Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ινδιάνοι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ινδιάνοι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ινδιάνοι

2 Λίγα λόγια για τους Ινδιάνους
Οι Ινδιάνοι είναι αυτόχθονες λαοί που κατοικούσαν στην Αμερική πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων αποίκων. Η ονομασία προέρχεται από την εσφαλμένη εντύπωση του Χριστόφορου Κολόμβου ότι είχε φτάσει στις Ινδίες. Οι Ινδιάνοι δεν μπορούν να ταξινομηθούν σε μια μοναδική καταγωγή, καθώς αποτελούν ομάδες που κατέφτασαν στην Αμερική από διάφορα μέρη και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

3 Καθημερινή Ζωή Αρχικά οι Ινδιάνοι ζούσαν σε νομάδες. Στη συνέχεια επέλεξαν τη μόνιμη εγκατάσταση διαμορφώνοντας χωριά και κοινότητες.

4 Τέχνη και μουσική Στη Βόρεια Αμερική, η ινδιάνικη μουσική είναι σχεδόν μονοφωνική, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις. Τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι τύμπανα και φλογέρες. Στην Κεντρική Αμερική και το Μεξικό, η μουσική συνήθως ήταν πεντατονική και χρησιμοποιούνταν κυρίως τύμπανα και φλογέρες, με την απουσία έγχορδων οργάνων. Η ινδιάνικη τέχνη συνεισφέρει σε πολλούς τομείς, όπως στην αγγειοπλαστική, στη ζωγραφική, στη γλυπτική, στη χαρακτική, στην κατασκευή κοσμημάτων κλπ.

5 Γενικός Χαρακτηρισμός
Ήταν λαός που αγαπούσε την φύση και την σεβόταν. Επίσης η φύση βρισκόταν στην καθημερινότητά τους.

6 Αμερικανοί

7 Αποικισμός της Αμερικής
Ο Αποικισμός της Αμερικής ξεκίνησε τυπικά το 1492, έτος κατά το οποίο ο Χριστόφορος Κολόμβος έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που πάτησε το πόδι στα νησιά της Κούβας και της Σπανιόλας. Μετά την ανακάλυψη του Κολόμβου, οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές δυνάμεις οργάνωσαν αποστολές στο Νέο Κόσμο, με σκοπό την εξερεύνηση και την αποίκηση των νέων εδαφών. Οι κυριότερες χώρες που αποίκησαν τη Βόρεια και Νότια Αμερική ήταν η Γαλλία, η Βρετανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, αλλά υπήρξαν οικισμοί και από άλλες χώρες. Αρχικά, αποικίστηκε η Νότια και Κεντρική Αμερική από τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους. Ακολούθησαν ορισμένες αποτυχημένες προσπάθειες στη Βόρεια Αμερική, μέχρι που κυρίως οι Άγγλοι και Γάλλοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να σταθεροποιήσουν τους οικισμούς τους. Στις αρχές του 16ου αιώνα, η Αμερική ήταν μια σχεδόν άγνωστη ήπειρος στους Ευρωπαίους, αλλά μέχρι το 1700 είχαν ιδρυθεί ευρωπαϊκές αποικίες, όπου είχαν πατήσει οι εξερευνητές. Η μετοίκηση των Ευρωπαίων δεν έγινε ειρηνικά και κατά συνέπεια, οι γηγενείς πληθυσμοί της ηπείρου εξολοθρεύτηκαν από τις ασθένειες και τον πόλεμο. Εκτός αυτού, πραγματοποιήθηκε μια ανταλλαγή φυτών και ζώων, αφού νέα είδη εισαχθήκαν τόσο στην Ευρώπη, όσο και την Αμερική.

8 Γεωγραφικές πληροφορίες
Η Αμερική είναι ήπειρος του δυτικού ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη και τις κτήσεις τους. Η Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της συνολικής επιφάνειας του πλανήτη και 28,4% της στεριάς, και φιλοξενεί περίπου το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού (περίπου 900 εκατομμύρια ανθρώπους). Η Αμερική είναι γνωστή και ως «Νέος Κόσμος», λόγω της ανακάλυψής της από τους Ευρωπαίους σχετικά αργά, μόλις τον 15ο αιώνα. Είχαν προηγηθεί ήδη οι Βίκινγκς, οι Ινουίτ και φυσικά οι αυτόχθονες πληθυσμοί της Αμερικής. Ο όρος «Αμερική» χρησιμοποιείται ενίοτε καταχρηστικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για να περιγράψει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

9 Γενικός χαρακτηρισμός
Εξέλισσαν συνεχώς την τεχνολογία. Επίσης κατακτούσαν πολλές περιοχές.

10 Πηγές εργασίας: εγκυκλοπαίδεια National Geographic εικόνες Google wikipedia Μια εργασία από τον μαθητή: Νίκο Ιωάννου


Κατέβασμα ppt "Ινδιάνοι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google