Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΒΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΧ.ΕΤΟΣ ΥΠ.ΚΑΘ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

2 ΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ;
Είναι ο χώρος που καθορίζεται, οριοθετείται πολεοδομείται και οργανώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις που ορίζει ο νόμος προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής κάθε βιομηχανικής και βιοτεχνικής δραστηριότητας. Έτσι οι βιομηχανικές μονάδες συγκεντρώνονται σε μια τοποθεσία αποφεύγοντας την αλλοίωση και την υποβάθμιση ευρύτερων περιοχών και διευκολύνοντας στην περιοχή την εγκατάσταση επιχειρήσεων με κοινές υποδομές και μείωση αδειοδοτικών διαδικασιών.

3 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

4 Να σχολιάσετε τη φράση: «Τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας καθορίζονται σε γενικές γραμμές από τη φύση των οικονομιών για τις οποίες σχεδιάστηκαν. Η ίδια τεχνολογία δεν είναι το ίδιο κατάλληλη για κάθε χώρα και κάθε περίπτωση.»

5 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ   Η τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε προηγμένες χώρες, τείνει να μην προσαρμόζεται σωστά (ή και να είναι ακατάλληλη) στις συνθήκες που υπάρχουν σε φτωχές χώρες. Έτσι στις προηγμένες χώρες παράγονται προϊόντα που απαιτούν εργατικό δυναμικό με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και δεξιοτήτων , που στις λιγότερο αναπτυγμένες τεχνολογικά χώρες δεν υπάρχουν. Επίσης οι τεχνολογίες αυτές για να εφαρμοστούν απαιτούν τεράστια κεφάλαια που οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν διαθέτουν. Τέλος η κάθε χώρα ανάλογα με τις ιδιομορφίες της και τα χαρακτηριστικά που διαθέτει , οφείλει να αναπτύσσει την τεχνολογία που ταιριάζει σ’ αυτή και μπορεί να την υποστηρίξει.

6 ΠΗΓΕΣ p/DSGL-C113/77/629,2271/unit=1470 CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A 0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AE_%CE%A0%CE% AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82


Κατέβασμα ppt "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google