Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το νέο πρόγραμμα ERASMUS + :

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το νέο πρόγραμμα ERASMUS + :"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το νέο πρόγραμμα ERASMUS + :
 έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014, είναι ανοιχτό για ιδρύματα και οργανώσεις από τον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας ή του αθλητισμού. Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί μπορούν να αρχίσουν να ετοιμάζουν τις αιτήσεις τους για επιχορήγηση.

2 Ο οδηγός του προγράμματος http://www. iky
Ο οδηγός του προγράμματος (en) περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο υποβολής αίτησης, τους στόχους, τις προτεραιότητες, τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για κάθε δράση, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών πληροφοριών για τις αιτήσεις επιχορήγησης και για τη διαδικασία επιλογής, καθώς και των οικονομικών και διοικητικών διατάξεων που αφορούν την απονομή επιχορηγήσεων. Την ευρωπαϊκή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορείτε να την δείτε εδώ Τον Ιανουάριο αναμένεται η εθνική πρόσκληση υποβολής προτάσεων.

3 Αιτήσεις θα υποβάλλονται διαδικτυακά από το τέλος Ιανουαρίου, κυρίως διαδικτυακά, στην Εθνική Μονάδα Erasmus+ (ΙΚΥ) ή στον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έντυπο της αίτησης θα είναι διαθέσιμο τον Ιανουάριο. Υποδείγματα εντύπων αιτήσεων μπορείτε να δείτε εδώ. Πριν την υποβολή της αίτησης μελετήστε το PART C του οδηγού, σχετικά με την εγγραφή σας στο Participant Portal.

4 ΝΕΑ ΔΟΜΗ Ειδικές Δράσεις:  Jean Monnet  Αθλητισμός Key Action 1:
Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων / Learning Mobility of Individuals Key Action 2: Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών / Co-operation for Innovation and Good Practices Key Action 3: Ενίσχυση σε θέματα Μεταρρύθμισης Πολιτικής / Support for Policy Reform

5 Key Action 1: Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων / Learning Mobility of Individuals
Μόνο οργανισμοί θα μπορούν να αιτούνται χρηματοδότηση για κινητικότητα. Φυσικά πρόσωπα, παρόλο που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν κινητικότητα, δεν μπορούν να υποβάλουν απευθείας αίτηση. Θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το πανεπιστήμιο, τη σχολή τους ή άλλον οργανισμό, που υποβάλλει την αίτηση. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν καταθέτει ο κάθε εκπαιδευτικός ατομική αίτηση, αλλά αιτείται η κάθε σχολική μονάδα, μια φορά κατ’ έτος. Η κάθε σχολική μονάδα θα μπορεί να εντάξει στο πλαίσιο ενός σχεδίου στρατηγικής εξέλιξης της μονάδας την κινητικότητα με σκοπό την απόκτηση γνώσης, του συνόλου ή μέρους, των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτή, σε κάποιον συγκεκριμένο γνωστικό τομέα, προκειμένου να βελτιστοποιήσει την αποτελεσματικότητά της.

6 Ποιοτική Κινητικότητα
Key Action 1: Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων / Learning Mobility of Individuals Ποιοτική Κινητικότητα Ιδρυματική προσέγγιση-Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάπτυξης Ίδρυμα ως σύνολο-Συστηματική καταγραφή αναγκών-δημοκρατική προσέγγιση-ενίσχυση αισθήματος κοινής αποστολής του προσωπικού-δέσμευση για αξιοποίηση αποτελεσμάτων Προοπτική του ιδρύματος στο παρόν και στο μέλλον Κρίσιμος ο ρόλος του διευθυντή ως υποκινητή επιμόρφωσης Συμφωνία μάθησης – αναγνώριση μαθησιακών αποτελεσμάτων

7 Κινητικότητα Ανώτατης Εκπαίδευσης
Key Action 1: Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων / Learning Mobility of Individuals Κινητικότητα Ανώτατης Εκπαίδευσης Κινητικότητα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κινητικότητα Σχολικής Εκπαίδευσης Κινητικότητα στην Εκπαίδευση Ενηλίκων Κινητικότητα Νεολαίας

