοκο: βιταμίνη A, φυτικές ίνες Μπανάνα: κάλιο, φυτικές ίνες Πορτοκάλι: βιταμίνη C, φυλλικό οξύ

6 Τα οφέλη των λαχανικών Μαρούλι: β-καροτένιο, βιταμίνη C και φιλικό οξύ. Αρακάς: βιταμίνη C, σίδηρο, φιλικό οξύ, ψευδάργυρο και μαγνήσιο Καρότα: βιταμίνη Α και φυτικές ίνες. Λάχανο: κάλιο, μαγνήσιο, ενώ είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Ε σκόρδο, κρεμμύδι: προστασία από παθήσεις της καρδίας

7 Οφέλη κρέατος-ψαριού Κόκκινο κρέας: μείωση αρτηριακής πίεσης, κίνδυνου διαβήτη, καρκίνου Άσπρο κρέας: οφέλη για το καρδιαγγειακό σύστημα, μείωση της χοληστερόλης του αίματος και την LDL-χοληστερόλη Χοιρινό: καλή πηγή βιταμινών, καλές ποσότητες σιδήρου, ψευδαργύρου, πρωτεΐνες Ψάρια: καλύτερη δόμηση των δοντιών και οστών, καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου

8 Λόγοι που οι νέοι τρέφονται ανθυγιεινά
Οι «κακές συνήθειες» στην οικογένεια   Οι λάθος επιρροές από το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον Η «κακή» επιρροή της τηλεόρασης και των διαφημίσεων Το σχολείο Ο οικονομικός παράγοντας

9 Από τι αποτελείται η διατροφή των νέων
Οι νέοι ηλικίας ετών στην χώρα μας δεν τρώνε καθημερινά φρούτα και λαχανικά, αλλά ζουν με ψωμί, σνακ, αλλαντικά, αναψυκτικά και τηγανητές πατάτες. το 30% τρώνε καθημερινά φρούτα, μόλις το 24% δήλωσαν ότι τρώνε καθημερινά λαχανικά. Ανεπαρκής η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ ελάχιστοι το 15% πίνουν καθημερινά φυσικούς χυμούς

10 το 60% τρώνε μακαρονάδες τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα και το 75% κρέας δύο-τρεις φορές την εβδομάδα. Το 80% τρώνε ψάρι μία ή δύο φορές την εβδομάδα και το 95% όσπρια ή λαδερά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. το 13% τρώνε μόνο στο σπίτι τους


Κατέβασμα ppt "Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google