Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μάθημα:Τεχνολογία Τμήμα: Γ΄2 Σχολική χρονιά: 2016-2017 Σχολείο: Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Μαρία Παυλοπούλου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μάθημα:Τεχνολογία Τμήμα: Γ΄2 Σχολική χρονιά: 2016-2017 Σχολείο: Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Μαρία Παυλοπούλου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μάθημα:Τεχνολογία Τμήμα: Γ΄2 Σχολική χρονιά: Σχολείο: Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Μαρία Παυλοπούλου

2 Βιομηχανική περιοχή  Βιομηχανική Περιοχή είναι ο χώρος, ο οποίος καθορίζεται, οριοθετείται, πολεοδομείται και οργανώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής κάθε βιομηχανικής και βιοτεχνικής δραστηριότητας.

3 Διαφορά των βιομηχανικών ζωνών από τις βιομηχανικές περιοχές
Οι Βιομηχανικές Περιοχές είναι χώροι που έχουν απαλλοτριωθεί από την Κυβέρνηση και έχει δημιουργηθεί σ΄αυτούς η αναγκαία βιομηχανική υποδομή, ενώ οι Βιομηχανικές /Βιοτεχνικές Ζώνες είναι χώροι όπου τα τεμάχια γης είναι ιδιοκτησία των ιδιωτών και η κατασκευή της αναγκαίας υποδομής είναι ευθύνη του επενδυτή και των Αρχών τοπικής Αυτοδιοίκησης.

4 << Τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας καθορίζονται σε γενικές γραμμές από τη φύση των οικονομιών για τις οποίες σχεδιάστηκαν. >> Τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας καθορίζονται σε γενικές γραμμές από τη φύση των οικονομιών για τις οποίες σχεδιάστηκαν. Οι πιο ουσιαστικοί παράγοντες που προσδιορίζουν τα χαρακτηριστικά της εφαρμοσμένης τεχνολογίας είναι τα επίπεδα εισοδήματος, η διαθεσιμότητα των πόρων και το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται η κοινωνία στην οποία και για την οποία σχεδιάστηκε η τεχνολογία, το σύστημα οργάνωσης της παραγωγής και η φύση της τεχνολογίας που είναι σε χρήση.

5 Σε καθένα απ' αυτούς τους προσδιοριστικούς παράγοντες οι κοινωνίες των προηγμένων χωρών διαφέρουν από τις φτωχές χώρες. Επομένως η τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε προηγμένες χώρες, τείνει να μην προσαρμόζεται σωστά (ή και να είναι ακατάλληλη) στις συνθήκες που υπάρχουν σε φτωχές χώρες. Η μεταφορά τέτοιας τεχνολογίας σε φτωχές κοινωνίες έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί παραμορφώσεις και δυσλειτουργίες.

6 <<Η ίδια τεχνολογία δεν είναι το ίδιο κατάλληλη για κάθε χώρα και κάθε περίπτωση. >>
Άρα ένα τεχνολογικό εργαλείο ή μια υπηρεσία μπορεί να είναι χρήσιμο για ένα κράτος αλλά να είναι τελείως άχρηστο για ένα άλλο. Για παράδειγμα ένα εργαλείο γεώτρησης πετρελαίου θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά την οικονομία μιας χώρας με πετρελαιοπηγές αλλά αντίστοιχα σε μία χώρα χωρίς πετρέλαιο δεν θα είχε καμία απολύτως χρήση.

7 Συμπέρασμα Συνεπώς η τεχνολογία διαφέρει από χώρα σε χώρα διότι το κάθε κράτος έχει διαφορετικές ανάγκες της τεχνολογίας, κάνει διαφορετική χρήση της τεχνολογίας, έχει διαφορετική οικονομία και διαφορετικό πληθυσμό που μπορεί να αντέξει οικονομικά το κόστος νέων τεχνολογιών.

8 Βιβλιογραφία http://kireas.org/smf/index.php?topic=830.0
ocument B%CF%89%CF%83%CE%B7- %CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE %B4%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD- %CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BA/ C113/77/629,2271/unit=1470


Κατέβασμα ppt "Μάθημα:Τεχνολογία Τμήμα: Γ΄2 Σχολική χρονιά: 2016-2017 Σχολείο: Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Μαρία Παυλοπούλου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google