8 Key Action 1: Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων / Learning Mobility of Individuals
Αναθέσεις Διδασκαλίας Δομημένοι κύκλοι μαθημάτων Παρακολούθηση διδασκαλίας Teaching Assignments : The sending and receiving organizations schools Staff Training: school OR any pyblic or pricate organization active in the labour market or in the fields of education , training and youth. Καταληκτική Ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 12:00 (ώρα Βρυξελλών)

9 Key Action 2: Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών / Co-operation for Innovation and Good Practices Εκτός των σχολικών μονάδων, στις συνεργασίες αυτές θα μπορούν να συμμετέχουν και οργανισμοί εκτός εκπαίδευσης. Πέρα από πανεπιστήμια και ιδρύματα κατάρτισης, θα χρηματοδοτηθούν, για πρώτη φορά, και νέες, καινοτομικές συμπράξεις: οι λεγόμενες «συμμαχίες γνώσης» και «τομεακές συμμαχίες δεξιοτήτων» θα οικοδομήσουν συνέργειες μεταξύ του χώρου της παιδείας και του κόσμου της εργασίας δίνοντας τη δυνατότητα σε τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, παρόχους κατάρτισης και επιχειρήσεις να προαγάγουν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και να αναπτύξουν νέα προγράμματα σπουδών και τυπικά προσόντα, με σκοπό την αντιμετώπιση του χάσματος δεξιοτήτων. Ένας οργανισμός θα ηγείται της σύμπραξης και θα έχει το συντονισμό του σχεδίου. Κοινοπραξίες, συντονιστικοί οργανισμοί και ομάδες μπορούν να υποβάλουν μία αίτηση εκ μέρους πολλών οργανώσεων.

10 Στρατηγικές Συνεργασίες Καινοτομίας
Key Action 2: Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών / Co-operation for Innovation and Good Practices Στρατηγικές Συνεργασίες Καινοτομίας Intellectual Outputs, Multiplier Events, All Fields of Education, Training and Youth Στρατηγικές Συνεργασίες Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών (Project Management , Implementation, Higher Education Excluded) Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 29 Μαρτίου 2016 (ώρα 12:00)

11 Στρατηγικές Συνεργασίες στο πεδίο εκπαίδευσης κατάρτισης και νεολαίας
Key Action 2: Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών / Co-operation for Innovation and Good Practices Στρατηγικές Συνεργασίες στο πεδίο εκπαίδευσης κατάρτισης και νεολαίας Γνωσιακές Συμμαχίες Δια τομεακές Συμμαχίες Ανάπτυξη Ικανοτήτων στο πεδίο την Ανώτατης Εκπαίδευσης Ανάπτυξη Ικανοτήτων στο πεδίο της νεολαίας

12 Key Action 3: Ενίσχυση σε θέματα Μεταρρύθμισης Πολιτικής / Support for Policy Reform
Η Δράση 3 υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις της δημόσιας πολιτικής των Κρατών Μελών και προωθεί τη συνεργασία με τρίτες χώρες συμπεριλαμβάνοντας την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Η υποστήριξη αυτή περιλαμβάνει την εφαρμογή ευρωπαϊκών εργαλείων διαφάνειας, τη διεξαγωγή διασυνοριακών εθνικών μελετών και την υποστήριξη ειδικών προγραμμάτων δράσης.

13 Key Action 3: Ενίσχυση σε θέματα Μεταρρύθμισης Πολιτικής / Support for Policy Reform
Η Δράση 3 υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις της δημόσιας πολιτικής των Κρατών Μελών και προωθεί τη συνεργασία με τρίτες χώρες συμπεριλαμβάνοντας την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Η υποστήριξη αυτή περιλαμβάνει την εφαρμογή ευρωπαϊκών εργαλείων διαφάνειας, τη διεξαγωγή διασυνοριακών εθνικών μελετών και την υποστήριξη ειδικών προγραμμάτων δράσης.

14 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Το νέο πρόγραμμα ERASMUS + :"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google